2021. november 27.
Az utolsó pillanatban nyert, így döntős a férfi váltó
Liu Shaolin Sándor az 1500 méteres táv után 500-on is negyedikként ért célba.

A csütörtöki nyitányt követően a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupa-versenyének negyedik, utolsó állomásán, a hollandiai Dordrechtben szombaton is folytatódtak a küzdelmek. A harmadik versenynap első elődöntőjében, a női 1500 méteren Sziliczei-Német Rebekáért szurkolhattunk, aki ugyan hetedikként ért célba, de egy büntetés miatt a hatodik helyet szerezte meg, ám hiába az előrelépés, nem jutott be a döntőbe.

A hölgyek után a férfiak is elindultak 1500-on, a táv második elődöntőjében két olimpiai bajnokunkért, Liu Shaolin Sándorért és Liu Shaoangért is szoríthattunk. Előbbi ugyan a 6. helyen ért célba, de Pascal Dion kizárása miatt bejutott az A-döntőbe, míg Liu Shaoang negyedik lett, így a B-döntőben volt érdekelt.

Az 1500 méteres férfi B-döntőben Liu Shaoang egy remek hajrával az élen zárt, míg testvére, Liu Shaolin Sándor az A-döntőben 2:20.794-es idővel a negyedik helyen ért célba. A döntő érdekessége volt, hogy a két továbbjuttatás miatt ezúttal nem hét, hanem nyolc versenyző harcolt az aranyéremért.

Az 1500-on elért kilencedik és negyedik hely után az 500 méteres negyeddöntők következtek, ahol előbb Liu Shaoang, majd Liu Shaolin Sándor is jégre lépett. Shaoang az első negyeddöntőben vezette futamát, de egy esés miatt a bírók közbeszóltak, így újraindítás következett. A második rajt után olimpiai bajnokunk ismét jól kezdett, és végig vezetve nyerte meg futamát, bejutva ezzel az elődöntőbe. Liu Shaolin Sándor a harmadik negyeddöntőben szerepelt, és egy ragyogó kezdés után a második helyen jutott a következő körbe.

A Liu-testvéreknek, Shaolin Sándornak és Shaoangnak már rögtön az első elődöntőben szurkolhattunk. Előbbi a második helyen kvalifikálta magát az A-döntőbe, míg utóbbi a harmadik hellyel a B-döntőben szerepelhetett, ahol az egyes pályáról indulva magabiztosan nyerte meg a futamot. Testvére az A-döntőben nem rajtolt jól, ráadásul egy körrel a vége előtt kicsúszott, így az 1500-as táv után 500-on is a negyedik helyet szerezte meg. Bár a Liu-testvérek nem szereztek érmet, Shaolin Sándor megnyerte az 500 méteres összetettet, míg Liu Shaoang a negyedik, Krueger John-Henry pedig a kilencedik helyen végzett.

Az egyéni versenyszámok után az 5000 méteres férfi elődöntő következett, ahol a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Tiborcz Dániel alkotta magyar csapat Kazahsztánnal, Kínával és Oroszországgal mérkőzött meg a döntőben való szereplésért. A mieink a világkupa-sorozat korábbi állomáshelyein elért sikerekkel már bebiztosították a pekingi olimpiai kvótát, így a tét már „csak” annyi volt, hogy az idei sorozatban negyedszer is ott legyenek a fináléban. Sokáig a negyedik helyen álltunk, azonban a végén nagyot robbantottunk, és végül az első helyet megszerezve jutottunk a vasárnapi fináléba.

Folytatás vasárnap, az utolsó napon, amikor az 1000 méteres táv csatározásait, a 2000 méteres vegyesváltó elődöntőit, és az 5000 méteres férfi váltó döntőjét rendezik.

Cikkajánló

Négy érem a Mikulás Kupáról

Rangos versenyen szerepeltek eredményesen az FTC műkorcsolyázói.

„Az olimpiai aranyérem a végső célom” – VIDEÓ!

Rövidpályás gyorskorcsolyázónk, Tóth Eszter valósággal berobbant a felnőtt mezőnybe, de nagyobb céljai vannak.

Egy arany, két ezüstérem Celjéből

Népes mezőnyben értek el remek eredményeket az FTC műkorcsolyázói.

Bronzérmes az FTC párosa

Rangos nemzetközi versenyen zártak harmadikként az FTC műkorcsolyázói, Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei.

Műkorcsolya: nyolc éremmel zártuk a Vasas Kupát

Fiataljaink a négy aranyérem mellett két-két ezüst- és bronzéremmel gazdagodtak.

Műkorcsolya: bronzérem Rigában

Vlaszenko Alekszandr a Volvo Open Cupon végzett az előkelő harmadik helyen.

Mozgalmas short trackes hétvége

Az FTC rövidpályás gyorskorcsolyázói a tengerentúlon és Budapesten is rangos versenyeken álltak rajthoz.

Ezüstérem a vancouveri Világkupán

Pavlova Maria és Szviacsenko Alekszej összesítettben 187,78 pontot szerzett Kanadában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin