2019. szeptember 28.
Dupla FTC-siker és két súlyos sérülés az ob-n
Liu Shaoang és Deanna Lockett nyerte az FTC első aranyérmeit a rövid pályás gyorskorcsolya ob-n – VIDEÓ!

Szeptember utolsó hétvégéjén a budapesti Gyakoroló Jégcsarnokban rendezik meg a rövid pályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságát, amelyen először indul az FTC februárban újjáalakult korcsolya szakosztálya.

Szombaton a 777 méteres futamok után rendezték az 1500 méteres versenyszámokat. A hölgyeknél két ferencvárosi, Deanna Lockett és Sziliczei-Német Rebeka jutott be a döntőbe, ahol előbbi kiváló versenyzéssel magyar bajnoki címet nyert, utóbbi bronzérmes lett, míg a B-döntőben Albert Viktória a harmadik helyen zárt. Az 500 méteres verseny selejtezőiből mindhárman továbbjutottak és készülhetnek a vasárnapi elődöntőkre.

„Nagyon jól éreztem magam, főleg, mert abszolút nem számítottam a győzelemre, ugyanis az olimpia óta ez volt az első jelentősebb versenyem. Nagyon nehéz volt a döntő, de most nagyon boldog vagyok. Az 500 méter alapvetően nem az én távom, de megpróbálok ismét dobogóra állni. Ez a magyar bajnokság tökéletes felkészülés lesz a világbajnokságra” – mondta Deanna Lockett.

A férfiaknál is kiválóan teljesítettek a fradisták, ugyanakkor a délután drámai történéseket is hozott. Az 1500 döntőjébe olimpiai bajnokaink, a szám címvédője, Liu Shaoang és bátyja, Liu Shaolin Sándor, illetve Krueger Cole és Krueger John-Henry mellett Varnyú Alex is kvalifikálta magát. Az egyik kanyarban azonban Liu Shaolin Sándor és a Krueger testvérek olyan szerencsétlenül csúsztak ki, hogy John-Henry bal lábszárát felvágta az egyik korcsolya pengéje. A fiatalabbik Krueger fivért a helyszínen gyors, szakszerű ellátás után kórházba kellett szállítani. Sajnos a juniorok 500 méteres selejtezőjén is súlyosnak tűnő kicsúszás történt, amikor a fradista Végi Dániel az egyik kanyarban nagy erővel csapódott a falba. Gyors helyszíni ellátás után az ő esetében is úgy gondolták az orvosok, hogy kórházba kell szállítani. A sérültek állapotáról később ígértek bővebb tájékoztatást.

Az újra indított finálét végül Liu Shaoang megnyerte Krueger Cole előtt, így kettős ferencvárosi siker született, míg Liu Shaolin Sándor kisebb vállfájdalmai miatt nem indult a döntőben. Vasárnap az 500-as távon a két Liu testvér mellett, Krueger Cole, Varnyú Alex, Oláh Bence és Nógrádi Bence is elődöntős.

„Sajnos az ilyen balesetek benne vannak ebben a sportban. Mielőbbi felépülést kívánok John-Henrynek. A kicsúszásig nagyon izgalmas  volt a futam, kíváncsi lettem volna, hogyan végződik. Az újraindítás utáni versenyben jobban elfáradtunk, de jónak éreztem, jól csúszott minden” – értékelte a finálét Liu Shaoang, aki egyébként a verseny leggyorsabbja címét is elnyerte, hiszen 48 km/h-t mértek nála a döntőben.

Az első...

... és az újraindított döntő


A 2000 méteres vegyes váltókban is örülhettünk FTC-sikereknek. Első lett a Liu Shaoang (FTC), Bácskai Luca, Vajda Balázs, Kónya Zsófia összeállítású csapat, második helyen zárt a Deanna Lockett, Krueger Cole (mindkettő FTC), Burján Csaba, Somodi Maja összetételű négyes csapat, a harmadik pedig a Sziliczei-Német Rebeka, Oláh Bence, Varnyú Alex (mindhárman FTC), Somogyi Barbara összeállítású kettes gárda lett. A vegyes váltók szakmai döntések alapján lettek összeállítva, külön érmet nem kaptak a csapatok tagjai.

Szívből gratulálunk a Ferencváros 62 év után újra magyar bajnoki címet szerző gyorskorcsolyázóinak, a súlyos sérülést szenvedő sportolóinknak pedig mielőbbi felépülést kívánunk!

EREDMÉNYEK
RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA MAGYAR BAJNOKSÁG, BUDAPEST (CSAK A DÖNTŐK EREDMÉNYEI)
FÉRFIAK
Felnőtt
1500 m
A-döntő: 1. Liu Shaoang, 2. Krueger Cole, 4. Varnyú Alex, Liu Shaolin Sándor nem indult a döntőben, John-Henry Krueger kiesett
B-döntő: 2. Oláh Bence, Nógrádi Bencét kizárták
Junior: 2. Csizmadia Márk, 5. Vida Ádám, 6. Végi Dániel
NŐK
Felnőtt
1500 m
A-döntő: 1. Deanna Lockett, 3. Sziliczei-Német Rebeka
B-döntő: 3. Albert Viktória

Cikkajánló

Bronzérmes a magyar női váltó a short track junior vb-n

A Tóth Esztert is soraiban tudó csapat Hollandiát megelőzve zárt a váltóverseny döntőjének harmadik helyén.

Major Dominik újabb két aranyérmet szerzett az EYOF-on!

Az FTC gyorskorcsolyázója a mixváltó tagjaként és egyéniben, 1000 méteren is aranyérmes az EYOF-on.

Major Dominik az elődöntőig jutott 500 méteren

Fiatal gyorskorcsolyázónk a vasárnapi aranyérem után hétfőn az elődöntőig jutott az EYOF második napján.

Ferencvárosi éremeső a rangos magyar versenyen

Rövidpályás gyorskorcsolyázóink több korosztályban is remekeltek a 7. Jász Kupán.

Major Dominik európai ifjúsági olimpiai bajnok!

Fiatal gyorskorcsolyázónk a negyeddöntőtől kezdve minden futamát megnyerte.

Téli EYOF: az FTC tehetsége is letette az esküt

A XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon egy ferencvárosi sportolónak szurkolhatunk majd

Bánhidi: „Van élet Liuék után is”

A Ferencváros edzője elégedett gyorskorcsolyázóink Eb-szereplésével.

Eb-ezüstérmes a női gyorskorcsolya-váltó

A Sziliczei-Német Rebekával felálló női váltó végig a második helyen korcsolyázva szerzett érmet.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin