2019. szeptember 28.
Dupla FTC-siker és két súlyos sérülés az ob-n
Liu Shaoang és Deanna Lockett nyerte az FTC első aranyérmeit a rövid pályás gyorskorcsolya ob-n – VIDEÓ!

Szeptember utolsó hétvégéjén a budapesti Gyakoroló Jégcsarnokban rendezik meg a rövid pályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságát, amelyen először indul az FTC februárban újjáalakult korcsolya szakosztálya.

Szombaton a 777 méteres futamok után rendezték az 1500 méteres versenyszámokat. A hölgyeknél két ferencvárosi, Deanna Lockett és Sziliczei-Német Rebeka jutott be a döntőbe, ahol előbbi kiváló versenyzéssel magyar bajnoki címet nyert, utóbbi bronzérmes lett, míg a B-döntőben Albert Viktória a harmadik helyen zárt. Az 500 méteres verseny selejtezőiből mindhárman továbbjutottak és készülhetnek a vasárnapi elődöntőkre.

„Nagyon jól éreztem magam, főleg, mert abszolút nem számítottam a győzelemre, ugyanis az olimpia óta ez volt az első jelentősebb versenyem. Nagyon nehéz volt a döntő, de most nagyon boldog vagyok. Az 500 méter alapvetően nem az én távom, de megpróbálok ismét dobogóra állni. Ez a magyar bajnokság tökéletes felkészülés lesz a világbajnokságra” – mondta Deanna Lockett.

A férfiaknál is kiválóan teljesítettek a fradisták, ugyanakkor a délután drámai történéseket is hozott. Az 1500 döntőjébe olimpiai bajnokaink, a szám címvédője, Liu Shaoang és bátyja, Liu Shaolin Sándor, illetve Krueger Cole és Krueger John-Henry mellett Varnyú Alex is kvalifikálta magát. Az egyik kanyarban azonban Liu Shaolin Sándor és a Krueger testvérek olyan szerencsétlenül csúsztak ki, hogy John-Henry bal lábszárát felvágta az egyik korcsolya pengéje. A fiatalabbik Krueger fivért a helyszínen gyors, szakszerű ellátás után kórházba kellett szállítani. Sajnos a juniorok 500 méteres selejtezőjén is súlyosnak tűnő kicsúszás történt, amikor a fradista Végi Dániel az egyik kanyarban nagy erővel csapódott a falba. Gyors helyszíni ellátás után az ő esetében is úgy gondolták az orvosok, hogy kórházba kell szállítani. A sérültek állapotáról később ígértek bővebb tájékoztatást.

Az újra indított finálét végül Liu Shaoang megnyerte Krueger Cole előtt, így kettős ferencvárosi siker született, míg Liu Shaolin Sándor kisebb vállfájdalmai miatt nem indult a döntőben. Vasárnap az 500-as távon a két Liu testvér mellett, Krueger Cole, Varnyú Alex, Oláh Bence és Nógrádi Bence is elődöntős.

„Sajnos az ilyen balesetek benne vannak ebben a sportban. Mielőbbi felépülést kívánok John-Henrynek. A kicsúszásig nagyon izgalmas  volt a futam, kíváncsi lettem volna, hogyan végződik. Az újraindítás utáni versenyben jobban elfáradtunk, de jónak éreztem, jól csúszott minden” – értékelte a finálét Liu Shaoang, aki egyébként a verseny leggyorsabbja címét is elnyerte, hiszen 48 km/h-t mértek nála a döntőben.

Az első...

... és az újraindított döntő


A 2000 méteres vegyes váltókban is örülhettünk FTC-sikereknek. Első lett a Liu Shaoang (FTC), Bácskai Luca, Vajda Balázs, Kónya Zsófia összeállítású csapat, második helyen zárt a Deanna Lockett, Krueger Cole (mindkettő FTC), Burján Csaba, Somodi Maja összetételű négyes csapat, a harmadik pedig a Sziliczei-Német Rebeka, Oláh Bence, Varnyú Alex (mindhárman FTC), Somogyi Barbara összeállítású kettes gárda lett. A vegyes váltók szakmai döntések alapján lettek összeállítva, külön érmet nem kaptak a csapatok tagjai.

Szívből gratulálunk a Ferencváros 62 év után újra magyar bajnoki címet szerző gyorskorcsolyázóinak, a súlyos sérülést szenvedő sportolóinknak pedig mielőbbi felépülést kívánunk!

EREDMÉNYEK
RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA MAGYAR BAJNOKSÁG, BUDAPEST (CSAK A DÖNTŐK EREDMÉNYEI)
FÉRFIAK
Felnőtt
1500 m
A-döntő: 1. Liu Shaoang, 2. Krueger Cole, 4. Varnyú Alex, Liu Shaolin Sándor nem indult a döntőben, John-Henry Krueger kiesett
B-döntő: 2. Oláh Bence, Nógrádi Bencét kizárták
Junior: 2. Csizmadia Márk, 5. Vida Ádám, 6. Végi Dániel
NŐK
Felnőtt
1500 m
A-döntő: 1. Deanna Lockett, 3. Sziliczei-Német Rebeka
B-döntő: 3. Albert Viktória

Cikkajánló

Krueger: „Még erősebb leszek, amikor visszatérek!”

Gyorskorcsolyázónk először beszélt a súlyos sérülését követő műtétjéről és a visszatéréséről – INTERJÚ!

Három fradistával a csapatban tarolt a váltónk Kínában

Minden ferencvárosi gyorskorcsolyázó érmet nyert a Shanghai Trophyn, Liu Shaolin Sándor rögtön két aranyat!

Az első külföldi FTC-arany - Liu Shaolin nyert Kínában!

Olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázónk a döntőben eleső testvére miatt is győzött a Shanghai Trophyn.

FTC-színekben lett országos bajnok Liu Shaoang

Összesen hét érmet nyertek az FTC-sportolók vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolya ob-n.

Sportolónk túl a műtéten

A rövid pályás gyorskorcsolya ob-n megsérülő John-Henry Krueger a szezon második felében versenyezhet vissza.

Rejtély a Groupamában – Vajon megfejti Liu Shaoang?

Liu Shaolin Sándor értékes ajándékát öccse csak egy feltétellel kaphatta meg – VIDEÓ!

Ádó a volánnál – Ilyen sofőr a fiatalabbik Liu testvér

Hős a Hősökön, azaz Liu Shaoang elvitte egy körre a FradiMédia stábját új autóján – VIDEÓ!

Milyen sofőr Liu Shaoang? Megmutatjuk!

Újra jelentkezik a Fradi TV, ezúttal július 9-én, 16.16-kor tekinthetik meg új adásunkat az M4 Sporton!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most