2021. október 31.
Két bronzérem Japánban, szinte biztos a férfiak kvótája
Két forduló után az 5000 méteres férfiváltó vezeti a rövidpályás gyorskorcsolyázók Vk-pontversenyét.

Magyar idő szerint vasárnap reggel a finálékkal folytatódott a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozata, amelynek ezen a hétvégén Nagoja, Japán adott otthont.

A döntős részvételt szombaton kiharcoló, négy FTC-sportolóval (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, John-Henry Krueger, Nógrádi Bence) kiálló 5000 méteres férfi váltó sokáig a negyedik helyen haladt az öt egységet felvonultató versenyben, ám 12 körrel a „leintés” előtt az olaszok is megelőzték. A hajrában a dél-koreaiak elestek, közben a magyar négyes egy váltásnál visszaelőzte az olasz csapatot, de a győztes kanadai és a második kínai staféta pozícióját már nem tudta veszélyeztetni. A múlt heti, pekingi ezüstérem után a mostani harmadik hely tulajdonképpen szinte biztossá tette a kvótát, ami öt férfi versenyző ötkarikás részvételét tenné lehetővé. Magyarország ebben a számban két állomás után élen áll a vk-pontversenyben.

A 2000 méteres vegyesváltó elődöntőjében is volt fradista érdekeltség, ott ugyanis Liu Shaoang, Krueger, Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca összeállításban szerepelt a magyar csapat, amely végül másodikként jutott be a fináléba. Az ötcsapatos döntőre egy változás volt a magyar négyesben, Bácskai helyett Kónya Zsófia kapott lehetőséget. A magyarok a rajt után a harmadik helyen haladtak, aztán Krueger az orosz, Liu Shaoang pedig a kínai riválist előzte meg, így az élre álltunk. Jászapáti az élen tartotta a magyar stafétát, de Kónyát visszaelőzték a kínaiak és a későbbi győztes oroszok is, így végül bronzérmes lett ez az egység is.

A váltóversenyek előtt egyéniben az 1000 méteres táv végcsatározásait rendezték, amely nem indult jól a mieink számára, mert az azonos futamban szereplő Liu Shaoang és John-Henry Krueger összerúgott. Előbbi elesett, utóbbit pedig kizárták, így egyikük sem jutott elődöntőbe. A harmadik magyarnak, Liu Shaolinnak viszont futammásodikként összejött a legjobb tíz közé jutás. Az elődöntőben a szám magyar világbajnoka csak harmadikként ért a célba, de az előtte második dél-koreai riválisát szabálytalanság miatt kizárta a zsűri, így Liu Shaolin fináléba került.

Liu Shaolin Sándor (2) úton a döntőbe

Az FTC 25 éves gyorskorcsolyázója az éremcsatában a rajt után a második pozícióban korcsolyázott a kínai Zsen Ce-vej mögött, de közben visszaverte a holland Itzhak de Laat előzési kísérletét. Két körrel a vége előtt Liu Shaolin élre állt, azonban előzése után a kanyar kijáratában kicsúszott, így végül ötödik lett, a győzelem pedig Zsen ölébe hullott. Liu Shaoang 14., Krueger 20. helyen zárt.

A Világkupa-sorozat november 18. és 21. között a harmadik állomással Debrecenben folytatódik, majd egy héttel később a hollandiai Dordrechtben ér véget.

Fotó forrása: facebook.com/MagyarOrszagosKorcsolyazoSzovetseg

Cikkajánló

Irány Peking! - Érmekkel zártuk a Világkupát

A zárónapon is remekeltek a mieink a gyorskorcsolyázók hollandiai világkupa-versenyén.

Az utolsó pillanatban nyert, így döntős a férfi váltó

Liu Shaolin Sándor az 1500 méteres táv után 500-on is negyedikként ért célba.

Futamgyőztesként elődöntős a magyar váltó

Pénteken folytatódott a rövidpályás gyorskorcsolyázók Világkupájának zárófordulója a hollandiai Dordrechtben.

Liuék hibátlanok maradtak a hollandiai vk első napján

Az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat utolsó állomásán már az olimpiai a tét.

Cukiságbombával leptük meg a Liu testvéreket - VIDEÓ

Érdemes megnézni a debreceni vk-n remeklő rövidpályás gyorskorcsolyázóink reakcióját.

A zárónapon még szereztünk egy bronzérmet is

Vasárnap a férfi váltónk gondoskodott az éremszerzésről a debreceni Világkupán.

A szülinap mellé aranyérem dukált Liu Shaolin Sándornak

Olimpiai bajnokunk 500 méteren győzött testvére, Liu Shaoang előtt a debreceni világkupán.

Sikerrel vették a pénteki selejtezőket a Liu-testvérek

Debrecenben zajlik a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának 3. köre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most