2022. február 2.
Közeleg a téli olimpia! Mindenki a fedélzeten!
Rövidpályás gyorskorcsolyázóink közül szerdán Liu Shaoang is megérkezett Pekingbe.

Kezdjük a legfontosabbal: a magyar gyorskorcsolya-válogatott oszlopos tagja, a képünkön látható Liu Shaoang túl van a koronavíruson, megfelelő számú negatív koronavírus-teszttel is rendelkezik, így kedd este a Magyar Olimpiai Bizottság frissen megválasztott új elnökével, Gyulay Zsolttal elindult a kínai fővárosba, ahol péntektől február 20-ig rendezik a XXIV. téli olimpiai játékokat.

Mindeközben a csapattársak már javában készülnek a szombati debütálásra, legutóbbi edzésükön az FTC Pekingben tartózkodó fotósa is jelen volt. Bánhidi Ákos csapatmenedzser döntése értelmében a férfiaknál egyéniben és a váltóban is csak ferencvárosi sportoló indul majd a seregszemlén, Liu Shaoang mellett testvére, Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry, Varnyú Alex és Nógrádi Bence tagja a keretnek. A hölgyeknél egyelőre tartalékként számítanak a szintén fradista Sziliczei-Német Rebekára.

A férfi váltóval négy éve olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor elmondása szerint már izgul a rajt miatt, de sokszor a napi koronavírus-tesztelések miatt is.

- Minden negatív teszteredménynek örülünk. Már várjuk a versenyeket, jobb arra figyelni, készülni. Örülök, hogy lassan a testvérem is csatlakozhat hozzánk – mondta el sportolónk.

Liu Shaolin Sándor már várja a játékok kezdetét. Fotó: Molnár Ádám

Négy éve Pjongcsangban a férfi staféta Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján Csaba összeállításban megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét. A cél természetesen az idén is a legfényesebb medál elnyerése. Ami pedig az esélyeket illeti, az AP amerikai hírügynökség jóslása szerint a magyarok két bronzérmet nyernek a pénteken rajtoló pekingi téli olimpián. A 109 szám dobogósait előrevetítő összeállításban két rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor és az amerikai születésű Krueger John-Henry szerepel bronzérmesként.

A pekingi téli olimpia hivatalosan pénteken kezdődik, a rövidpályás gyorskorcsolyázók versenye rögtön másnap rajtol, amikor vegyes váltóban már érmeket osztanak, illetve sor kerül a női 500 méter és a férfi 1000 méter selejtezőjére is. Utóbbiban Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, valamint Krueger John-Henry révén máris lesz fradista érdekeltség.

Történelmi pillanatok: robotokat is bevontak a fáklyafutásba

Szerda reggel elindult a koronavírus-járvány miatt alaposan lerövidített, mindössze három napig tartó olimpiai fáklyafutás Pekingben. A lezárások miatt ezúttal nem lehetnek nézők az utak mentén. A láng a fővárosból, az olimpiai erdei park déli kapujától indult, és három fő versenyközpontot - a pekingi, a jencsingi és a csangcsiakoui zónát -, valamint a Nagy Fal egyes szakaszait érintve érkezik meg pénteken a megnyitó ünnepségre.

A váltófutásban közel 1200-an vesznek részt, többek között egészségügyi dolgozók, a tudományok, az oktatás és a kultúra területéről érkezők, valamint lesz - a fáklyafutás történetében először - robotok közötti váltás is, mégpedig a pekingi olimpiai park közelében, a Jungting-folyónál kétéltű és víz alatti gépek segítségével.

Cikkajánló

Hat aranyérem a BudaSkate Kupán

Sikeresen szerepeltek fiatal korcsolyázóink.

Hét összetett érem a Tisza Kupáról

Fiatal short trackeseink remekül szerepeltek a szezon utolsó hazai versenyén.

Műkorcsolya: párosunk negyedik lett a vb-n!

Maria Pavlova és Szviacsenko Alekszei két helyet javított a vb csütörtöki napján.

Elnöki Elismerő Oklevelet kapott gyorskorcsolyázónk

Junior világbajnok gyorskorcsolyázónkat, Végi Diána Laurát díjaztuk.

Tökéletes rövid program a kanadai vb-n

A Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokságon Pavlova Maria és Sviatchenko Aleksei párosa remekelt.

Tánc és ének az öltözőben a történelmi vb-arany előtt

A short trackes Végi Diána Laura is tagja volt a junior világbajnokságon aranyérmes váltónak - VIDEÓ!

Kezdődik a Műkorcsolya és Jégtánc világbajnokság

Az FTC műkorcsolyázói két szakágban is képviselik Magyarországot a montreáli vb-n.

Short track vb: versenyzőnk harmadik lett a B-döntőben

Sziliczei-Német Rebeka a pénteki remeklése után szombaton is jól versenyzett.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin