2021. december 2.
Liuék ötvenéves csendet törtek meg
Szapporo után ismét Ázsiában, de ezúttal Pekingben szerepelhetnek ferencvárosi sportolók a téli olimpián.

Az elmúlt hétvégén Dordrechtben véget ért a rövidpályás gyorskorcsolyázók négy állomásból álló olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozata. A lezárult összesített pontversenyek és ranglisták alapján pedig nem csak magyar, de ferencvárosi szempontból is büszkék lehetünk. A férfiaktól mindhárom távon (500 m, 1000 m, 1500 m) a maximális három kvótát megszereztük, illetve ott lesz Pekingben az 5000 méteren címvédő váltó is. A hölgyeknél a három távon két-két kvalifikációs helyet szereztünk, illetve a két női kvótásnak köszönhetően a Világkupán összetettben végül bronzérmes mix váltónk is kijutott az ötkarikás játékokra.

Ezzel eldőlt, hogy a február 4. és 20. között a kínai fővárosban rendezendő 24. Téli Olimpiai Játékokon hét rövidpályás gyorskorcsolyázó szerepelhet. Bár Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edzője és csapatmenedzsere később jelöli ki a Pekingbe utazó csapatot, ha nem történik semmi probléma, akkor a férfiaknál a Világkupa-sorozat 500 méteresen távján összesítésben első Liu Shaolin Sándor, testvére Liu Shaoang és Krueger John-Henry szerepelhet. A váltóba bekerülhet még a szintén ferencvárosi fiatal, Nógrádi Bence is, aki mind a négy Vk-állomáson érmet szerző csapat tagja volt. A nőknél Sziliczei-Német Rebekának lehet esélye utazni.

Azáltal, hogy short trackeseink megszerezték az olimpiai kvótákat, egy ötvenéves szünetet szakítottak meg a Ferencvárosi Torna Clubnál. Ugyanis ferencvárosi sportoló utoljára az 1972-es szapporói ötkarikás játékokon szerepelt. Akkor műkorcsolyázónk, Almássy Zsuzsa az ötödik helyen zárt az egyéni versenyben. Legendás versenyzőnk összesen három téli olimpián (1964, 1968, 1972) versenyzett. Először 17., majd hatodik, végül az ötödik helyen végzett.

Rajta kívül még hat jégkorongozónk léphetett jégre az olimpiák történetében. Gergely I László és Gergely II András az 1936-os Garmisch-Partenkirchenben megrendezett játékokon a hetedik helyen záró magyar csapatban játszottak, míg Raffa György, Jakabházy László, Balogh János és Schwalm Béla 1964-es innsbrucki téli olimpián szerepelt a nemzeti csapatban, amely a 16. helyen végzett.

Cikkajánló

Hat aranyérem a BudaSkate Kupán

Sikeresen szerepeltek fiatal korcsolyázóink.

Hét összetett érem a Tisza Kupáról

Fiatal short trackeseink remekül szerepeltek a szezon utolsó hazai versenyén.

Műkorcsolya: párosunk negyedik lett a vb-n!

Maria Pavlova és Szviacsenko Alekszei két helyet javított a vb csütörtöki napján.

Elnöki Elismerő Oklevelet kapott gyorskorcsolyázónk

Junior világbajnok gyorskorcsolyázónkat, Végi Diána Laurát díjaztuk.

Tökéletes rövid program a kanadai vb-n

A Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokságon Pavlova Maria és Sviatchenko Aleksei párosa remekelt.

Tánc és ének az öltözőben a történelmi vb-arany előtt

A short trackes Végi Diána Laura is tagja volt a junior világbajnokságon aranyérmes váltónak - VIDEÓ!

Kezdődik a Műkorcsolya és Jégtánc világbajnokság

Az FTC műkorcsolyázói két szakágban is képviselik Magyarországot a montreáli vb-n.

Short track vb: versenyzőnk harmadik lett a B-döntőben

Sziliczei-Német Rebeka a pénteki remeklése után szombaton is jól versenyzett.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin