2022. február 4.
„Mindent köszönök az összes magyar szurkolónak!”
Szigorú intézkedések és nyugalom Liu Shaoang érkezésével. Krueger John-Henry jelenti az olimpiáról - INTERJÚ!

Magyar idő szerint szombat délelőtt rövidpályás gyorskorcsolyázóink számára is megkezdődik Pekingben a XXIV. Téli Olimpiai Játékok. Az első napon a három ferencvárosi férfi versenyző, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry az 1000 méteres táv selejtezőiben áll rajthoz 12 órától, majd 13.23-tól a 2000 méteres vegyes váltónknak is szurkolhatunk, amely akár már az első napon érmet nyerhet. A magyarok teljes programjáról ITT olvashat bővebben.

Az 1000 méteres verseny Krueger John-Henry számára igazán különleges lesz, hiszen négy évvel ezelőtt Pjongcsangban még amerikai színekben nyert ezüstérmet, de tavaly már a magyar válogatott tagjaként állhatott fel a dobogó második fokára a gdanski Európa-bajnokságon. Versenyzőnket Pekingben értük utol, ahol többek között erről az érdekes helyzetről, az olimpián tapasztalható körülményekről, Liu Shaoang érkezéséről és a címvédő 5000 méteres váltó esélyeiről is mesélt a FradiMédiának.

- Az első és legfontosabb kérdés: Hogy vagy? Hogyan teltek az elmúlt napok Pekingben?

- Köszönöm szépen, én és a magyar csapat minden tagja nagyon jól van. Biztonságban van vagyunk és nyugodtan készülhetünk a versenyekre és nagy öröm számunkra, hogy újra teljes a csapat.

- Valóban, hiszen Liu Shaoang a napokban csatlakozott hozzátok. Milyen a csapaton belüli hangulat?

- Így, hogy Ádónak meglettek a negatív tesztjei és Kínába érkezve is hasonlóan remek eredményt produkált, a csapat is megnyugodott. Így már sokkal koncentráltabban és még komolyabban készülhetünk a versenyekre.

- Látva a különböző felvételeket a helyszínről és a körülményekről, személyesen milyen tapasztalataid voltak?

- Rendkívül szigorú Covid-protokollnak kell megfelelnünk minden egyes nap. Ugyanakkor gyorsan hozzászoktunk és teljes mértékben tisztában vagyunk vele, hogy ezek elengedhetetlen részei annak, hogy sikeresen szerepeljünk a téli olimpián.

- Az 1000 méteres számmal kezdődik számodra az olimpia. Mondhatjuk, hogy ez az egyik kedvenc távod, hiszen tavaly a gdanski Európa-bajnokságon ezüstérmet nyertél.

- Igen, ráadásul az volt az első nagy sikerem a magyar színekben. Most azért más lesz a helyzet. Egy olimpián, főleg ezen a szinten már minden ellenféllel számolni kell, nagyon erősen és okosan korcsolyáznak. Nekem most az lesz a legfontosabb, hogy mindig az adott futamra koncentráljak és ne gondoljak a következő versenyre.

- Érdekes helyzet lesz, hogy 2018-ban Pjongcsangban még az Egyesült Államok színeiben szereztél ezüstérmet 1000 méteren, most viszont már a címvédő magyar váltóban állhatsz rajthoz.

- Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy Magyarországot képviselhetem ezen az olimpián. Ráadásul a címvédő váltó tagjaként jégre lépni még különlegesebb pillanat lesz. Érezni némi nyomást és felelősséget, de nagy elhivatottságot is a fiúkon, hogy megvédjük az olimpiai bajnoki címet.

- Mit üzennél az itthon és a világ minden táján nektek szurkoló magyar drukkernek?

- Mindenek előtt szeretném megköszönni az összes magyarnak, hogy támogattak ebben az elmúlt három évben, amióta magyar állampolgár vagyok. Nagyon izgalmas utazáson veszek részt és ígérem, hogy minden tőlem telhetőt megteszek majd a téli olimpián is és szeretném a legjobb tudásom szerint képviselni a magyar sportot és a magyar rövidpályás gyorskorcsolyát.

Molnár Péter

Cikkajánló

Hat aranyérem a BudaSkate Kupán

Sikeresen szerepeltek fiatal korcsolyázóink.

Hét összetett érem a Tisza Kupáról

Fiatal short trackeseink remekül szerepeltek a szezon utolsó hazai versenyén.

Műkorcsolya: párosunk negyedik lett a vb-n!

Maria Pavlova és Szviacsenko Alekszei két helyet javított a vb csütörtöki napján.

Elnöki Elismerő Oklevelet kapott gyorskorcsolyázónk

Junior világbajnok gyorskorcsolyázónkat, Végi Diána Laurát díjaztuk.

Tökéletes rövid program a kanadai vb-n

A Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokságon Pavlova Maria és Sviatchenko Aleksei párosa remekelt.

Tánc és ének az öltözőben a történelmi vb-arany előtt

A short trackes Végi Diána Laura is tagja volt a junior világbajnokságon aranyérmes váltónak - VIDEÓ!

Kezdődik a Műkorcsolya és Jégtánc világbajnokság

Az FTC műkorcsolyázói két szakágban is képviselik Magyarországot a montreáli vb-n.

Short track vb: versenyzőnk harmadik lett a B-döntőben

Sziliczei-Német Rebeka a pénteki remeklése után szombaton is jól versenyzett.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin