2022. április 7.
Kezdődik a short track világbajnokság
Péntektől az olimpiai bajnok Liu Shaoanggal együtt összesen négy fradistának szurkolhatunk a vb-n.

Április 8. és 10. között a kanadai Montrealban található Maurice Richard Arenában rendezik meg a rövidpályás gyorskorcsolyázók világbajnokságát. Amint arról a Fradi.hu is beszámolt, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, Kósa Lajos és a válogatott csapatmenedzsere, egyben az FTC korcsolya szakosztályának vezetője, Bánhidi Ákos március 26-án kihirdették a világbajnokságra utazó keretet. Ennek alapján a 2022-ben a pekingi téli játékokon 500 méteren egyéni olimpiai bajnoki címet nyerő Liu Shaoang mellett a pekingi olimpián a váltó tagjaként szerepelt Nógrádi Bence, a húszéves, első felnőtt világversenyére készülő Talabos Attila, valamint Somogyi Barbara képviselik a Ferencvárosi Torna Clubot a megfiatalított magyar keretben. Sziliczei-Német Rebeka az utazás előtt pozitív koronavírus tesztet produkált, így helyette Schönborn Melinda került a csapatba.

A magyar válogatott április 2-án 11 óra 25 perckor szállt fel a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Kanadába tartó járatra, így most már több napja a helyszínen készülnek a versenyzők és a stáb a megmérettetésre.


Ami a világbajnokság programját illeti, a világbajnokság április 8-án, pénteken magyar idő szerint 15.00-kor veszi kezdetét az 500, 1000 és 1500 méteres selejtezőkkel a férfiaknál és a nőknél egyaránt. Szombaton jönnek majd az 500-as és azt 1500-as döntők, míg vasárnap 1000 méteren, összetettben és a váltóversenyekben rendeznek finálét.

- A körülmények felemásak. A csarnok egy régi építésű létesítmény, de maga a jég rendben van. Viszont a szállásunk nem felel meg egy világbajnokság színvonalának, ugyanis nem jó környéken van és az étel sem a legjobb... - nyilatkozta már a helyszínről a szövetség hivatalos honlapjának Bánhidi Ákos, a válogatott csapatmenedzsere. 

A szakember hozzátette: az akklimatizálódás a szokásos módon zajlott, a csapattagok jókedvűek és jól is dolgoznak. A várható szereplés kapcsán Bánhidi Ákos megjegyezte: nehéz jósolni, mivel ez egy olyan vb lesz, amelyen sok ország és rengeteg neves versenyző nem lesz jelen, de mindenki a legjobbját szeretné nyújtani. 

Cikkajánló

Liu Shaoang: „Példát akarok mutatni a fiataloknak”

Felavatták az FTC olimpiai bajnok gyorskorcsolyázójának szobrát.

Különleges fotózáson jártunk a Liu-testvérekkel

A Fradi olimpiai bajnokai ezúttal olyan arcukat mutatták meg, amilyet korábban még sohasem – VIDEÓ!

„Ez egy tudatos építkezés eredménye”

Nem csak a magyar short track, hanem az FTC szakosztálya is rendkívül sikeres az utóbbi néhány évben.

„Ez döbbenetes teljesítmény volt Ádótól!”

A tengerentúlon nyaraló Liu Shaoang nélkül tért haza a vb-ről a magyar short track válogatott – VIDEÓ!

Liu Shaoang 1000 méteren és összetettben is világbajnok

A szombati 1500-on és 500-on nyert aranya után 1000 méteren is megállíthatatlan volt versenyzőnk.

Liu Shaoang világbajnok 1500 és 500 méteren is!

Kétszeres olimpiai bajnokunk két aranyérmet nyert a montréali vb szombati napján.

Liu Shaoang három számban jutott tovább Montréalban

Pénteken kezdetét vette a rövidpályás gyorskorcsolyázók vb-je.

Megvan a vb-keret! Öt fradistának szurkolhatunk

Három férfi és két női rövidpályás gyorskorcsolyázónk indul majd a kanadai világbajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin