2022. április 7.
Kezdődik a short track világbajnokság
Péntektől az olimpiai bajnok Liu Shaoanggal együtt összesen négy fradistának szurkolhatunk a vb-n.

Április 8. és 10. között a kanadai Montrealban található Maurice Richard Arenában rendezik meg a rövidpályás gyorskorcsolyázók világbajnokságát. Amint arról a Fradi.hu is beszámolt, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, Kósa Lajos és a válogatott csapatmenedzsere, egyben az FTC korcsolya szakosztályának vezetője, Bánhidi Ákos március 26-án kihirdették a világbajnokságra utazó keretet. Ennek alapján a 2022-ben a pekingi téli játékokon 500 méteren egyéni olimpiai bajnoki címet nyerő Liu Shaoang mellett a pekingi olimpián a váltó tagjaként szerepelt Nógrádi Bence, a húszéves, első felnőtt világversenyére készülő Talabos Attila, valamint Somogyi Barbara képviselik a Ferencvárosi Torna Clubot a megfiatalított magyar keretben. Sziliczei-Német Rebeka az utazás előtt pozitív koronavírus tesztet produkált, így helyette Schönborn Melinda került a csapatba.

A magyar válogatott április 2-án 11 óra 25 perckor szállt fel a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Kanadába tartó járatra, így most már több napja a helyszínen készülnek a versenyzők és a stáb a megmérettetésre.


Ami a világbajnokság programját illeti, a világbajnokság április 8-án, pénteken magyar idő szerint 15.00-kor veszi kezdetét az 500, 1000 és 1500 méteres selejtezőkkel a férfiaknál és a nőknél egyaránt. Szombaton jönnek majd az 500-as és azt 1500-as döntők, míg vasárnap 1000 méteren, összetettben és a váltóversenyekben rendeznek finálét.

- A körülmények felemásak. A csarnok egy régi építésű létesítmény, de maga a jég rendben van. Viszont a szállásunk nem felel meg egy világbajnokság színvonalának, ugyanis nem jó környéken van és az étel sem a legjobb... - nyilatkozta már a helyszínről a szövetség hivatalos honlapjának Bánhidi Ákos, a válogatott csapatmenedzsere. 

A szakember hozzátette: az akklimatizálódás a szokásos módon zajlott, a csapattagok jókedvűek és jól is dolgoznak. A várható szereplés kapcsán Bánhidi Ákos megjegyezte: nehéz jósolni, mivel ez egy olyan vb lesz, amelyen sok ország és rengeteg neves versenyző nem lesz jelen, de mindenki a legjobbját szeretné nyújtani. 

Cikkajánló

Szezonkezdésként éremeső

Az FTC rövidpályás gyorskorcsolyázói brillíroztak az új idény első nagyobb versenyén, az országos bajnokságon.

Megnyerte a „kisdöntőt”, ötödik lett a női váltó

A rövidpályás gyorskorcsolyázók világbajnokságának utolsó napjával lezárult a szezon.

Short track vb: B-döntős a két magyar váltó

A női és a férfi váltó mellett Sziliczei-Német Rebeka és Talabos Attila egyéniben és jégre lépett szombaton.

Short track vb: a férfi és a női váltó is elődöntős!

Mind a váltókban, mind egyéniben izgulhattunk Fradi-sportolókért már a szöuli vb első, pénteki napján.

Ferencvárosi érmektől is hangos volt a holland verseny

Három női rövidpályás gyorskorcsolyázónk is érmet nyert a nemzetközi utánpótlás-versenyen.

Short track Vk: ezüstérmes a női váltó Dordrechtben

Olaszországot és Kínát megelőzve szerzett ezüstérmet a női váltó Hollandiában.

A-döntős a női váltó

Szombaton folytatódott a rövidpályás gyorskorcsolyázók dordrechti Világkupa-versenye.

Sikeres kezdés Hollandiában

Rövidpályás gyorskorcsolyázóink remek első napot zártak a Világkupán.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin