2022. január 30.
Egyetlen gól döntött, győzelem a derbin!
Stjepan Loncar találatával 1-0-ra győztünk a Szusza Ferenc Stadionban.

Azt követően, hogy bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk csütörtökön lejátszotta a tavaly augusztusról elhalasztott mérkőzését a Puskás Akadémia ellen, vasárnap este már az OTP Bank Liga idei első, összességében 18. játéknapján volt érdekelt. Ellenfelünk az ősi rivális Újpest FC volt a Szusza Ferenc Stadionban. Az FTC-t felkészítő Sztanyiszlav Csercseszov több ponton is változtatott a felcsúti kezdőcsapatához képest, a Dibusz – Botka, Blazic, Kovacevic, Civic – Marin, Vécsei – Zubkov, Tokmac, Mak – Bassey összeállítású együttesnek szavazott bizalmat.

Első félidő

A találkozó gyászszünettel kezdődött, a résztvevők néma főhajtással adóztak a közelmúltban elhunyt olimpiai bajnok tornász, Csollány Szilveszter emléke előtt. Az első igazán nagy lehetőségünkre 10 percet kellett várni, akkor Tokmac Nguen lőtt 20 méterről, s találta el a kapufát. A 15. percben Botka Endre passza után Marko Marin tört be a tizenhatoson belülre, helyzet azonban nem alakult ki, mert Marin nem tudta átvenni a labdát. Kettővel később újra Botka passzolt, ám ekkor a házigazda szögletre mentett – a sarokrúgás után felszabadult az Újpest kapuja.

A 21. minutumban mindkét kapu veszélybe került. Részünkről ismét Tokmac veszélyeztetett, a norvég csatár a Fortune Bassey-vel közös összjáték után 12 méterről lőtt, de Banai Dávid védett. Az ellentámadásból Yohan Croizet vette célba a kapunkat 20-ról, de a jobb felső sarok mellé tekert. Jellemző volt a párharc iramára, hogy kevéssel később Miha Blazic is gólhelyzetbe került, védőnk viszont öt méterről fölé lőtt.

A lendület az első félidő hajrájára sem hagyott alább. A 36. percben Croizet kínálta meg egy kapáslövéssel Dibusz Dénest, az ezt követő kontra végén pedig Bassey találta telibe a felső lécet. Ezzel még nem volt vége, a kipattanót Botka fejelte vissza Marin elé, ám Banai-kapus ezt a próbálkozást is hárította, akárcsak a 42. percben Róbert Mak közeli lövését. A párharc első felében a hazaiaknak is volt helyzete, de egyértelműen a Ferencváros járt közelebb a vezetőgól megszerzéséhez. Ennek ellenére a szünetben 0-0-t mutatott az eredményjelző.

 

Második félidő

A szünetben egyik vezetőedző sem cserélt. A második felvonás első lehetősége a lila-fehérek előtt adódhatott volna, de a hazai játékos nem tudta átvenni a labdát a kissé kifutó Dibusz mellett. Csercseszov hamarosan mégis változtatott, Botkát Henry Wingo, Marint pedig Stjepan Loncar váltotta az 52. percben. Öttel később Croizet tornáztatta meg Dibusz Dénest, aki bravúrral védte a tizenhatos előterében eleresztett lövést. A folytatásban Csongvai Áron is tesztelte újfent hatalmasat védő kapusunkat egy 17-ről eleresztett lövéssel, majd Róbert Mak helyett Franck Boli állt be. Derbihez méltó hangulat és lendületes játék jellemezte ekkor az összecsapást.

A hajrához közeledvén csillapodni látszódtak a kedélyek, átmenetileg inkább a mezőnyben zajlott a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 79. percben aztán ha nem is a semmiből, de megszereztük a vezetést: Tokmac Nguen büntetőterületen kívülről érkező átadása után Stjepan Loncar lőtt, a labda megpattant a blokkolni igyekvő védőn, majd bepattant a bal alsó sarokba! Mindez éppen a vendégszektor előtt történt, így együtt ünnepelhette a vezetőgólt a csapat és a tábor.

Előnyünk birtokában már nem volt újabb nagy helyzetünk, de ellenfelünk sem tudott reagálni, így mindhárom pontot megszereztük Újpesten. A tavaly decemberben kinevezett vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov első győztes bajnokija egyben azt is jelentette, hogy visszavettük a vezetést a pontverseny élén - egy pont a fórunk a Puskás Akadémia előtt. 

Folytatás február 6-án, vasárnap, a bajnokság 19. körében a Paksi FC lesz a Ferencváros vendége a Groupama Arénában.

OTP Bank Liga, 18. forduló

Újpest FC–FTC 0-1 (0-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion. Játékvezető: Berke Balázs

Újpest FC: Banai - Kastrati, Koutroumpis, Diaby, Antonov - Mitrovic, Csongvai (Viana (83.) – Yahaya (Katona, 32.), Croizet, Pauljevic – Kone (Kuusk, 70.). Vezetőedző: Milos Kruscic

FTC: Dibusz – Botka (Wingo, 52.), Blazic, Kovacevic, Civic – Marin (Loncar, 52.), Vécsei – Zubkov (Szánthó, 89.), Tokmac, Mak (Boli, 64.) – Bassey. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lap: Yahaya (13.), Diaby (62.), Kastrati (67.), Kuusk (84.), Croizet (89.), illetve Botka (14.), Vécsei (63.), Tokmac (81.)

Gólszerző: Loncar (79.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin