2021. április 22.
32 - Ők az utóbbi évek legjobbjai
Megnéztük, hogy kik lőtték a legtöbb gólt és adták a legtöbb gólpasszt az elmúlt években a csapatban.

Férfi labdarúgócsapatunk április 20-án, az Újpest legyőzésével bebiztosította 32. bajnoki elsőségét és zsinórban harmadik alkalommal lett bajnok, amire utoljára 1926 és 1928 között voltunk képesek.  Vajon az elmúlt évek sikereiből mely játékosaink vették ki a leginkább a részüket? Ennek jártunk utána. Fontos megemlítenünk, hogy a listát az Újpest elleni derbi után lezártuk, így a hátralévő fordulókat már nem vesszük figyelembe.

Tokmac Nguen a gólkirály

Az elmúlt három szezonban az ötödik legtöbb gólunkat Isael Barbosa lőtte, aki szám szerint 13 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Első találatát még a 2018-2019-es bajnoki kiírásban szerezte a Debrecen ellen. A következő szezonban aztán Isael beépült a csapatunkba, amit hét góllal hálált meg, míg a jelenleg is futó szezonban, az Újpest elleni mérkőzésig öt találatig jutott brazil játékosunk.

Isael után egy olyan labdarúgó következik, aki már nem a mieinket erősíti. Ő pedig Davide Lanzafame, aki a 2018-2019-es szezont 16 góllal zárta és ezzel Holender Filippel holtversenyben a legeredményesebb játékosa lett az NB I-nek abban az évadban. Korábbi olasz támadónknak tehát egy szezon is elég volt, hogy felkerüljön a listánkra.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán a klubunktól idén januárban távozott Varga Roland szerepel, aki a Fradi elmúlt három, bajnokságot nyerő évében 18-szor talált az ellenfelek kapujába. 30. bajnoki címünk évében Varga 12 gól szerzett, majd a következő szezont hat találattal zárta. 2020 őszén bajnoki mérkőzésen nem lépett pályára csapatunkban, így újabb bajnoki gólt nem lőtt a Fradiban, de így is ő lett a harmadik legeredményesebb játékosunk az elmúlt három évből.

Ami a második és az első helyet illeti, itt nagy volt a küzdelem Franck Boli és Tokmac Nguen között, hiszen előbbi 19, míg utóbbi kereken 20 bajnoki találattal várhatta az Újpest elleni mérkőzést. Végül Tokmac az liláknak is betalált, így ő lett az elmúlt három szezon legeredményesebb Fradi-játékosa 21 góllal.

TOP 5 gólszerzőnk:
Tokmac Nguen 21 gól
Franck Boli 19 gól
Varga Roland 18 gól
Davide Lanzafame 16 gól
Isael Barbosa 13 gól

Lovrencsics Gergő az assziszt-király

A gólszerzők kiléte mellett szintén fontos, hogy ki adja a gólpasszt, így ebből a statisztikából is készítettünk egy sorrendet. Az ötödik helyen holtversenyben két ukrán középpályásunk végzett, ugyanis Ihor Haratin, valamint Oleksandr Zubkov egyaránt nyolc gólt készített elő az elmúlt években. Utóbbi ráadásul éppen az Újpest elleni derbin adta a legutóbbi gólpasszát Myrto Uzuninak, és ez kellett ahhoz, hogy bekerüljön a TOP 5-be. A teljesség kedvéért hozzátesszük, hogy Haratin és Zubkov mellett korábbi játékosunk, Bőle Lukács is nyolc gólpasszal rendelkezik, így ő is helyet kapott a legjobbak között.

Varga Roland, amellett, hogy a gólokat szép számmal lőtte a Fradinál, a gólpasszok tekintetében is felfért az ötös listánkra. Varga kilenc előkészítésével ebben a statisztikában a negyedik helyen zárt.

A harmadik legtöbb előkészítéssel bosnyák védőnk, Eldar Civic és korábbi ukrán játékosunk, Ivan Petrjak rendelkezik. Mind a ketten 11- szer szolgálták ki sikeresen gólszerzőinket. Civic a 2020-as őszi szezont sérülés miatt kénytelen volt kihagyni, idén tavasszal viszont már hat gólpasszt is kiosztott, gondoljunk bele mennyinél járna, ha a sérülése nem szól közbe.

Akárcsak a gólszerzőknél, a gólpasszoknál is nagyon szoros volt a verseny. Itt Lovrencsics Gergő a legutóbbi derbin a Tokmacnak adott gólpasszával tudta megelőzni Isaelt, ugyanis az Újpest elleni meccset megelőzően mind a ketten 12-12 asszisztnál tartottak.  

Top 5 legtöbb gólpassz:
Lovrencsics Gergő 13 gólpassz
Isael Barbosa 12 gólpassz
Eldar Civic - Ivan Petrjak 11-11 gólpassz
Varga Roland 9 gólpassz
Ihor Haratin - Oleksandr Zubkov - Bőle Lukács 8 gólpassz

Cikkajánló

Az Eb-re készülő fradisták a Fradi TV-ben!

Válogatott labdarúgóink, tekézőink bajnoki címe és Szabó László felépülése a Fradi TV-ben.

Heti program

Többek között kézilabda-mérkőzések, női labdarúgó-döntő a hét programjában.

Irány a Fradi Shop: féláron kedvenc Streetwear pólóid!

Használd ki a nem mindennapi alkalmat, szerezd be óriási kedvezménnyel a stílusodhoz leginkább illő felsőt!

Ünnepeltjeink

Ezen a héten is akadnak olyan fradista sportolók, akiket ünnepelhetünk, és akikről megemlékezhetünk.

A szezon Fradi-gólja – szavazás

A történelmi idény végeztével szurkolóink dönthetnek, hogy melyik volt a szezon legszebb bajnoki Fradi-gólja.

Hétvégi program

Női kéziseinkre és férfi pólósainkra is fontos mérkőzés vár.

Videókkal búcsúzunk labdarúgóinktól

Marcel Heister, Lovrencsics Gergő, Michal Skvarka és Isael Barbosa legjobb pillanatai a Fradi mezében.

Egy videóban a 32-szeres bajnokcsapat idei 69 gólja

A 2020/21-es NB I-es szezon összes Fradi-találata.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most