2022. május 16.
33: Dibusz Dénes legendák nyomában
Kapusunk mellett még egy ötszörös bajnok található aranyérmes együttesünk keretében.

Az OTP Bank Liga számunkra szombaton befejeződött idényében férfi futballcsapatunk 71 ponttal zárt, így a második helyezett Kisvárdára 12 pontot verve sorozatban negyedszer is megnyerte a bajnokságot. Vannak játékosok, akik teljes egészében részesei lehettek az elmúlt évek páratlan sikerszériájának, de akadnak olyanok is, akik ezt megelőzően is szerepeltek a Ferencváros bajnokcsapatában.

Dibusz Dénes ötödször

Együttesünk kapusa és csapatkapitánya, Dibusz Dénes a 2015/2016-os idényben is bajnok lett a Fradival (mellette ugyanezt a jelenlegi keretből csak Somália mondhatja még el), így immáron ötszörös magyar bajnoknak vallhatja magát. Ő labdarúgócsapatunk történetének hetedik olyan futballistája, aki legalább öt bajnokságot nyert az FTC-vel, mellette ugyanezt dr. Géczi István, dr. Sárosi György, Lázár Gyula, Pataki Mihály, Szeitler Károly és dr. Borbás Gáspár mondhatja el magáról.

Öt vagy több élvonalbeli aranyérmet FTC-játékosként (immáron Dibusz Dénessel együtt) csupán 16-an nyertek. Weinber János és Gorszky Tivadar hat, Schlosser Imre, Rumbold Gyula, Koródy Károly, Fritz Alajos hét, Manglitz Ferenc, Weisz Ferenc és Bródy Sándor pedig nyolc alkalommal ért fel a csúcsra zöld-fehérben.

 

A többszörös bajnokok névsora

Az április 24-én lejátszott derbin bebiztosított elsőséggel Dibusz Dénes mellett válogatott hátvédünk, Botka Endre is öt bajnoki címmel büszkélkedhet, ő azonban „csak” négyszeres első a Ferencvárossal, hiszen korábban a Honvéd 2017-es bajnokcsapatának is tagja volt.

Az FTC-t 2017 óta erősítő védő, Miha Blazic ugyancsak negyedik magyar bajnoki címét nyerte Fradi-játékosként, akárcsak Lasha Dvali, Sigér Dávid, Tokmac Nguen, valamint Somália. Brazil labdarúgónk már 2016-ban is bajnok volt, ezt követően 2020-ban, 2021-ben és most is aranyérmes lett.

Immáron öt háromszoros bajnokunk is van: Csontos Dominik, Eldar Civic, Vécsei Bálint, Oleksandr Zubkov és Franck Boli is tagja volt a jelenlegi, valamint az előző szezonok bajnokcsapatainak. Mellettünk kétszeres bajnok a Ferencvárossal Bogdán Ádám, Samy Mmaee, Adnan Kovacevic, Henry Wingo, Aissa Laidouni, Róbert Mak és Damir Redzic is.

 

Muhamed Besic első bajnoki címe volt

A mostani keretünkben persze jócskán találni olyan futballistákat is, akik nemcsak a Ferencvárossal, hanem összességében is először élhették át, milyen bajnoknak lenni. Élete első aranyérmét vehette át Pászka Lóránd, Anderson Esiti, Stjepan Loncar, Kristoffer Zachariassen, Marquinhos, Fortune Bassey és Muhamed Besic is, mellettük pedig bár nem először nyert aranyat, de a Ferencvárossal először lett bajnok Marko Marin, Zeljko Gavric, Carlos Auzqui és Ryan Mmaee is.

A 2021/2022-es bajnokcsapat teljes névsora IDE kattintva érhető el!

Cikkajánló

Csapatépítés az osztrák hegyek között - VIDEÓ!

Férfi labdarúgóink a tiroli hegyek ölelésében költötték el vacsorájukat.

Henry Wingo: „Ilyenkor lőni kell, és én megtettem"

Amerikai védőnk közelről és távolról is bevette a Ludogorets Razgrad kapuját - VIDEÓ!

Magabiztos siker egy régi ismerős ellen

Marquinhos egy és Wingo két góljával 3-0-ra vertük Tirolban a bolgár Ludogorets csapatát.

„Ki volt írva: No Smoking! A játékos levette a zakóját”

Korábbi labdarúgónk, Bánki József egykori és korábbi legendás edzők és játékosok történeteit írta meg - VIDEÓ

Szurkolóink kérdéseire válaszolt Dibusz Dénes

A 34. bajnoki címtől a Paula és Paulina sorozatig szinte mindenről szó esett - VIDEÓ!

Pászka Lóránd Marco Rossi látókörében

Megkérdeztük a szövetségi kapitányt, miként látta védőnk, valamint kapusunk eddigi teljesítményét.

A helyszínen is megtekinthető szombati edzőmeccsünk

Június 25-én, szombaton a bolgár Ludogorets együttesével vívunk felkészülési mérkőzést Ausztriában.

Dán családi tervek: otthon, iskola, Fradi-sikerek

Rasmus Thelander családjával együtt érkezett Budapestre és máris iskolát keres.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most