2022. május 16.
33: Dibusz Dénes legendák nyomában
Kapusunk mellett még egy ötszörös bajnok található aranyérmes együttesünk keretében.

Az OTP Bank Liga számunkra szombaton befejeződött idényében férfi futballcsapatunk 71 ponttal zárt, így a második helyezett Kisvárdára 12 pontot verve sorozatban negyedszer is megnyerte a bajnokságot. Vannak játékosok, akik teljes egészében részesei lehettek az elmúlt évek páratlan sikerszériájának, de akadnak olyanok is, akik ezt megelőzően is szerepeltek a Ferencváros bajnokcsapatában.

Dibusz Dénes ötödször

Együttesünk kapusa és csapatkapitánya, Dibusz Dénes a 2015/2016-os idényben is bajnok lett a Fradival (mellette ugyanezt a jelenlegi keretből csak Somália mondhatja még el), így immáron ötszörös magyar bajnoknak vallhatja magát. Ő labdarúgócsapatunk történetének hetedik olyan futballistája, aki legalább öt bajnokságot nyert az FTC-vel, mellette ugyanezt dr. Géczi István, dr. Sárosi György, Lázár Gyula, Pataki Mihály, Szeitler Károly és dr. Borbás Gáspár mondhatja el magáról.

Öt vagy több élvonalbeli aranyérmet FTC-játékosként (immáron Dibusz Dénessel együtt) csupán 16-an nyertek. Weinber János és Gorszky Tivadar hat, Schlosser Imre, Rumbold Gyula, Koródy Károly, Fritz Alajos hét, Manglitz Ferenc, Weisz Ferenc és Bródy Sándor pedig nyolc alkalommal ért fel a csúcsra zöld-fehérben.

 

A többszörös bajnokok névsora

Az április 24-én lejátszott derbin bebiztosított elsőséggel Dibusz Dénes mellett válogatott hátvédünk, Botka Endre is öt bajnoki címmel büszkélkedhet, ő azonban „csak” négyszeres első a Ferencvárossal, hiszen korábban a Honvéd 2017-es bajnokcsapatának is tagja volt.

Az FTC-t 2017 óta erősítő védő, Miha Blazic ugyancsak negyedik magyar bajnoki címét nyerte Fradi-játékosként, akárcsak Lasha Dvali, Sigér Dávid, Tokmac Nguen, valamint Somália. Brazil labdarúgónk már 2016-ban is bajnok volt, ezt követően 2020-ban, 2021-ben és most is aranyérmes lett.

Immáron öt háromszoros bajnokunk is van: Csontos Dominik, Eldar Civic, Vécsei Bálint, Oleksandr Zubkov és Franck Boli is tagja volt a jelenlegi, valamint az előző szezonok bajnokcsapatainak. Mellettünk kétszeres bajnok a Ferencvárossal Bogdán Ádám, Samy Mmaee, Adnan Kovacevic, Henry Wingo, Aissa Laidouni, Róbert Mak és Damir Redzic is.

 

Muhamed Besic első bajnoki címe volt

A mostani keretünkben persze jócskán találni olyan futballistákat is, akik nemcsak a Ferencvárossal, hanem összességében is először élhették át, milyen bajnoknak lenni. Élete első aranyérmét vehette át Pászka Lóránd, Anderson Esiti, Stjepan Loncar, Kristoffer Zachariassen, Marquinhos, Fortune Bassey és Muhamed Besic is, mellettük pedig bár nem először nyert aranyat, de a Ferencvárossal először lett bajnok Marko Marin, Zeljko Gavric, Carlos Auzqui és Ryan Mmaee is.

A 2021/2022-es bajnokcsapat teljes névsora IDE kattintva érhető el!

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin