2020. október 20.
Vereséggel kezdtük a Bajnokok Ligája csoportkörét
Férfi labdarúgócsapatunk 5-1-es vereséget szenvedett a Barcelona ellen a Bajnokok Ligájában.

31-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk 25 év szünet után tért vissza az UEFA Bajnokok Ligájába, a csoportkör első fordulójában pedig kedd este a barcelonai Camp Nou stadionban kezdte meg főtáblás szereplését, a 26-szoros spanyol bajnok, 5-szörös BL-győztes FC Barcelona otthonában.

ELSŐ FÉLIDŐ

Bár az első percekben remekül tartottuk a labdát, és próbáltuk megjátszani az elöl lecsapni készülő születésnapos friss apukát, Tokmacot, az első nagyobb helyzet a hazaiak előtt adódott: a 4. percben Lionel Messi végezhetett el szabadrúgást húsz méterre a kapunktól, kissé balról, Dibusz Dénes magabiztosan fogta a kapu jobb oldala felé tartó próbálkozást. Két perccel később ismét kapusunk volt akcióban, egy katalán szögletet kellett a mezőnybe öklöznie, majd egy perccel később újabb sarokrúgásból Lenglet fejelhetett veszélyesen – fölé. A 10. percben egy emberként ugrott talpra a ferencvárosi kispad, Tokmac kapott ugyanis egy indítást, egy befelé húzott csellel lerázta védőjét, majd a tehetetlen Neto mellett a léc alá bombázott – támadónk azonban sajnos lesen volt, így a gólt érvénytelenítették.
Két perccel később ismét Messi következett, ezúttal jó tíz méterről távolabbról lőtt szabadrúgást, nem is találta el a kapunkat. A 17. percben a mérkőzés addigi legnagyobb helyzete maradt ki: Messi és Fati kényszerítője után előbbi ravasz lapos lövését Dibusz vetődve tornázta ki a jobb alsóból, a kipattanót Fati tette középre, az érkezők elől azonban Blazic remek ütemben felszabadított. Nem maradt el a válasz, két perccel később a túloldalon Tokmac-Sigér-Isael összjáték végén brazil támadónk a tizenhatoson belülről szétbombázta a lécet, de a labda sajnos a gólvonal előtt pattant a földre.

A 27. percben Kovacevic sajnos egy ütemmel lemaradt a szlalomozó Messiről, és a tizenhatoson belül buktatta. A büntetőt a sértett végezte el, és Dibusz bár érezte az irányt, nem védhette a lövést. (1-0) A góltól még jobban felpörgött a Barcelona támadójátéka, előbb Dibusznak kellett fognia egy lapos Fati-lövést, majd Laidouni állította meg szabálytalanul, sárga lapot érően Sergi Robertót az oldalvonalnál. A 35. percben kapusunk bemutatta a mérkőzés addigi legnagyobb védését, Fati közeli lapos lövésénél spárgázott hatalmasat. A 42. percben megduplázta előnyét a Barcelona: Ansu Fati kapott remek indítást a leshatáron, és az ívesen érkező labdát a levegőben, jobb külsővel, szép mozdulattal pörgette a bal alsóba a kimozduló Dibusz mellett. (2-0)

MÁSODIK FÉLIDŐ

Sajnos nem kezdtük jól a második játékrészt, a Barcelona hamar beszorította a mieinket, az 52. percben pedig megszerezte a harmadik gólt: a tizenhatoson belülről Fati passzolt laposan vissza a remek ütemben érkező Coutinhónak, aki kapásból vágta a rövid alsóba a labdát. (3-0) Hét perccel később Messit vágta fel Kovacevic 18 méterre a kaputól, a szabadrúgást azonban sikerült blokkolni. Az ellentámadásból Tokmac lépett ki két védő között, jobbra kisodródva visszakészítette a labdát Isaelnek, aki azonban kapásból jócskán fölé bombázott. A 68. percben Tokmac nem először verte meg Piquét egy indítás után sebességből, a katalánok védője pedig a tizenhatoson belül rántotta le támadónkat, tizenegyeshez jutottunk!


Piqué a szabálytalanság után piros lapot kapott, a tizenegyest pedig Ihor Haratin értékesítette magabiztosan, 3-1-re módosítva ezzel az állást!

A gól után, köszönhetően az emberelőnynek is, láthatóan feljavult a játékunk, többször is eljutottunk a hazai kapuig, egy ilyen akció végén a csereként beállt Róbert Mak az oldalhálót lőtte telibe. Újabb gólt mégsem mi, hanem a katalánok lőttek, egy gyors jobb oldali akció végén a szintén csereként beállt Pedri kapott az alapvonalról visszatéve hatalmas labdát, és a tizenegyespontról szépen lőtt a jobb alsóba. (4-1)

A rendes játékidő végén még Dembelé is betalált, így a Barcelona 5-1-re megnyerte a mérkőzést.

UEFA Bajnokok Ligája, csoportkör 1. forduló
FC Barcelona – FTC 5-1 (2-0)
FC Barcelona: Neto – Sergi Roberto (Firpo, 62.), Piqué, Lenglet, Dest – Pjanic (Busquets, 76.), de Jong – Francisco Trincao (Dembelé, 63.), Coutinho, Fati (Pedri, 63.) – Messi
FTC: Dibusz – Botka (Lovrencsics, 77.), Blazic, Kovacevic, Civic (Heister, 63.) – Haratin, Laidouni (Somália, 63.) – Zubkov (Mak, 71.), Sigér, Isael – Tokmac (Boli, 71.)
Sárga lap: Laidouni (32.), Civic (44.), Haratin (85.), Kovacevic (91.)
Kiállítás: Piqué (68.)
Gólszerzők: Messi (27., 11-esből), Fati (42.), Coutinho (52.), Pedri (82.), Dembelé (89.), illetve Haratin (70., 11-esből)

 

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin