2021. április 20.
A 2021-es bajnokcsapat tagjai - névsor
Cikkünkben összeszedtük a 32. bajnoki címet megnyerő csapatunk tagjait.

Férfi labdarúgócsapatunk megszerezte 32. bajnoki elsőségét és zsinórban harmadik alkalommal lett bajnok, ami utoljára 1926 és 1928 között sikerült. Nézzük meg, kik alkották a 2021-es bajnokcsapatunkat.

Nincs kérdés a kapusposzton

A FTC összeállítása ebben a szezonban nem kezdődhetett mással, mint Dibusz Dénessel, aki amellett, hogy a Fradival 25 év után bejutott a Bajnokok Ligájába, még a magyar válogatottban is több alkalommal pályára lépett. Az NB I-ben a bajnoki cím bebiztosításáig 2520 percet töltött a pályán, 28 mérkőzéséből 13-szor nem kapott gólt. Dénes hasonlóan az elmúlt évekhez, ezúttal is remekül irányította a kapuból a játékostársakat és elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy közel száz év után, ismét háromszor tudtunk bajnokságot nyerni zsinórban.

Mellette a Kisvárda ellen bemutatkozhatott csapatunkban és az NB I-ben is Bogdán Ádám, aki első élvonalbeli összecsapásán nem is kapott gólt. De az Újpest ellen is "lehúzta" a rolót.

Stabil, erős védelem

Dibusz Dénes elé nemzetközileg is erős védelmet rakott össze Sergei Rebrov. 2020 nyarán érkezett hozzánk a bosnyák válogatott Adnan Kovacevic, míg januárban a marokkói válogatott Samy Mmaee és az amerikai Henry Wingo is csatlakozott klubunkhoz. Adnan Kovacevic remekül játszott a Bajnokok Ligája selejtező második fordulójában a Celtic otthonában, igaz, sajnos sérülései meggátolták abban, hogy igazán játékba lendülhessen a szezon folyamán.

A tél során érkezett Mmaee-Wingo kettős komoly erősítést jelenthetnek csapatunknak a következő szezonra, hiszen azt már a tavaszi mérkőzések alatt megmutatták, hogy komoly potenciál rejlik bennük. Az idei évben a védelemből Miha Blazicot, szlovén válogatott belső védőnket kell kiemelnünk, aki a Bajnokok Ligájában is letette a névjegyét, hiszen több mutatóban is a nemzetközi élmezőnyben végzett. Emellett az NB I-ben is kimagaslóan játszott.

Marcel Heister ebben a szezonban is alapembere volt együttesünknek, a Honvéd elleni bajnokin pedig hatalmas gólt szerzett. A nagy gólok nem állnak távol balhátvédeinktől, ugyanis bosnyák védőnk, Eldar Civic is büszkélkedhet egy ilyennel (Zalaegerszegről), ő az őszt, és ezzel a BL-menetelést sérülés miatt kénytelen volt kihagyni, mindössze a legelső, Barcelona elleni mérkőzésen tudott pályára lépni, ám a visszatérését követően kiváló formának örvend. Hajszálpontos beadásaira mindig lehet számítani.

A jobboldali védő pozícióban a legtöbbször Lovrencsics Gergő és Botka Endre váltotta egymást igaz, utóbbi többször a védelem tengelyében, olykor pedig a balszélen is szerepet kapott. Mind a két játékos remek szezont produkál, hiszen a bajnokság mellett a Bajnokok Ligájában is jól játszottak, és a magyar válogatottal is sikert sikerre halmoztak 2020 őszén. Fontos még megemlítenünk a mindössze 18 éves Csontos Dominikot, aki ugyan jelenleg a Soroksárnál szerepel kölcsönben, de még távozása előtt megszerezte első gólját a Fradiban a Budafok elleni, idegenbeli bajnokin.

 

Tovább szilárdult a középpálya

A középpályánkon az Ihor Haratin-Sigér Dávid-Somália hármas remekül szűrte a támadásokat, de 2020 nyarán ezen a poszton is tovább erősödött a keret, hiszen érkezett Aissa Laidouni, aki munkabírásával és egyéniségével hamar belopta magát szurkolóink szívébe. Az azóta a tunéziai válogatottban is bemutatkozott Laidouni mellett érkezett egy komoly nemzetközi rutinnal rendelkező játékos is a középpályára, a szlovák válogatott, Róbert Mak személyében, aki az őszi szezonban a gólpasszaival tette le névjegyét, majd tavaszra egyre inkább játékba lendült és a Paks ellen megszerezte első NB I-es gólját.

A középpályára is érkezett erősítés a tél folyamán, méghozzá a georgiai válogatott Giorgi Kharaishvili személyében, aki már első bajnoki gólját is megszerezte csapatunkban a Budafok ellen. Giorgi mellett még Gera Dániel és Katona Máté érkezett hozzánk az MTK-tól igaz, utóbbi sérülése miatt még nem mutatkozhatott be csapatunkban.

Ihor Haratin, Sigér Dávid és Somália remek teljesítményt nyújtott ebben az évben. Ukrán játékosunk az ősz során a nemzetközi mezőnyben is kitűnt passzpontosságával és alapembere volt a bajnoki triplázást elérő csapatunknak. Ugyanez elmondható brazil középpályásunkról, Somáliáról, aki emberfeletti munkát végzett a középpályán, akárcsak Sigér Dávid, aki emlékezetes gólt lőtt a Celticnek a BL-selejtezők második fordulójában, majd a Nemzetek Ligájában élete első válogatott gólját is megszerezte a törökök ellen. Fontos kiemelni, hogy az idei évben újabb fiatal tehetségünk mutatkozhatott be a felnőttek között, méghozzá a 18 esztendős Redzic Damir, akit a Puskás Akadémia elleni 1-1-es döntetlennel záruló mérkőzésen küldött pályára vezetőedzőnk.

A bőség zavara a támadósorban

Támadóink nem okoztak csalódást ebben a szezonban sem, elég, ha csak Tokmac Nguen szenzációs formáját említjük, amikor az őszi BL-selejtezők mellett a bajnokságban is szórta a gólokat. Nem is csoda, hogy a norvég válogatottba is meghívást kapott, ahol a Gibraltár elleni világbajnoki selejtezőn be is mutatkozhatott a norvég nemzeti csapatban. Elefántcsontparti támadónk, Franck Boli két gólt lőtt a Bajnokok Ligájában, majd tavasszal az NB I-ben is egyre jobban ment neki a játék, olyannyira, hogy már kilenc találatnál jár. A csatárposzton is komoly verseny alakult ki, hiszen Tokmac, Zubkov, Isael és Boli mellé olyan remek képességű játékosok érkeztek, mint az albán válogatott Myrto Uzuni vagy a korosztályos horvát válogatott Roko Baturina.

Uzuni teljesítményéről sokat elmond, hogy első NB I-es szezonjában tizenkét góljával vezeti a Fradi házi góllövőlistáját, emellett az albán válogatottban is alapemberré vált, sőt, 2020-ban őt választották meg hazájában az év sportolójának. Horvát támadónk, Roko Baturina is letette a névjegyét már az első Fradi-évében, hiszen 17 bajnoki mérkőzésén már négy gólt szerzett, míg a MOL Magyar Kupában hat gólig jutott.

Végül fontos megemlíteni a két legnagyobb távozónkat is. Az egyikük csapatunk meghatározó tagja volt az utóbbi években. Varga Rolandról van szó, aki 225 mérkőzésen 75 gólt szerzett a Fradiban, majd idén télen az MTK-hoz távozott. A másik játékosunk Abraham Frimpong, aki ősszel több alkalommal kimagaslóan szerepelt csapatunkban, elég, ha csak a Juventus elleni, idegenbeli BL-mérkőzésére gondolunk. Ghánai játékosunk a szaúd-arábiai Al-Ain csapatához szerződött.

 

Az FTC 32. bajnoki címét megnyerő csapat névsora

Kapusok: Dibusz Dénes, Bogdán Ádám, Szécsi Gergő

Védők: Abraham Frimpong, Miha Blazic, Adnan Kovacevic, Lasha Dvali, Samy Mmaee, Eldar Civic, Marcel Heister, Botka Endre, Lovrencsics Gergő, Henry Wingo, Csontos Dominik

Középpályások: Ihor Haratin, Somália, Aissa Laidouni, Sigér Dávid, Vécsei Bálint, Michal Skvarka, Varga Roland, Giorgi Kharaishvili, Róbert Mak, Redzic Damir, Gera Dániel.

Támadók: Tokmac Chol Nguen, Isael da Silva Barbosa, Oleksandr Zubkov, Myrto Uzuni, Franck Boli, Roko Baturina.

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin