2022. szeptember 7.
„A beszéd csak beszéd, a pályán a tettek dominálnak”
A Trabzonspor elleni UEL-mérkőzés előtt Zachariassen és Sztanyiszlav Csercseszov válaszolt a kérdésekre.

Magyar bajnoki címvédő és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk a török bajnok Trabzonspor ellen kezdi meg szereplését az UEFA Európa Liga csoportkörében. A csütörtöki összecsapást megelőzően vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov és középpályásunk, Kristoffer Zachariassen részvételével tartottunk sajtótájékoztatót.

A sajtó munkatársai előbb játékosunkat kérdezték arról, miként látja első UEL-ellenfelünket.

- Megfelelően kielemeztük ellenfelünket, pár meccsüket maximálisan átnéztük – kezdte Kristoffer Zachariassen. -  A Trabzonspor egy kifejezetten támadó szellemiségű együttes, ami nekünk jó esélyt jelenthet a kontratámadások terén. Ezt követően norvég válogatott középpályásunk remek formája került szóba, és hogy volt-e már hasonlóan eredményes szezonkezdete, mint az idei.

- Nagyon jól sikerült a szezon eleje, és örülök neki, hogy ezzel is hozzá tudtam járulni a csapat sikerességéhez. Abszolút több van benne, úgyhogy szeretnék meccsről meccsre fejlődni, és még ennél is többet kiadni magamból, gólokkal és gólpasszokkal a csapat segítségére lenni.

Továbbra is Zachariassen remek formája volt a téma, illetve az, hogy szerinte minek köszönhetően eredményesebb most, mint az előző idényben?

- Akkor új edzővel és új csapattal kellett megbarátkoznom. Jobban be kellett illeszkednem és megismernem a társaimat, illetve megtalálni a nekem való pozíciót. Január óta egyre jobban és jobban játszok meccsről meccsre. Ezt a fejlődést szeretném maximálisan folytatni, hiszen nagyon nagy minőséget képviselünk támadásban, és veszélyesek vagyunk kapura.

A következő kérdés arra vonatkozott, miképp vélekedik a csoportról, melyik csapatot tartja a legerősebbnek. Középpályásunk erre azt válaszolta, hogy egy nagyon-nagyon jó négyesbe kerültek, és talán Monacót mondaná a legerősebbnek, de azt is hozzátette, hogy minden ellenfelük komoly erőt képvisel, és van esély a továbbjutásra.

Az újságírók végezetül arra voltak kíváncsiak, hogy az Újpest elleni 6-0-s győzelem mennyiben fokozta a csapat hangulatát.

- Egy olyan meccset megnyerni, ahol ilyen sok gólt lövünk és egyet sem kapunk, az maximálisan hozzájárul a csapat önbizalmához, és ebből tudunk erőt meríteni. Az ilyen találkozókat jó kielemezni, megnézni, hogy támadásban hogyan helyezkedtek az emberek a tizenhatoson belül, illetve, hogy hogyan alakult a mi védekezésünk.

A sajtóesemény második felében vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov válaszolt a kérdésekre. Elsőként arra, hogy hogy vélekedik a csapat csoportbeosztásáról.

- Egy igazán erős csoportba kerültünk, a Trabzonspor és a Crvena zvezda is a Bajnokok Ligája selejtezőjéből került az UEL-be, de a Monaco is nagyon erős ellenfél lesz ebben a négyesben.

Ezt követően arra voltak kíváncsiak az újságírók, hogy mivel a klubvezetés egyértelmű célként tűzte ki a csoportból való továbbjutást, így vezetőedzőnk egyetért-e azzal, hogy ha a hazai meccseket megnyerjük, akkor ez sikerülhet.

- Hogyha ezt nem mondta volna a vezetés, minden meccset el kellene veszítenünk? Természetesen sportemberek vagyunk, minden mérkőzésen nyerni akarunk, és mindent bele fogunk adni, hiszen mi vagyunk a magyar bajnokok. A múlt évi UEFA Európa Liga-szereplés alatt szerzett tapasztalatokból és hibákból tanulni kell. A beszéd csak beszéd, a pályán a tettek dominálnak.

A török bajnok a legutóbbi három tétmeccsén nem kapott gólt, hogy akarja feltörni a Trabzonspor védekezését.

- Nagyon jó az egyensúly a Trabzonspor védekezése és támadása között. Egy kompakt csapatról beszélünk, nem véletlenül lettek török bajnokok. Náluk is voltak változások, voltak távozók, de maximális nyomást kell gyakorolni az ellenfélre, csak és kizárólag így lehetünk sikeresek.

Természetesen vezetőedzőnk kérdezésénél is visszautaltak az Újpest elleni 6-0-s diadalra.

- Tudjuk jól, hogy mit jelent egy-egy ilyen történelmi revans, mint például ez az Újpest elleni 6-0, vagy a Slovan elleni visszavágó, de számomra ez ugyanúgy három pontot ér. Örülök neki, hogy a szurkolókat meg tudtuk ezzel örvendeztetni, viszont ezektől az eredményektől függetlenül minden nap ugyanolyan keményen, ugyanolyan erőbedobással, szívvel-lélekkel kell dolgoznunk. Azon dolgozunk, hogy napról napra jobbak legyünk, a csütörtöki egy tökéletes teszt lesz, hogy mit tudunk produkálni az UEL-ben.

Szóba kerültek kiváló formában futballozó támadóink is, így jött a kérdés, hogy mi a alapján fogja kijelölni, hogy kik lesznek ott a támadósorban a csütörtöki meccsen.

- Ez egyáltalán nem egy nehéz feladat, hiszen meccsről meccsre, napról napra figyeljük, hogy ki milyen állapotban van. Ebben van segítségünkre az orvosi és a fiziós stáb. Nagyon remélem, hogy hasonló lesz a hozzáállás és a támadójáték, mint amilyen az Újpest ellen volt. Mindenképp arra kell törekednünk, hogy tartsuk azt a magas nívót és színvonalat a pályán, amit lehet. Bárki, aki pályára lép, mindent bele kell adnia.

Nem mehettünk szó nélkül az Újpest ellen bemutatkozó Amer Gojak mellett sem.

- Tisztában vagyunk új játékosunk képességeivel. Egy olyan csapatból jött, amely konstans bajnok és BL-csoportkörös is. Az első mérkőzésen a csatársort hátulról segítve mutatkozott be. Egy nagyon jó sportemberről beszélünk.

Cikkajánló

"Mindenkit motivál, hogy a Fradiban futballozhat!"

Vezetőedzőnk a DVSC elleni bajnoki előtt osztotta meg gondolatait.

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin