2020. szeptember 16.
A Dinamót is kiütöttük, egy lépésre a BL-csoportkör!
Lovrencsics Gergő és Myrto Uzuni góljával 2-1-re legyőztük a Dinamo Zagreb csapatát!

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk szerda este az előző idényből már jól ismert Dinamo Zagreb csapatát fogadta a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében. Ahogy azt már megszokhattuk a sorozat első két párharcához hasonlóan, az UEFA előírásainak megfelelően ezt a találkozót is zárt kapuk mögött rendezték.

A Ferencváros a selejtezősorozat első körében, hazai pályán a svéd bajnok Djurgardent 2-0-val, majd idegenben, hatalmas bravúrral a skót bajnok Celticet 2-1-gyel búcsúztatta a Bajnokok Ligájából.

 

Első félidő

A mieink kezdték a találkozót, majd a lassú építkezés mellett döntöttek, többször is körbejáratták hátul a labdát, mígnem a második percben Civic és Tokmac bal oldali összjátéka után jött a beadás, amire a hosszú oldalon tökéletesen érkezett Lovrencsics, aki estében a kapuba juttatta a labdát (1-0). Gyors góllal szereztünk vezetést!

A vendégeket kissé váratlanul érte a villámgyors Fradi-kezdés, de ezután ők kezdeményeztek. A hetedik percig kellett várni az első Dinamo-helyzetre, viszont a tizenhatoson belülről érkező lövést nagyszerűen hatástalanította Dibusz. Egy perccel később ismét kapusunk volt főszerepben, mikor egy bal oldali indítás után Ademi került helyezbe, de egy remek mozdulattal hárított.

A 11. percben veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a horvát együttes, de a kapu előterébe lőtt labdát Dibusz öklözte ki. A zágrábiak magasabb fokozatra kapcsoltak, amit a Ferencváros gyors kontrákkal próbált kihasználni, de a vendégek védelme állta a sarat. A 22. percben egy vendégszögletet követően a rövid oldalon megcsúsztatták a labdát, ami a menteni igyekvő Uzuni lábáról a hazai kapuba került (1-1). Alig három perccel később ukrán vezetőedzőnk cserélt, a gólszerző Lovrencsics Gergő helyére Botka Endre érkezett.

A Fradinak nem is kellett több, azonnal felpörgött: a 28. percben a bal oldalon sikerült a Dinamo védelme mögé kerülni, de a beadást Gvardiol az utolsó pillanatban szögletre mentette az érkező Uzuni elől. Percekkel később ismét a bal szélen sikerült mögéjük kerülnünk, de a védelem ezúttal is tisztázni tudott. Veszélyes támadásokat vezettünk a horvátok jobb oldalán: a 38. percben Civic remekül ívelt közepre, Uzuni pedig egy akrobatikus mozdulattal próbálta a kapu felé irányítani a labdát, de Livakovic védett.

A játékrész végéhez közeledve a Fradi előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de az utolsó pillanatokban becsúszott egy-egy hiba, így a helyzetek kihasználatlanok maradtak. A szünetre így 1-1-es döntetlennel vonultak a csapatok.

 

Második félidő

A szünetben egyik csapat sem változtatott.

A második játékrészt a Ferencváros kezdte nagyobb elánnal, de az első percekben nem sikerült áttörni a horvát falat. Nyolc perc után, szinte a semmiből Stojanovic tört be a tizenhatosunk területére, majd kiszorított helyzetből spiccel még kapura tudott lőni, de Dibusz védett. A 60. percben Mamic vezetőedző is belenyúlt csapatába: Majer helyére Jakic állt be. Alig egy perccel később Gojak megkapta a találkozó első sárga lapját, miután lekönyökölte Kovacevicet. A Fradi ment előre, aminek egy szöglet lett az eredménye, de a zágrábiak előbb sikeresen kifejelték azt, majd egy villámgyors kontra után már ott is voltak a kapunk előtt, de Somália blokkolta a lövést, így már ellenfelünk végezhetett el sarokrúgást.

A 65. percben Kovacevic vágta előre a labdát, Gvardiol elszámolta magát, Uzuni lecsapott, majd gyors léptekkel ott volt a kapu előtt, ahol nem hibázott, higgadtan lőtt az alsó sarokba (2-1). Albán szélsőnknek ez volt az első gólja a Ferencváros színeiben.

A 70. percben Sergei Rebrov kihasználta második cserelehetőségét is: Bolit Isael váltotta. Alig egy perccel később a vendégek is a változtatás mellett döntöttek: Orsic és Gojak lement, Ivanusec és Gavranovic beállt. Azonnal jött a hazai válasz, ugyanis Frimpong is beszállt, aki Kovacevic helyét vette át.

Az utolsó negyedórába lépve sorra jöttek a sárga lápok: előbb Tokmacot és Frimpongot, majd Jakicot is figyelmeztette a játékvezető. Próbált magasabb fokozatra kapcsolni a Dinamo, de a ferencvárosiak védelmét nem tudták feltörni, rendre megállították a horvát támadásokat. A hosszábbítás perceibe lépve már csak a felívelgetésekkel próbálkoztak a vendégek, de ezeket is sikerült hatástalanítania a védelmünknek. A vége: 2-1!

Ez azt jelenti, hogy a Qarabag-Molde párharc győztesével játszhatunk a BL-csoportkörért, az Európa Liga-csoportkör pedig már biztos!

Férfi labdarúgás, Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör
FTC-Dinamo Zagreb 2-1 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna, zárt kapus mérkőzés. Játékvezető: Tobias Stieler

FTC: Dibusz – Lovrencsics (Botka, 24.), Blazic, Kovacevic (Frimpong, 72.), Civic – Sigér, Somália, Haratin – Tokmac, Boli (Isael, 70.), Uzuni Vezetőedző: Sergei Rebrov

Dinamo Zagreb: Livakovic – Stojanovic, Dilaver, Gvardiol, Leovac – Ademi – Kastrati, Gojak (Gavranovic, 71.), Majer (Jakic, 60.), Orsic (Ivanusec, 72.) – Petkovic Vezetőedző: Zoran Mamic

Sárga lap: Boli (70.), Tokmac (78.), Frimpong (79.), Civic (87.) illetve Gojak (62.), Jakic (81.), Petkovic (82.)

Gólszerzők: Lovrencsics (2.), Uzuni (65.) illetve Uzuni (23. – öngól)

Cikkajánló

Így ünnepelt a csapat és a szurkolótábor - videó

Élő videónk a lefújást követő ünneplésről, a Groupama Aréna mellől.

Sergei Rebrov: „A három legjobb csapatot ejtettük ki”

Így értékelt vezetőedzőnk, miután férfi labdarúgóink 2-1-es győzelmet arattak a Dinamo Zagreb ellen.

Kiderült, ki lesz az ellenfelünk a rájátszásban!

A Dinamo legyőzése után a Qarabag-Molde párharc is eldőlt!

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin