2020. június 6.
A dobogó közelében a DVTK - ellenfélbemutató
Feczkó Tamás csapata igencsak magára talált, hat forduló óta veretlen, így akár még érmet is szerezhet.

Mint ismert, magyar bajnoki címvédő és listavezető férfi labdarúgócsapatunk vasárnap 21.05-től a DVTK együttesét látja vendégül bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában. Ismerje meg jobban a vendégcsapatot, bemutatjuk férfi labdarúgócsapatunk következő ellenfelét, az egyre jobb formába lendülő Diósgyőrt!

A klub

A DVTK napjainkban az egyik legismertebb és legnépszerűbb élvonalbeli labdarúgócsapat. A miskolci klubot 1910-ben alapították. Színe: piros-fehér. Az első időkben kizárólag labdarúgással foglalkoztak, de utána egyre több sportágat lehetett űzni a DVTK keretein belül. A DVTK futballcsapata 1940 augusztusában szerepelt először a legmagasabb bajnoki osztályban, azóta egyszer, 1979-ben bronzérmes lett, kétszer, 1977-ben és 1980-ban megnyerte a Magyar Kupát, valamint egyszer (2014-ben) a Ligakupát is.

Pillanatnyi forma

Ellenfelünk az NB I egyik legjobb formában lévő csapata, tíz 2020-ban lejátszott mérkőzéséből csupán egyet veszített el, hat játéknap óta veretlen. A csapat 26 fordulót követően negyedik az OTP Bank Ligában, lemaradása öt pont a harmadik helyen álló megyei rivális, a Mezőkövesd mögött - Feczkó Tamás vezetőedző együttese a legutóbbi hétvégén éppen a kövesdi csapatot győzte le. Hogy egy esetleges éremszerzés mekkora jelentőségű tett volna a klub életében, azt mindennél jobban mutatja, hogy a DVTK első - és máig utolsó - bajnoki éremszerzése 1979-ben történt, amikor harmadikként zárt a csapat. Az idei mérkőzéseken a Diósgyőr szerezte a legtöbb gólt (szám szerint 20-at), a legutóbbi 10 bajnoki alapján pedig a gárda ugyanúgy 21 pontot gyűjtött, mint a Fradi.

Egymás ellen

A DVTK és a Ferencváros 2019/2020-as párharcában egyelőre mi állunk jobban, hiszen mindkét eddigi mérkőzést megnyertük: tavaly szeptemberben vendéglátóként, majd decemberben, idegenben is 1-0-ra győztünk. Góljainkat Mikalai Sihnevich és Oleksandr Zubkov szerezték, alább az ukrán légiós találata látható.



A vasárnapi lesz a két csapat közös történelmének 101 bajnoki mérkőzése. Az örökmérleg Fradi-fölényt mutat: mostanáig 64 alkalommal győztünk, 17-szer döntetlenre végeztünk, a diósgyőriek 19-szer örülhettek. Az utóbbi évek legnagyobb különbségű győzelmét a DVTK ellen értük el 2019. március 2-án, amikor 7-0-ra nyertünk az Üllői úton.



A Groupama Aréna 2014-es átadása óta tíz Fradi–Diósgyőrt rendeztek, két döntetlen mellett nyolcszor mi nyertünk. A párharc 1941 óta íródó történetében csupán négyszer nyert Budapesten a DVTK, legutóbb 2009 októberében.

A vezetőedző

Feczkó Tamás 2019. szeptember 4-én váltotta a DVTK korábbi vezetőedzőjét, Fernando Fernándezt. A 42 éves szakember az eddigi pályafutása során kétszer ünnepelt bajnoki címet az NB II-ben (előbb a Balmazújvárossal, ahol középpályásunk, Sigér Dávid is játékosa volt, majd az MTK Budapesttel), legutóbb az élvonalban irányította az MTK csapatát.

A tréner matematika-testnevelés szakon diplomázott, 2000-ben UEFA B-licenc képesítést és még abban az évben középfokú edzői diplomát is szerzett. Később elvégezte az UEFA A-licenc tanfolyamot, 2015-ben pedig UEFA Pro-licences diplomát szerzett.

A DVTK élén eddig 21 bajnoki, 11 győzelem, négy döntetlen és hat vereség a mérlege.

A legeredményesebb játékos

A DVTK házi góllövőlistáját pillanatnyilag Iszlai Bence és Mirko Ivanovski vezeti öt-öt góllal. Érdekesség, hogy az előző fordulóban is betaláló középpályás, Iszlai Bence valamennyi gólját tizenegyesből szerezte! Legutóbb ő viselte a csapatkapitányi karszalagot is. A magyar és az észak-macedón labdarúgó is azt követően csatlakozott a Diósgyőrhöz, hogy Feczkó Tamás megérkezett, Iszlai 20, Ivanovski pedig 18 mérkőzés alatt jutott el öt találatig.

Labdarúgó NB I, 27. forduló
FTC–DVTK
2020. június 7., vasárnap 21.05
Helyszín: Budapest, Groupama Aréna

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin