2024. január 21.
A fekete mezesek nyerték a házi meccset
A Molde elleni találkozó ugyan elmaradt, de így sem maradtak a fiúk meccsterhelés nélkül az edzőtáborban.

Garantált volt a Fradi-győzelem ma a spanyolországi La Nucíában. A Benidormban edzőtáborozó férfi labdarúgócsapatunk eredetileg a norvég Moldéval játszott volna vasárnap, de mint megírtuk, az a találkozó elmaradt. Nem maradt azonban a keret meccsterhelés nélkül, két csapatra osztották a gárdát és az egyik a fehér, a másik a fekete mezben lépett pályára. A 2x40 perces találkozót a vezetőedző, Dejan Sztankovics egy állványról, amolyan supervisorként tekintette meg, míg a két meccselő edző a stábból Nenad Szakics és Szalai Áron volt.


Délben kezdődött a találkozó a Benidormhoz közeli La Nucía edzőpályáján. Gyönyörű környezetben, felhős, hűvös időben rendezték a találkozót. A feketék kezdtek bátrabban és hatékonyabban. A 2. percben Loncar még elrontott egy ziccert, de az 5. minutumban Lisztes remek lekészítését követően Pesics csavart a bal alsó sarokba (0-1 a fekete mezeseknek). A 12. percben már két góllal mentek a fekete mezesek, Lisztes tolta meg jól a labdát az ötösön Wingo mellett, majd a kapu jobb oldalába lőtt (0-2 a fekete mezeseknek). Negyedóra elteltével a fehér mezesek veszélyeztettek, Civic szabadrúgása azonban nem okozott gondot Varga Ádámnak.  A 37. percben Abu Fani is csak szabadrúgásból tudott lőni, ugyanúgy Varga kezébe. Az első 40 perces játékrész újabb fekete mezes góllal zárult, tizenegyesből ismét Lisztes volt eredményes (0-3 a fekete mezeseknek).



Fehér csapat szépítésével indult a második félidő, Abu Fani labdája után Marquinhos talált be (1-3 a fekete mezeseknek). A szünetben mindkét csapat kettőt-kettőt cserélt. A 47. percben Szevkijan kapott jó labdát Lisztestől, az örmény igazolásunk egy csel után lekészített Loncarnak, ám a védők megállították. Ezt követően Botkát Pászka váltotta, majd a fehérek Cissé révén fejjel veszélyeztettek. Katona csavarását védte bravúrral Varga, de hiába a fehérek fölénye a második félidőben, újabb gólt lőttek a feketék, Szevikjan passzolt Pesics elé, aki közelről nem hibázott (1-4 a fekete mezeseknek). A 70. percben Makreckis a kapust is kicselezte középre gurított, de ott Maiga érkezett és a gólvonalról mentett. A 71. percben újabb gólt lőttek a fehér dresszesek. Haraisvili 20 méterről szabadrúgásból, a sorfal felett csavart a jobb alsó sarokba (2-4 a fekete mezeseknek). A találkozót 4-2-re nyerték a fekete szerelésben játszók.



Jövő héten már újabb felkészülési mérkőzések következnek, amelyek részleteiről hamarosan beszámolunk és élő képes közvetítés is lesz a meccsekről. 

Csapaton belüli felkészülési labdarúgó-mérkőzés


FTC fehér mezesek – FTC fekete mezesek 2-4 (0-3)
La Nucía


FTC fehér mezes: Dibusz – Makreckis, Wingo, Cissé, Civic (70., Dhonata) – Besic (41., Tóth A.),  Katona, Abu Fani (58., Haraisvili)- Marquinhos, Kodro, Szabó Sz. (41., Kehinde). Meccselő edző: Nenad Szakics


FTC fekete mezes: Varga Á. – Botka (47., Pászka), Aaneba, Abena (41., Sigér), Ramírez – Maiga, Gojak, Loncar – Lisztes, Pesics, Zachariassen (41., Szevikjan). Meccselő edző: Szalai Áron 


Gólok: Marquinhos, Haraisvili, ill. Pesics (2), Lisztes (2)

Cikkajánló

„Elkövettünk hibákat, de az utolsó percig küzdöttünk”

Vezetőedzőnk a Diósgyőr elleni vereség után értékelt.

Vereség Diósgyőrben

Labdarúgóink 2-0-ra maradtak alul a DVTK ellen.

Sztankovics: „Bajnokhoz méltón kell játszanunk”

Vezetőedzőnk szerint a formát illetően nem szabad kiindulni a DVTK legutóbbi, súlyos vereségéből.

Fradi Shop-kitelepülés a MOL Magyar Kupa-döntőn

Ajándéktárgyakat, FTC 125-ös termékeket és a Bajnokcsapat 35-ös kollekció darabjait is beszerezhetik.

Ferencváros 125: Különleges, születésnapi kollekció

Többek között pólót, zászlót, sálat, telefontokot, kulcstartót és könyvet is vásárolhatnak drukkereink.

„Megható, hogy az én mezem is megőrzésre kerül”

Folytatjuk tízéves hagyományunkat, így két kiemelkedő játékosunk meze is kiállításra kerül a Fradi Múzeumban.

Nagy érdeklődés övezte játékosaink bérletárusítását

Férfi labdarúgócsapatunk tagjai idén is árultak bérleteket a Groupama Aréna Jegypénztárában.

Tájékoztató vendégszurkolók részére

Fontos információk a DVTK-FTC mérkőzésre érkező szurkolóinknak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin