2023. március 28.
„A FIFA és az UEFA is látja klubunk fejlődését”
Budapesten tartotta 15. születésnapi közgyűlését az Európai Labdarúgóklubok Szövetsége, az ECA.

Nem túlzás, hogy hétfőn és kedden Budapesten gyűlt össze a világ labdarúgásának krémje. Az Európai Labdarúgóklubok Szövetségének, az ECA-nek 15. születésnapi közgyűlését tartották fővárosunkban, amelyen a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA és az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke is részt vett. Gianni Infantino és Aleksander Ceferin mellett a francia Paris Saint-Germain tulajdonosa, Nasszer al-Kelaifi, mint az ECA elnöke, két korábbi kiváló kapus, a német Oliver Kahn és a holland Edwin van der Sar, mint a szervezet alelnöke volt jelen, de a Várkert Bazárban rendezett közgyűlésen, valamint a Szépművészeti Múzeumban tartott gálavacsaorán felbukkantak olyan kiválóságok is, mint a horvát Zvonimir Boban, a portugál Simao Sabrosa, az ukrán Andrij Sevcsenko, az angol John Terry,  vagy a holland Patrick Kluivert. A Ferencvárost az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál és Máté Bálint nemzetközi osztályvezető képviselte.

Nasszer al-Kelaifi, az ECA elnöke, a PSG tulajdonosa  
Nagyon örülünk, hogy végre eljutott Budapestre az ECA-közgyűlés. Már a Covid előtt elterveztük, hogy elhozzuk a fővárosunkba, de a vírus meghiúsította. Elégedettek lehetünk, mindenki szuperlatívuszokban beszélt a budapesti eseményről, jó érzés volt hallani a dicsérő szavakat – mondta a FradiMédiának a közgyűlés végén Orosz Pál. - Ami a szakmai részét illeti, ez a 15. születésnapi közgyűlése volt az ECA-nek. 2011 óta, 12 éve rendszeresen résztvevői vagyunk ezeknek az eseményeknek, illetve az ECA munkájának, s folyamatosan látjuk a fejlődést. Ez a mostani közgyűlés is megmutatta ezt, aláírásra került egy szándéknyilatkozat a FIFA és az ECA között, amely nagyban befolyásolni fogja, hogy az elkövetkezendő időszakban, a 2024-2026-os ciklusban jelentősen emelkedni fognak azok az összegek, amelyet a FIFA-tornákon való részvétel után a klubok kapnak. Úgy gondolom, pozitív változások vannak. Ezen felül lesznek belső változások, más összetételű lesz a vezetőség, több helyet kapnak a klubok, ezáltal demokratikusabbá válik a rendszer. Folyamatosan azt láttuk, hogy nagyon szoros együttműködés van a FIFA, az UEFA és az ECA között. Ezért volt jelen a FIFA és az UEFA elnöke is. Erős képviseleti szervvé kezd válni, a labdarúgást formáló egységgé ez a hármas.

Patrick Kluivert és John Terry beszélget a Várkert Bazárban

Vezérigazgatónk nemcsak a budapesti szervezés miatt kapott elismerő szavakat. „Hétfőn a gálavacsorán központi asztalnál ülhettem, több FIFA- és UEFA-képviselő mellett. Ők mondták, hogy mennyire jó dolog, hogy a Ferencváros példát mutat abban, hogy lehet előre lépni, fejlődni. Ahonnan indultunk, majd csoportkörösök lettünk, végül nyolcaddöntősök az UEL-ben, de hozzátették, akkor se keseredjünk el, ha olykor nem jön majd össze a főtábla, mert ilyen is előfordul. De látják a fejlődést.”  

A korábbi kiváló Bayern-kapus, a bajor klub ügyvezetője, Oliver Kahn ECA-alelnök távozik a közgyűlés után

 

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin