2019. július 23.
„A Fradi a legjobb csapat, amelyben valaha játszottam”
Korábbi kapusunkat, a máltai Justin Habert kérdeztük a Valletta elleni BL-selejtezőnk apropóján – INTERJÚ!

A Fradiban 2009 és 2011 között szereplő Justin Haber 38 évesen is aktív futballista, jelenleg a Gzira Unitednek a játékosa, amely az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában az idegenbeli 3-1-es siker után 3-3-as összesítéssel, vendégként szerzett több góllal ejtette ki a Hajduk Splitet. Mindkét meccsen Haber védte csapata kapuját. Haber ma is jó szívvel gondol vissza a Ferencvárosra, érdeklődésünkre pedig beszélt a honfitársai elleni BL-selejtezőnk esélyeiről is.

- Gratulálunk a Hajduk Split kiejtéséhez!

- Köszönöm szépen, azt is, hogy eszetekbe jutottam és megkerestetek! Csodálatos második félidőt produkáltunk Splitben a horvátok ellen (összesítésben már 3-0-s hátrányban volt a Gzira, majd a második 45 percben három gólt szerzett és továbbment – a szerk.), nagyon büszkék vagyunk rá, hogy továbbjutottunk, ez a klubnak és Máltának is nagy dicsőség.

- A második fordulóban Lettországba mentek – hogy látod az esélyeiteket?

- Éppen ma, kedden indulunk el Lettországba. A Ventsplils lesz az ellenfelünk, ám mi nem ott, hanem a fővárosban, a körülbelül 190 kilométerrel arrébb található Rigában fogunk megszállni, másfél órára a stadiontól. A kérdésre válaszolva: mi nem vagyunk olyan nagy csapat, mint a Hajduk Split, amelynek mindig a csoportkörbe jutás a célja, de keményen dolgozunk, több tehetséges, fiatal játékos szerepel a keretünkben, ráadásul remek edzőnk van. Idegenben az lesz a legfontosabb, hogy szervezettek legyünk és maradjon esélyünk a hazai rendezésű visszavágóra is.

- A Ferencváros a máltai bajnokcsapattal játszik a BL-selejtező 2. fordulójában. Segíts nekünk, mik a Valletta gyengeségei?

- Ez nehéz ügy, hiszen máltai vagyok, nagyon sok barátom játszik a Vallettában, amelynek ráadásul a jelenlegi csapatom előző trénere, Darren Abdilla az edzője, ugyanakkor a mai napig imádom a Ferencvárost, a legjobb csapat, amelyben valaha játszottam! Van is itthon egy Fradi-mezem. Követem a csapat szereplését, tudom, hogy jó erőkből álló, szervezett együttes a Fradi. Noha a Valletta elég jól védekező csapat, ráadásul kontrákban nagyon erős, ezért vigyázni kell vele, szerintem egyértelműen a Ferencváros a párharc esélyese, sokkal inkább a Fradi erősségei hangsúlyosabbak ebben a párosításban, mint az ellenfél gyengeségei. A papírforma Fradi-sikert ígér a Valletta ellen, de mint tudjuk, a futball egy játék, amelynél nem minden esetben érvényesül a papírforma. 

- Említetted, hogy a Vallettát jelenleg a volt edződ irányítja. Hogyan jellemeznéd őt?

- Nagyon fiatal edző, kiváló a mentalitása, a csapatainak a védekezése remekül szervezett. A szabadrúgásoknál nagyon veszélyesek. Csak jókat tudok mondani róla, annak idején az ő kérésére szerződtem a Gzira Unitedhez.

- Tervezed, hogy a stadionban nézed meg a Valletta–Fradit?

- Természetesen, sőt, a csapatot és a klub elnökét is meghívtam vacsorára az éttermembe, ami Vallettától nagyjából 10 kilométerre található Marsaxlokkban. Ha Máltára jöttök, látogassatok meg ti is, beszélgethetnénk a régi szép időkről!

- Köszönjük szépen! Jó hallani, hogy ilyen jó szívvel emlékszel a Fradinál töltött éveidre.

- A Ferencváros remek klub, mondom ezt úgy, hogy szerepeltem néhány nagy klubban pályafutásom során, például a Sheffield Unitedben is. Amikor Magyarországon védtem, a Debrecen bejutott a Bajnokok Ligájába, mégis a Fradi volt magasan a legnépszerűbb klub, sosem felejtem el például az Újpest elleni derbi hangulatát. Szurkolok a csapatnak, hogy eljusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe! Az előbb nem említettem, de a fiamnak is van itthon egy Fradi-meze. Mindketten nagy szurkolói vagyunk a Ferencvárosnak.

Hatos Szabolcs, Juhász Bence

 

A Valletta elleni szerdai, hazai mérkőzésre jegyeiket még beszerezhetik személyesen, a Groupama Arénánál (H-P.: 10.00-18.00; Szo.: 9.00-16.00) vagy online. Kilátogató szurkolóunk figyelmébe ajánljuk az ITT elérhető szurkolói tájékoztatót, amelyben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.

Névjegy

Név: Justin Haber

Születési hely, idő: Floriana, 1981. Június 9.

Profi klubjai: Birkirkara FC (máltai, 2003-2005), Quevilly-Rouen (francia, 2005-2006), RE Virton (belga, 2006-2007), Marsaxlokk (máltai, 2007), AO Chaidari (görög, 2007-2008), Sheffield United (angol, 2008-2009), Ferencváros (2009-2011), AO Kerkyra (görög, 2011-2012), Mosta FC (máltai, 2012-2013), Birkirkara FC (2013-2016), Hibernians FC (máltai, 2016), Floriana (máltai, 2016-2017), Gzira United (máltai,2017-)

Cikkajánló

Orosz Pál: Előbb a Vallettára koncentrálunk!

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója értékelte a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának sorsolását.

Elindult a jegyárusítás a Valletta elleni visszavágóra!

Mindenkinél előbb biztosíthatják helyüket a második mérkőzésen azok, akik Razgradba is elkísérték a csapatot.

Michal Skvarka: „Csapatként nagyon erősek vagyunk”

Szlovák légiósunkat lenyűgözte a Groupama Aréna hangulata, Skvarka a Valletta ellen is számít szurkolóinkra.

23 gólos, 15 gólpasszos szezon a máltaiak legjobbjától!

Ismerjük meg jobban következő BL-ellenfelünket, a máltai Valletta FC-t.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin