2023. november 30.
A hajrában győztünk Szerbiában, közel a továbbjutás
Férfi labdarúgóink a 98. percben szerzett góllal 2-1-re nyertek a Csukaricski vendégeként az UEKL-ben.

34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk a szerb Csukaricskihez látogatott az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörének 5. fordulójában. A mérkőzést megelőzően kvartettünket a Fiorentina vezette nyolc ponntal, míg együttesünk hat ponttal, jobb gólkülönbséggel a második helyen állt a Genk és a nulla pontos Csukaricski előtt. Keretünk több játékos sérülése miatt nem lehetett teljes, nem tartott a csapattal többek között Varga Barnabás, Mohamed Ali Ben Romdhane és Sammy Mmaee sem. Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics a Dibusz - Makreckis, Cissé, Abena, Ramírez - Sigér, Abu Fani - Zachariassen - Marquinhos, Pesics, Traoré kezdőt küldte a pályára.

I. félidő

A kezdőrúgást csapatunk végezhette el, első komoly helyzetünkre a negyedik percig kellett várni. Ekkor Pesics indította kitűnően Traorét, lövését azonban a hazaiak kapusa hárította. Három perccel később Abu Fani próbálkozott távolról, de kísérlete nem talált kaput. A tizedik percben ellenfelünk megszerezte a vezetést, Luka Adzsics tekert Dibusz Dénes kapujába (1-0). Nem sokkal ezután Pesics került helyzetbe, de kissé jobbról tizenhét méterről a kapu fölé lőtt. A 17. percben Miladinovics lőtt, de Dibusz magabiztosan hárított. Négy perc múlva Marquinhos próbálkozott egy szép labdaátvétel után, de a kapu mellé lőtt, majd Makreckis indult meg a jobb szélen, de átadását Traoré elől tisztázni tudták az ellenfél védői. 

A 26. percben Kovacs előtt adódott lehetőség, de a védőink szögletre mentettek. A sarokrúgást többször is megismételhette a hazai csapat, majd Cissé fejelte ki a labdát, pont Miladinovics elé, aki célba vette Dibusz kapuját, aki fogta megpattanó lövését. A kontrából Zachariassen veszélyeztett, de tekerése a elment a jobb kapufa mellett. A 33. percben egy bal oldali centerezésről maradtak le támadóink, majd Sigér lövését a gólvonalról vágták ki a hazaiak. Négy perccel az első félidő vége előtt Abu Fani adta be középre a labdát, de az érkező Marquinhos a kapu mellé fejelt. 

II. félidő

A szünetben hármat is cserélt vezetőedzőnk, Makreckist Botka, Sigért Lisztes, míg Ramírezt Civic váltotta. A 49. percben Dejan Sztankovicsnak egy kényszerű cserét is végre kellett hajtania: a sérülést szenvedő Traoré helyére Katona érkezett. Az 53. percben Lisztes lőtt éles szögből, Filipovics bravúrral hárított. Két perccel később Pesics fejelt, majd tűnt el az ötös környékén, de a játékvezető sípja néma maradt. Az 59. percben Abu Fani távoli lövését ütötte ki Filipovics, de Pesics nem tudott beleérni a kipattanóba. 

A 68. percben Katona próbálkozott, de ígéretes távoli lövése végül a kapu mellett landolt. Egy perccel később csapatunk kihasználta utolsó cserelehetőségét is, Abenát Besics váltotta. Hét perccel később Lisztes lőhettett, de a kapu fölé bombázott. A 83. percben összejött az egyenlítés, Katona adta be középre a labdát, Zachariassen pedig érkezett, és a kapuba talált (1-1). A hajrában is adódott mindkét csapat előtt lehetőség arra, hogy megszerezze a győztes gólt. Előbb Dibusz védett nagyot a rendes játékidő utolsó percében, majd a ráadás 2. percében Abu Fani beívelése után Zachariassen lőtt mellé. Már-már úgy tűnt, döntetlennel távozunk Szerbiából, ám a 98. percben egy mélységi indítás után Alekszandar Pesics átvette a labdát, majd bombagólt zúdított a hazaiak hálójába, így a hétperces hosszabbítás utolsó utáni pillanatában kiharcoltuk a rendkívül értékes győzelmet (1-2)!

Ezzel a győzelemmel egy fordulóval a vége előtt a Ferencváros az UEFA Európa Konferencia Liga F csoportjának második, továbbjutó helyén áll, három ponttal megelőzve a Genk együttesét. Így két hét múlva hazai pályán a Fiorentina ellen már egy döntetlen is elegendő a biztos továbbjutáshoz.

Férfi labdarúgás
UEFA Európa Konferencia Liga, F-csoport, 5. forduló

FK Csukaricski-FTC 1-2 (1-0)

FK Csukaricski: Filipovics - Sztankovics, Szubotics, Kovacsevics - Tosics, Sissoko, Kovacs (Jovanovics, 85.), Ivanovics, Miladinovics (Singh, 81.) - Adzsics (Nikcsevics, 71.), Cvetkovics (Adetunji, 85.)

FTC: Dibusz - Makreckis (Botka, a szünetben) , Cissé, Abena (Besic, 69.), Ramírez (Civic, a szünetben) - Sigér (Lisztes, a szünetben), Abu Fani - Zachariassen - Marquinhos, Pesics, Traoré (Katona, 49.)

Sárga lapok: Nikcsevics (73.), Sztankovics (90+4.), Jovanovics (90+9.), illetve Abena (44.), Abu Fani (73.), Zachariassen (90+7.), Pesics (90+9.)

Kiállítás: Matics (90+9., pályán kívül)

Gólok: Adzsics (10.), illetve Zachariassen (83.), Pesics (90+8.)

Cikkajánló

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin