2023. november 1.
A hosszabbításban harcoltuk ki a továbbjutást
Drámai körülmények között jutottunk tovább a Puskás Akadémia ellen a MOL Magyar Kupában.

34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk a Puskás Akadémiát fogadta a Groupama Arénában a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában. Együttesünknek ezen a héten is sűrű a programja, vasárnap még az Újpest ellen vívtunk derbit, ma a felcsútiakkal csaptunk össze, szombaton pedig már Kecskemétre látogatnak a mieink. A folyamatos terhelés miatt Dejan Sztankovics több helyen is változtatott a hétvégi felálláson, és a Varga Ádám – Pászka, Aaneba, Wingo, Civic – Ben Romdhane, Esiti – Gojak, Tokmac, Marquinhos – Lisztes összeállítású kezdőt küldte a pályára.

I. félidő

Első helyzetünkre az ötödik percig kellett várni, ekkor Civic célozta meg Markek kapuját, de lapos lövését az ellenfél hálóőre fogta. A vezetést azonban ellenfelünk szerezte meg, a kilencedik percben Puljics ugratta ki Grubert, aki Varga Ádám mellett a hálóba lőtt (0-1). Öt perccel később kapusunknak kellett játékba avatkozni, Gruber újabb próbálkozását hárította. A 18. percben Ben Romdhane lőtt, de próbálkozása centikkel elkerülte a felsőlécet. Nem sokkal később Tokmac került helyzetbe, de kísérlete elzúgott a kapu fölött.

Folyamatos támadásaink azonban nem maradtak eredmény nélkül, a 34. percben Civichez került a labda, aki a tizenhatos sarkáról a vendégek kapujába bombázott (1-1). Hat perccel a játékrész vége előtt ismét balhátvédünk veszélyeztetett, lecsúszott beadása a kapufán csattant. A 44. percben közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, Aaneba fejelt, de Markek bravúrral védett. A félidő hosszabbításában azonban már az ellenfél kapusa is tehetetlen volt, Gojak szögletére ismét Aaneba érkezett, és a hálóba bólintott, így góllal debütált csapatunkban első tétmérkőzésén (2-1)

II. félidő

A szünet után csapatunk ugyanolyan lendülettel vezette a támadásokat, mint az első játékrész végén, az 50. percben Pászka lőtt először kapura, de távoli kísérlete elment a bal alsó mellett. Az 57. percben a vendégek kiegyenlítettek, egy kontrát követően újra Gruber volt eredményes (2-2). A 64. percben Dejan Sztankovics cserélt, Tokmacot Owusu váltotta. Egy perccel később ghánai légiósunk majdnem gólt is szerzett, Lisztes cselsorozata után azonban nem találta el a kaput.

A 72. percben Abu Fanit, Ramírezt és Makreckist is pályára küldte vezetőedzőnk. Hét perccel később a sérüléséből visszatérő Traoré is játékba állt. A 83. percben Abu Fani vette célba a felcsútiak kapuját, és tekerése csupán centikkel ment fölé. Egy perccel a rendes játékidő vége előtt Ramírez is megeresztett egy távoli bombát, de Markek kiütötte a labdáját. Egy perccel később Makreckis is távolról lőtt, de az ellenfél kapusa megint a helyén volt. Helyzeteink ellenére 90 perc után sem született döntés, így hosszabbítás következett. 

Hosszabbítás

A ráadásban együttesünk dominált, folyamatosan vezettük a támadásokat, de nem sikerült betalálnunk. A hosszabbítás legnagyobb helyzetét a 110. perc hozta, Abu Fani kapott labdát a tizenhatos előterében, több védőt is kicselezett, lövésére már Markek is elvetődött, de Stronati végül blokkolt.

Négy perccel később aztán megtört a jég: egy jobb oldali támadás végén Marquinhos küzdötte át magát az ellenfél védőin, Traoréhoz passzolt, aki öt méterről betalált (3-2). Két perccel később a vendégek is betaláltak, egy távoli lövés után Varga Ádám még védett, de a szöglet után Favorov a kapunkba fejelt, a gólt a VAR sokáig vizsgálta, de az végül érvényesnek bizonyult (3-3)

A drámai végjáték azonban még ekkor sem ért véget, utolsó támadásunk során Colley kézzel ért a labdához, a jogosan megítélt büntetőt Abu Fani végezhette el, akinek nem remegett meg a lába, így csapatunk rendkívüli küzdelem után 4-3-ra nyert, így bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé.

Férfi labdarúgás,
MOL Magyar Kupa, 4. forduló

FTC-Puskás Akadémia 4-3 (h.u.) (2-1)

FTC: Varga – Pászka, Aaneba (Abena, 91.), Wingo, Civic (Ramírez, 72.) – Ben Romdhane, Esiti (Abu Fani, 72.)– Gojak (Makreckis, 72.), Tokmac (Owusu, 64.), Marquinhos – Lisztes (Traoré, 79.)

Puskás Akadémia: Markek – Maceiras (Szolnoki, 79., Ominger, 91.), Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Corbu, Favorov, Levi (Sosialo, 71.) – Puljics (Plsek, a szünetben), Gruber (Colley, 71.), Komáromi (Slagveer, 71.)

Sárga lapok: Makreckis (104.), illetve Sosialo (96.), Golla (97.), Slagveer (100.), Plsek (104.)

Piros lap: Favorov (120+3). 

Gólok:  Civic (34.), Aaneba (45+4.), Traoré (114.) Abu Fani (120+5.), illetve Gruber (9., 57.), Favorov (120). 

Cikkajánló

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin