2023. július 19.
Búcsú a BL-től
Férfi labdarúgócsapatunk 3-0-s vereséget szenvedett a feröeri KÍ Klaksvík ellen a BL selejtezőjében.

34-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a Groupama Arénában fogadta a feröeri bajnok KÍ Klaksvíkot a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének visszavágóján. Az első mérkőzésen 0-0-s döntetlen született, így a párharc második felvonása döntött a továbbjutás sorsáról.

I. félidő

A kezdőrúgást követően csapatunk hamar magához vette a kezdeményezést, de ennek ellenére az első lehetőség a vendégek előtt adódott, az ötödik percben Dibusz Dénesnek kellett nagyot védenie, majd a lövést követő szöglet után Eldar Civic szabálytalankodott a tizenhatoson belül, és a játékvezető a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé René Frederiksberg állt oda, és magabiztosan értékesítette a büntetőt, így az ellenfél a nyolcadik percben megszerezte a vezetést.

A bekapott gól azonban nem törte meg a mieink lendületét, folyamatosan vezették a támadásokat az ellenfél kapuja felé. A 16. percben Adama Traoré harcolt ki szögletet, a sarokrúgást követően azonban Mats Knoester fejese nem talált kaput, majd a 20. percben Botka beadása után Civic fejelt nem sokkal a kapu fölé. Próbálkozásaink azonban nem jártak sikerrel, hiszen a 32. percben egy labdavesztést követően a vendégek ismét betaláltak, a gólszerző ezúttal is Frederiksberg volt.

A 35. percben Mohammed Abu Fani távoli lövése nem találta el a kaput, majd öt perccel később 25 méterről Baráth Lőtt mellé. A játékrész hosszabbításában azonban megint ellenfelünk szerzett találatot, Luc Kassi indult meg a jobb szélen, és bár a kapuba visszaérő Dibusz Dénes még bele tudott érni a feröeri csatár lövésébe, hárítani nem tudott, így az első félidőt követően 0-3 állt az eredményjelzőn.

II. félidő

A folytatásra két helyen is változtatott Sztanyiszlav Csercseszov, Baráthot Mohamed Ali Ben Romdhane, míg Gojakot Cebrail Makreckis váltotta. A második játékrész elején csapatunk többet birtokolta a labdát, és próbálta beszorítani ellenfelét, de az 52. percben Kassi megindult, Dibusznak bravúrral kellett hárítania. Az 56. percben a vendégek is cseréltek, a két gólt is szerző Frederiksberg helyére Mikkelsen érkezett. Egy perccel később Owusu Kwabena és Lisztes Krisztián is pályára lépett a mieinknél, előbbi Traorét, míg utóbbi Zachariassent váltotta.

A 60. percben Civic végezhetett el sarokrúgást, de a labdára érkező Owusu a kapu mellé fejelt. Hét perccel később Varga Barnabás került helyzetbe, de az ellenfél hálóőre jól jött ki a kapujából, és szögletre mentett. A második játékrészben egyértelműen csapatunk irányította a játékot, de a lehetőségeink, helyzeteink rendre kimaradtak. A 74. percben Civic helyére Marquinhos érkezett, három perccel később pedig Abu Fani szöglete után ő bombázott fölé. A 85. percben ismét az ellenfél előtt adódott lehetőség, de Dibusz védeni tudott. Egy perccel később Samy Mmaee kapott sárga lapot, a 88. percben pedig Varga Barnabás lőtt kapura, de Johansson védett. Az eredmény már nem változott.

Csapatunk ezzel az eredménnyel az UEFA Európa Konferencia Liga 2. selejtezőkörében folytatja.

Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló, 2. mérkőzés
FTC – KÍ Klaksvík 0-3 (0-3)
Budapest, v.: Smajc (szlovén)
FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic (Marquinhos, 74.) – Baráth (Romdhane, a szünetben), Gojak (Makreckis, a szünetben), Abu Fani – Traoré (Owusu, 57.), Varga B., Zachariassen (Lisztes, 57.)
Klaksvík: Johansson – Petersen, Faero, Forren – Danielsen, Andreasen, Pavlovic, Joensen (Da Silva, 73.) – Frederiksberg (Mikkelsen, 56.), Kassi (Gussias, 73.), Kronberg (Latif, 90+3.)
Sárga lap: Botka Endre (79.), Samy Mmaee (86.), Abu Fani (86.)
Gólszerzők: Frederiksberg (8., 32)., Kassi (45+1)

Cikkajánló

Sztankovics: „A szezonnak még nincs vége”

Vezetőedzőnk beszélt várakozásairól az MTK elleni bajnoki előtt.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin