2023. március 16.
A nyolcaddöntőben búcsúztunk az UEFA Európa Ligától
Férfi labdarúgócsapatunk összesítésben 0-4-re végzett a Bayer Leverkusen ellen az UEL nyolcaddöntőjében.

33-szoros magyar bajnok, 24-szeres Magyar Kupa-győztes és a 2022/23-as szezonban az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjét csoportgyőztesként elérő férfi labdarúgócsapatunk március 16-án, csütörtökön a német élvonalbeli Bayer 04 Leverkusen csapatával nézett szembe a Puskás Arénában. A párharc első, 2-0-s vereséggel zárult találkozójához képest két helyen változott Sztanyiszlav Csercseszov csapata, a sárga lapos eltiltását töltő Botka Endre helyén Henry Wingo kezdett, Marquinhos helyett pedig ezúttal Amer Gojak kapta meg a lehetőséget: a mieink a Dibusz – Wingo, Abena, Knoester Civic – Vécsei, Esiti – Zachariassen, Gojak, Traoré – R. Mmaee összeállításban léptek pályára a több, mint 50 ezer szurkolóval megtelt, fantasztikus hangulatú Puskás Arénában.

I. félidő

A találkozó 3. percében egy mélységi indítás után Diaby a saját térfeléről indult a kapunk felé, egy lapos lövéssel pedig rögtön a mérkőzés elején növelte csapata előnyét a párharcban (0-1). A 8. percben Traoré beadása után Civic vállalkozott a tizenhatosról lövésre, nem sokkal kerülte el a kaput a labda. A 13. percben cserélni kényszerültünk, Wingo hagyta el sérülés miatt a pályát, Marquinhos érkezett, ezért Zachariassen lépett vissza a jobbszélső pozíciójába. A 19. percben szöglettel jöhettünk, de R. Mmaee lövése nem sikerült. Három perccel később jött az addigi legnagyobb lehetőségünk, Gojak került helyzetbe, de a kapu közepébe lőtt labdát védte Hradecky. Nem sokkal később Vécsei is próbálkozott, de fölé lőtt. Majd Ryan Mmaee is a távoli lövés mellett döntött, ám nem talált kaput. A 31. percben Dibusznak kellett védenie Frimpong éles szögből érkező lövését. A 38. percben ismét közel kerültünk ahhoz, hogy egyenlítsünk a mérkőzésen, de egy lendületes támadás után Traoré életerős lövése a keresztlécről pattant le. Az első félidő végén Wirtz közeli lövésébe tudott bravúrral beleérni Dibusz. Bár lehetőségeink akadtak, egygólos német vezetésnél mentek szünetre a felek.



II. félidő

A szünetben nem cserélt egyik vezetőedző sem. Az 50. percben Diaby átadása után Bakker vehette célba a kapunkat, de Zachariassen nagyszerűen mentett, a szöglet után pedig sikerült felszabadítanunk. Az 52. percben Frimpong a kapunkba talált, de lövése előtt az előkészítő Bakker lesen volt, így érvénytelenítették a találatot. Ezután Diaby is próbálkozhatott a tizenhatosunkon belül, de Civic lépett a labda útjába. A szöglet után újabb Dibusz-bravúr érkezett, kapusunk a gólvonalról mentett. Az 57. percben Diaby találta el a kapufát. Hat perccel később Gojak szerzett labdát remekül, majd megindult a kapu felé, de a lövés nem sikerült jól. A 71. percben jött a következő helyzetünk, Civic beadása után Abena fejelt fölé nem sokkal. Ezután Bakker lőtt, Dibusz nyújtózott nagyot. A kettős leverkuseni cserét követően Manner Balázs, fiatal játékosunk szállt be Gojak helyére, majd nem sokkal később kiosztott egy szép kötényt az egyik leverkuseninek. A 81. percben a csereként beszállt Adli növelte csapata előnyét (0-2). A 90. percben Lisztes Krisztián és Baden Frederiksen is érkezett a pályára.

Csapatunk az első mérkőzés után a visszavágón is 2-0-s vereséget szenvedett, így összesítésben 4-0-val búcsúzott az UEFA Európa Liga idei kiírásától. A nyolcaddöntő eredményétől függetlenül a népes szurkolótábor a lefújáskor is lelkesen éltette a mieinket, ezzel is kifejezve, mekkora siker, hogy együttesünk megélte a kupatavaszt.

UEFA Európa Liga, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés
Budapest, Puskás Aréna, 50 ezer néző.
FTC – Bayer 04 Leverkusen 0-2 (0-1)
FTC: Dibusz – Wingo (Marquinhos, 14.; Lisztes, 91.), Abena, Knoester, Civic – Vécsei, Esiti – Zachariassen, Gojak (Manner, 74.), Traoré – R. Mmaee (Baden Frederiksen, 91.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Bayer 04 Leverkusen: Hradecky – Tapsobah, Tah, Hincapie (Kossounou, 82.) – Frimpong (Fosu-Mensah, 82.), Palacios, Andrich (Demirbay, 86.), Bakker – Diaby, Azmoun (Hlozek, 71.), Wirtz (Adli, 71.)
Vezetőedző: Xabi Alonso
Sárga lap: Csercseszov (40.)
Gólok: Diaby (3.), Adli (81.)

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin