2019. május 31.
A Sahtartól érkezett 2-szeres bajnok játékos
A mieink kölcsönvették a 2-szeres ukrán bajnok, 3-szoros Ukrán Kupa-győztes középpályást, Oleksandr Zubkovot.

Labdarúgócsapatunk kölcsönvette a Sahtar Donyeck 22 esztendős, ballábas középpályását, Oleksandr Zubkovot. A futballista a Sahtarral három szezon alatt két bajnoki címet, három Ukrán Kupát és két Ukrán Szuperkupát nyert. De az U19-es csapattal az Ifjúsági Bajnokok Ligája döntőjét is megjárta.

A 2018/19-es szezont kölcsönben a Mariupolnál töltötte, ahol alapemberként nyolc bajnoki góllal segítette az együttest az Európa Liga-indulást érő negyedik helyhez.

Zubkov csütörtök délután még pályára lépett, és gyönyörű gólt szerzett a Zorya elleni rangadón, majd adott egy gólpasszt is, ezzel nyertek 3-1-re. (a cikk lejjebb folytatódik)

Zubkov elsősorban jobbszélsőként vagy jobb oldali középpályásként bevethető, de a középpálya közepén is képes jó teljesítményt nyújtani.

Bemutatás

Zubkov 1996. augusztus 3-án született az ukrajnai Makiivkában. Első klubja az Olimpik Donyeck volt, itt 13-tól 15 éves koráig futballozott, majd lecsapott rá az ország sztárcsapata, a Sahtar Donyeck.

A klubban 19 évesen mutatkozott be a felnőttek között, és ebben a szezonban (2015/16) már Ukrán Kupát és Ukrán Szuperkupát is szerzett. Emellett még az U19-es együttesnek is alapembere volt, amellyel bajnok lett, az Ifjúsági Bajnokok Ligájában pedig a sorozatot végigjátszva és három gólt szerezve a döntőig meneteltek társaival, ahol csak a Chelsea állította meg őket.

A 2016/17-es és a 2017/18-as idényben egyaránt nyolc-nyolc összecsapást játszott a Sahtarral az élvonalban. A csapattal mindkét évben megnyerte az ukrán bajnokságot, valamint az Ukrán Kupát is, sőt az egyik évben triplázott a klubbal, azaz a Szuperkupát is bezsebelte.

Zubkov így három szezon alatt két bajnoki címet, három kupasikert, két Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett, emellett egy bajnoki ezüstje és két Szuperkupa-ezüstje is lett. Az U19-es együttessel pedig szintén nyert egy bajnoki aranyat, valamint ezüstöt szerzett az ifi BL-ben.

A több játéklehetőség érdekében a 2018/19-es szezont a szintén ukrán első osztályú Mariupolnál töltötte. A váltás tökéletesen bejött, hiszen 22 bajnokin játszhatott (19-szer kezdőként), ezeken az összecsapásokon pedig nyolc bajnoki góllal volt vezére együttesének, amely az Európa Liga-indulást érő negyedik helyen végzett.

Zubkov tagja volt az ukrán U18-as, U19-es, U20-as és U21-es válogatottnak is. Utóbbiban tavaly októberben is pályára lépett, a skótokat az ő duplájával verték.

Zubkov első nyilatkozata Fradi-játékosként

Cikkajánló

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

„Mindent beleadok, hogy visszakerüljek a válogatottba”

Botka Endre, labdarúgócsapatunk hátvédjének célja, hogy részt vehessen az Európa-bajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin