2020. augusztus 4.
A szakadó esőben Sigér fejese döntetlent ért
Az FTC a szünetben még hátrányban volt, de válogatott középpályásunk egy szép akció után egyenlített.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk második ausztriai edzőtáborozása első felkészülési mérkőzését a szlovén NK Tabor Sezena ellen játszotta. A kapuban Gróf Dávid kezdett, a védelem a Lovrencsics Gergő, Miha Blazic, Lasha Dvali, Eldar Civic négyesből állt, Sigér Dávid és Ihor Haratin szűrt, előttük Varga Roland, Aissa Laidouni és Ammar Ramadan játszott, az ék pedig Mikalai Sihnevich volt.

Az első helyzet a szlovének előtt adódott, de támadójuk lövése elkerülte Gróf kapuját. A következő percek viszont a Ferencvárosról szóltak. Előbb Varga Roland lőtt alig kapu fölé, majd Ammar Ramadan szép egyéni akciója után védett a szlovének kapusa, egy perccel később pedig ismét szír játékosunk kísérlete kerülte el centikkel a kaput.

A 19. percben nagyon közel jártunk a gólhoz, de Varga és Civic bal oldali összjátéka után utóbbi a kapufát találta el. A folytatásban mindkét csapatnak volt egy-egy jócskán kapu fölé lőtt kísérlete, a 32. percben azonban megszerezte a vezetést az NK Tabor Sezana. Egy rosszul sikerült kapáslövés visszakerült a szlovének támadójához a tizenhatoson belülre, onnan középre emelt, ahol Dino Stancic közelről a kapuba bólintott. A szünetig még két veszélyes Varga-szabadrúgást jegyezhettünk fel, de a gól elmaradt.

A szünetben hármat cserélt Sergei Rebrov. Bogdán Ádám állt a kapuba, Sihnevichet Michal Skvarka, Dvalit pedig a másik új játékosunk, Adnan Kovacevic váltotta. Ahogy az első játékrész, a második is Tabor-helyzettel indult, de a 47. percben Bogdán nagy bravúrral védte a tizenhatosunkra betörő szlovén támadó ziccerét. Válogatott kapusunk három perccel később is főszereplő volt, amikor egy 22 méteres Tabor-lövést hárított remek mozdulattal.

Néhány perc múlva özönvíz szerű eső zúdult a környékre, ez pedig egy kicsit megzavarhatta a szlovén csapatot, ugyanis a Fradi átvette a kezdeményezést. Olyannyira, hogy az 58. percben Civic menetrendszerű bal oldali beadására tökéletesen robbant be középen Sigér Dávid és pompás fejessel egyenlített.

A 61. percben vezetőedzőnk szinte teljes sort cserélt. Pályára lépett Franck Boli, Isael, Katona Bálint, Tokmac Nguen, Abraham Frimpong, Botka Endre, Marcel Heister és Somália. Az ezúttal rövid szőke hajkoronában virító Isael négy perc múlva kiválóan ismerte fel a helyzetet és a Bolitól kapott labdát egy lövőcsel után kapura tűzte, de kísérletét védte a kapus. Kétség kívül a nagy eső hatással volt a pályán történtekre, ugyanis jobbára a mezőnyben folyt a játék, elvétve kerültek csak a kapu közelébe a csapatok, de akkor egy-egy hiba megállította a támadásokat.

A 84. percben Bogdánt még egy lapos lövéssel tesztelték a szlovének, kapusunk viszont magabiztos volt. Egy perccel később Boli puskázott el egy nagy helyzetet, amikor a Heister által középre tett labdát a szlovén védők ugyan elsőre még tisztázták, de éppen támadónk elé került a labda, aki azonban a kirobbanó kapusba lőtt. A 91. percben még Skvarka 18 méteres szabadrúgását hárította a Tabor kapusa, így együttesünk a szakadó esőben Sigér remek fejesével 1-1-es döntetlennel kezdte a második edzőtábort.

FÉRFI LABDARÚGÁS
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NK Tabor Sezana–FTC 1–1 (1–0)
Barkóc (Szlovénia)
NK Tabor Sezana:
Sugic - Yameogo, Ristic, Nemanic, Kouao, Doukoure - Sever, Mihajlevic, Krivicic, Babic - Stancic.
Vezetőedző:
Mauro Camoranesi.
Ferencváros: Gróf (Bogdán, a szünetben) – Lovrencsics G. (Botka, 61.), Blazic (A. Frimpong, 61.), Dvali (A. Kovacevic, a szünetben), Civic (Heister, 61.) – Haratin (Somália, 61.), Sigér (Katona B., 61.) – Varga R. (Isael, 61.), Sihnevich (Skvarka, a szünetben), Laidouni (Tokmac, 61.) – Ramadan (F. Boli, 61.).
Vezetőedző: Sergei Rebrov.
Gólszerző: Stancic (32.) ill. Sigér (58.)

Cikkajánló

Botka: „Minden adott ahhoz, hogy bejussunk a BL-be”

A Fradival két bajnoki címet nyerő hátvéd szerint a keret nagyja élete eddigi legfontosabb meccsére készül.

Hétvégi program

Férfi vízilabdázóink a Magyar Kupa Négyes Döntőjében játszanak • Derbi az NB III-ban és az Erste Ligában.

BL akkor és most – megjelent az októberi Zöld és fehér!

Már kapható az FTC életmód és sportkultúra magazinjának legújabb száma, az októberi Zöld és fehér!

Villámkezdés: gyors gólokkal sokkoljuk az ellenfeleket

Negyedik idei BL-selejtezőjén harmadszor szerzett gólt a Fradi az első 10 percben – VIDEÓ!

Európai selejtezők: idegenben 2 éve veretlenek vagyunk!

Sergei Rebrov irányításával még nem kapott ki vendégként a Fradi nemzetközi kupasorozat selejtezőjében.

„A visszavágón küzdeni és hajtani fogunk!”

Botka Endre, Myrto Uzuni és Franck Boli értékelte csapatunk 3-3-as norvégiai döntetlenjét – VIDEÓ!

Rebrov: „Komolyan ki kell elemezni a meccset”

Így értékelte ukrán vezetőedzőnk a Molde elleni 3-3-as döntetlent.

Idegőrlő meccsen 3-3-as döntetlent játszottunk Moldéban

Két góllal vezettünk, majd hátrányban is voltunk, végül 3-3 lett a BL-playoff párharc első meccsének vége.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most