2020. június 13.
A szünet után Sigér betalált, legyőztük a Kisvárdát
Labdarúgócsapatunk Sigér Dávid 75. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Kisvárdát a Groupama Arénában.

Harmincszoros bajnok, címvédő férfi labdarúgócsapatunk június 13-án, szombaton 16.55-től a Kisvárdát fogadta bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában az NB I 29. fordulójában. Az NB I 2019/2020-as szezonjában ez volt a harmadik egymás elleni bajnoki mérkőzése a két csapatnak. 2019 szeptemberében Leandro góljával nyertünk 1-0-ra a Groupama Arénában, idén februárban pedig Kisvárdán gyűjtöttük be mindhárom pontot, miután Franck Boli és Isael találataival 2-1-re győztünk.

Sergei Rebrov vezetőedző több helyen is változtatott a szerdán, Pakson 2-2-es döntetlent játszó csapathoz képest: a védelemben Otigbát Botka, Heistert pedig Civic váltotta, míg elöl bekerült a kezdőcsapatba Zubkov helyére Michal Skvarka, Boli helyére pedig Mikalai Sihnevich.

I. félidő

Már a mérkőzés elejétől kezdve a Ferencváros játszott fölényben, a mieink hamar magukhoz ragadták a kezdeményezést, az első percekben szinte csak a zöld-fehérek birtokolták a labdát. Az ötödik percben meg is volt az első lehetőségünk, ám Lovrencsics bal oldali beadását Skvarka jócskán mellé fejelte.

A 10. percben Isael kapta a találkozó első sárga lapját, miután az ellenfél térfelén buktatta Slobodan Simovicot. Négy perccel később egyébként a sértett Simovic is besárgult egy szabálytalanságot követően, a két eset között pedig két Civic-Sihnevich összjáték utáni lehetőséget jegyezhettünk fel. Az előbbinél bosnyák játékosunk egy kisszöglet után adott be, ám fehérorosz támadónk fejjel nem talált kaput, majd egy újabb beadásról maradt le nem sokkal Sihnevich.

Túl az első negyedórán is a mieinké volt az első helyzet: a 19. percben Isael állt oda egy szabadrúgáshoz a kaputól nagyjából 25 méterre, kissé balra, ám nagy erővel a vendégek kapuja mellé lőtt.

Egészen a 30. percig kellett várni a vendég Kisvárda első helyzetére, és ez sem okozott gondot Dibusznak, miután Nemanja Obradovic sarokkal passzolta a labdát kapusunk kezébe a büntetőterületen belül.

Öt és hat perccel később két helyzettel válaszoltunk a vendégek lehetőségére, ám előbb Skvarka lőtte fölé Blazic beívelését, majd Haratin nem találta el a kaput jó húsz méterről.

A 41. percben még volt egy helyzetünk Isael révén, aki a tizenhatoson kívülről, két ember gyűrűjéből próbálkozott lövéssel, de Minca biztosan fogta a labdát, majd Sihnevich sárga lapja volt a ráadásban az első félidő utolsó említésre méltó eseménye.

 

II. félidő

A szünetben a kisvárdaiak vezetőedzője, Bódog Tamás kettőt is cserélt: Sassá helyén Vasyl Khimich, míg Simovic helyén Abov Avetisyan folytatta.

A második játékrész első helyzete is a Ferencváros előtt adódott, az 50. percben Skvarka szöglete után Miha Blazic fejelt az ötös vonaláról fölé. Két perccel később Tokmac buktatása után ígéretes helyről, húsz méterre a kaputól jöhettünk szabadrúgással, melyet Skvarka végzett el. Játékosunk elcsúszott a lövés közben, ám a labda így is eljutott Sigérhez, aki az ötös vonaláról nagy helyzetben fölé lőtt – mint utóbb kiderült, hiába vette volna be a kaput, hiszen lesen állt. Az 56. percben újabb szabadrúgást kaptunk remek helyről, Blazic lövése azonban a sorfalról szögletre pattant.

Az 59. percben Sergei Rebrov is cserélt kettőt: Skvarka helyére Oleksandr Zubkov, míg Isael helyére Franck Boli érkezett a pályára.

A 62. percig kellett várni az első kisvárdai lehetőségre a második játékrészben, Jelena Richárd lőtt jó harmincról, a labda végül Dibusz zsákmánya lett.

A 75. percben végre megtört a jég, góllá érett a ferencvárosi mezőnyfölény: Sigér talán középre szánta a labdát Sihnevichnek, ám a labda végül Minca kapujában kötött ki, megszereztük a vezetést! (1-0)

A 78. percben Szőr Levente helyére Czene Zalán érkezett a kisvárdaiaknál, míg egy perccel később a vendégeknél Tischler helyett Riznychenko, míg a mieinknél Sihnevich helyett Vécsei, Civic helyett pedig Heister állt be.

A 83. percben könnyen megduplázhattuk volna az előnyünket, ám a remek cselekkel több védőt is elfektető Tokmac végül kevéssel ugyan, de kapu mellé lőtt. Három perccel később Lovrencsics indításával Zubkov vágott ki remek sprintet, betört a tizenhatoson belülre, majd nagy helyzetben mellé lőtt.

A 88. percben a gólszerző Sigér Dávid helyére Csonka Andrást küldte a pályára Sergei Rebrov. A ráadásban még egyet cseréltek a vendégek is, Bíró érkezett Obradovic helyére.

A ráadásban már nem esett újabb gól, így a Ferencváros 1-0-ra legyőzte a Kisvárdát, és győzelmével 12 pontra növelte előnyét a tabella élén a vasárnap este pályára lépő MOL Fehérvár FC előtt.

NB I, 29. forduló
FTC – Kisvárda 1-0 (0-0)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic (Heister, 79.) – Sigér (Csonka, 88.), Haratin – Tokmac, Isael (Boli, 59.), Skvarka (Zubkov, 59.) – Sihnevich (Vécsei, 79.).
Kisvárda: Minca – Baranyai, Berios, Kravchenko, Simovic (Avetisyan, a szünetben) – Hej, Szőr (Czene, 78.) – Sassá (Khimich, a szünetben), Jelena, Obradovic (Bíró, 90+2.) – Tischler (Riznychenko, 79.).
Sárga lap: Isael (10.), Sihnevich (45+1)., Blazic (59.), illetve Simovic (14.), Szőr (74.), Obradovic (80.)
Gól: Sigér (75.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin