2019. február 6.
A „téglási Modric”, aki meggyőzte a kétkedőket
Sigér Dáviddal az értékrendszeréről, az Év gólja-címről és Haratin érkezéséről is beszélgettünk.

- Az InStat adatai alapján a forduló legjobbja lettél, érezted, hogy ilyen jól ment?

- Úgy éreztem, elvégeztem a feladatomat, és volt már olyan meccsem, amikor magasabb volt a pontos passzaim százalékos aránya. Azon viszont én is meglepődtem, hogy milyen sok támadás ment át rajtam keresztül, ebből az jött le, hogy sokat voltam játékban, ennek örültem a legjobban.

 

- A védekező középpályások sokszor kapják azt a kritikát, hogy azért kiemelkedő a passzstatisztikáikjuk, mert az átadásaik nagy része oldalra és hátra megy. Most viszont nem érhet ez a vád, hiszen te adtad a legtöbb, sikeres támadópasszt, 48-at a meccsen!

- Nem szoktam túl nagy jelentőséget tulajdonítani ezeknek a statisztikáknak, mert ez sokszor attól is függ, mennyit enged az ellenfél. Most ennyit engedett, örülök, hogy jól sikerült a meccs, de most már inkább a következő feladatokkal foglalkozom.

 

- A teljesítményeddel foglalkozó cikknél, valamint korábban is voltak olyan szurkolói visszhangok, amelyek elismerik: amikor ide igazoltál, nem hitték, hogy ennyire fontos láncszem leszel, de a teljesítményeddel meggyőzted őket. Mennyire jutnak el ezek a hangok hozzád?

- Nem szoktam foglalkozni az első véleményekkel, de ez már korábban is így volt, ha új helyre kerültem, a teljesítményemmel igyekeztem bizonyítani, és azzal kivívni elismerést, ha megérdemlem. Miután egyre több játéklehetőséghez jutottam, akkor viszont valóban tapasztaltam hasonlót. A Honvéd-meccs után is volt szurkoló, aki elismerte, amikor a Fradihoz kerültem, nem gondolta volna, hogy a csapat hasznára leszek. Most viszont már nagyon örülnek neki, hogy itt vagyok, és ennyit küzdök-hajtok a csapatért, a sikerekért és a harmadik csillagért.

 

- Számítottál rá, hogy ennyi lehetőséget kapsz az ősszel?

- Igen, erre készültem, de nem tagadom, benne volt a fejemben, hogy elsülhet másképp is. Azért akartam ide igazolni, hogy megnézzem, tudok-e ezen a szinten teljesíteni. Nagyon sok kiváló játékos van a Fradiban, így természetes volt, hogy várnom kellett arra, hogy megkapjam a lehetőséget.

 

- Hogy érzed, azoknak a játékosoknak, akik hétről hétre bizonyítanak, és rendszeres játéklehetőséghez jutnak, mennyire kell félteniük a helyüket a kezdőben?

- Ez játékosfüggő. Van, akinek hamarabb megfordul a fejében, hogy veszélyben a helye, pedig nincs rá oka, míg mások nem aggódnak, pedig lenne rá okuk.

 

- Bőven volt konkurencia a nyáron is, a télen pedig érkezett a posztodra Ihor Haratin, így a tavasszal még nagyobb rivalizálásra számíthatsz. Téged lenyom, vagy inkább motivál a harc a kezdőért?

- Olyan típus vagyok, aki nem gondolkodik azon, hogy „jaj, mi lesz, ha nem játszik?”. Úgy érzem, kell, hogy helyem legyen a csapatban, és igyekszem ezt minden alkalommal bizonyítani. Nyilván, amikor először megláttam, felkaptam rá a fejem, hogy olyan játékos érkezett, aki ugyanazt a posztot játssza, mint én, de ez így van rendjén, szükség van a vérfrissítésre. Haratin érkezésével még jobban kiéleződik ez a konkurencia, és még kevésbé lankadhat a figyelmünk az edzéseken és a mérkőzéseken. Egészséges rivalizálás van.

 

- Bőle Lukács a „téglási Modricnak” nevezett a meccs után az Instagram-oldalán. Hogy jött ez a becenév?

- Tényleg?! Nem is láttam! (nevet) Természetesen ez is a gyúrónktól, Lipcsei Gábortól jött, az egyik edzésen a vb-döntő után, amikor sokszor beszéltek Luka Modricról. Nagyon szeretem Gabi humorát, sose sértődtem meg ilyeneken, ezen is jót nevettem!

 

- Az összehasonlítás jogos lehet, hiszen van hasonlóság közöttetek, és ugyanazon a poszton is játszotok. Szoktad figyelni a játékát, vagy másét a nemzetközi futballból?

- Nagyon szimpatikus a játéka, de nem hasonlítanám össze semmilyen téren a játékunkat. Van, akivel jobban szimpatizálok, például Toni Kroosszal, vagy Marco Verrattival. Kroosról sokszor beszéljük, hogy nyakkendőben is lejátszhatná a meccseit, annyira letisztult, elegáns a futballja, keveset csúszkál-mászkál. Érdekes, hogy régebben Gennaro Gattusóhoz hasonlítottak, de akkor még az NB II-ben azért más is volt a stílusom, mint most.

 

- Van valamilyen különleges módszered, amivel készülsz meccsről meccsre, amivel fejleszted magad?

- Van egy értékrendszer, amellyel kapcsolatban érzem, hogy ehhez mérten érdemes élni. Ennek a lényege, hogy minden nap egészséges legyek, hogy a szakmai stáb, a társak és a klub mindig számíthasson rám. Ha egészséges vagy, onnantól kezdve csak rajtad múlik, mit hozol ki magadból. Arra is oda szoktam figyelni, hogy miben tudom fejleszteni magamat. Ennek van elméleti és gyakorlati része.

 

- Melyikbe mi tartozik?

- Az elméletibe elsősorban az, hogy minden mérkőzésünket visszanézem, és alaposan kielemzem a saját játékomat. Hogy aszerint helyezkedtem és olyan döntéseket hoztam-e a pályán, amikkel megbíztak engem, vagy nem. Ebből rengeteget lehet okulni. A gyakorlati olyan, amit nem lehet elégszer megtenni. Mindig lehet javítani a keresztlabdákon, a passzokon, amikor a pluszenergiám engedi, kinn maradok és gyakorlok, valamint pluszerősítéseket is szoktam végezni, de nem ész nélkül!

 

- Jelölt vagy az Év gólja címre. Láttad a két másik találatot? A tied volt a legszebb?

- Láttam, igen! Megmondom őszintén, meglepődtem, hogy ez a három találat került be, volt olyan, amire számítottam, hogy ott lesz, de nem lett. Ha már így alakult, nem tagadom, úgy érzem, van esélyem nyerni!

 

- A hétvégén derbi, neked nem ez lesz az első. Milyen volt az őszi, és hogy várod a mostanit?

- Ha erre a meccsre máshogy készülnék, mint a többire, akkor azokra nem készülnék elég jól. A különbség abban van, hogy amikor kifutunk a pályára, az ad egy olyan plusz felemelő érzést, ami kiemelkedő a többi meccshez képest. Lenyűgöző hangulatot teremtenek a szurkolók, mindenkit arra ösztönöz, hogy a legjobbat hozza ki magából.

 

- Sokan megkérdezték az ősszel, hogy milyen érzés a Fradiban játszani, de mivel több, mint fél éve itt vagy, most már biztosan más érzés. Most milyen?

- Ha azt kell elmondanom, hogy mit vontam le ebből a fél évből, akkor azt emelném ki, hogy ha egy ilyen csapatba kerülsz, a téged körül vevő jó játékosok teljesítménye a tiedet is felhúzza. Ha sikerül felülnöd erre a hullámra, akkor a határ a csillagos ég! Nagyon jó érzés ennyi győzelmet aratni, és az ország legjobb klubjában, a legjobb játékosokkal együtt játszani hétről hétre!

 

Kántor Barnabás

Cikkajánló

„A célünk közös: A Bajnokok Ligája csoportköre”

Új igazolásunk, Owusu Kwabena alaposan utánajárt klubunknak, mielőtt eldöntötte, hogy hozzánk igazol – VIDEÓ!

Gólerős ghánai csatárt igazoltunk

Owusu Kwabena korábbi selejtezős ellenfelünk, a Qarabag együttesétől érkezik férfi labdarúgócsapatunkhoz.

FTC-Újpest: szerezze be kedvezményesen bajnoki óránkat

2023 és a szezon első hazai derbije alkalmából 33 százalék kedvezménnyel vásárolhatja meg óránkat.

Elindult a jegyértékesítés a Kisvárda ellen

2023. február 11-én, szombaton 17.00-től a Kisvárda otthonában lépünk pályára.

Így búcsúzott a Fraditól Aissa Laidouni

A tunéziai válogatott középpályás Instagramon vett érzelmes búcsút a Fradi-családtól.

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni meccsre

A média munkatársai február 3-a, péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat.

Folytatódik a kettős terhelés

A ZTE és a Vasas után sincs megállás, a Pakssal és az Újpesttel is megmérkőzünk az előttünk álló héten.

„Nem történt tragédia, de ennél azért több kell!”

Labdarúgócsapatunk kapitánya, Dibusz Dénes értékelte a Vasas elleni döntetlen bajnokit – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin