2022. október 27.
A továbbjutás kapujában a Ferencváros
Férfi labdarúgócsapatunk már az AS Monaco elleni csoportmeccsen bebiztosíthatja tavaszi kupaszereplését.

A Ferencváros férfi labdarúgócsapata négy mérkőzés után 9 ponttal az élen áll az UEFA Európa Liga H-csoportjában. Folytatás október 27-én, csütörtökön 21.00-tól az AS Monaco elleni hazai mérkőzéssel, amelyet követően matematikailag is bebiztosíthatjuk a tavaszi folytatást!

A legegyszerűbb helyzet akkor állna elő, ha a csoportelső FTC legyőzné az AS Monacót, abban az esetben ugyanis a miénkkel azonos időpontban kezdődő Crvena zvezda–Trabzonspor csoportmeccs eredményétől függetlenül biztosan a H jelű négyes első két helyén végeznénk. Sőt, csoportelsőként jutnánk tovább abban az esetben, ha több pontot szerzünk, mint a törökök Belgrádban. Az első hely megszerzésének azért van jelentősége, mert a csoport győztese egyenesen a nyolcaddöntőbe kerül, míg a csoportmásodiknak februárban játszania kell a 16 közé kerülésért, méghozzá a Bajnokok Ligájából érkező csoportharmadikok valamelyikével. Jelen pillanatban az Ajax, az Atletico Madrid, az FC Barcelona, az Eintracht Frankfurt, az FC Salzburg, a Sahtar Donyeck, a Sevilla és a Juventus áll a harmadik helyen a maga BL-csoportjában, azaz jól látható, hogy a csoportmásodikokra rögösebb út vár az UEL-ben.

Ha a Trabzonspor és a Ferencváros is győzni tud csütörtökön, a két csapat november 3-án, Trabzonban sorra kerülő mérkőzése dönt a csoportelsőségről, melyet csakis vereség esetén veszíthetne el az FTC.

Ha csütörtökön döntetlenre végeznénk a Monacóval, akkor is nagyon hasonló helyzet állna elő, mint győzelmünk esetén. Az UEL-továbbjutás kivívásához adott esetben az egyik pont is elegendő, sőt, ha a Trabzonspor kikap Belgrádban, akkor a Ferencváros pontosztozkodás esetén is megnyeri a H-csoportot. Amennyiben a Ferencváros ma egy pontot szerez és a Trabzonspor sem kap ki a Crvena zvezda otthonában, úgy a magyar és a török csapat jövő heti mérkőzése az első helyről dönt az utolsó fordulóban.

Akár még a H-csoport harmadik helyezettjeként is végezhetünk, minimum a csoportharmadik pozíció azonban már akkor is biztossá válhat csütörtökön, ha kikapunk és a Crvena zvezda nem győzi le csütörtökön a Trabzonspor gárdáját. A csoportok harmadik helyezettjei az UEFA Konferencia Liga egyenes kieséses szakaszában folytathatják jövőre. Szélsőséges esetben még csoportunk negyedik helyén is kiköthetünk, ehhez viszont két nullázás „kell”, illetve két zvezda-győzelem.

Sokféleképpen alakulhat még tehát a H-csoport végeredménye, a lényeg azonban, hogy amennyiben pontot szerzünk az AS Monaco ellen, a Trabzonspor vereségével bebiztosítjuk a tavaszi folytatást az UEFA Európa Ligában.

A továbbjutás kapujában állunk. Vajon sikerül belépni rajta?

Cikkajánló

A szurkolók bevették Kölnt, folytatás Stuttgartban

Óriási buli és hagyományos közös vonulás a kölni stadionig, a magyar szurkolók ismét megmutatták - VIDEO

„A vereség miatt kevésbé érdekel, hogy betaláltam”

Az Eb-n Svájc ellen góllal bemutatkozó Varga Barna szerint a németek ellen is lehet keresnivalónk.

Rossi: Svájc váratlant húzott ellenünk

A szövetségi kapitány szerint az első félidő ráment a svájciak trükkjére, 2-3 jó teljesítményt látott csak.

Varga gólt fejelt, de kikaptunk Svájctól

Gólkirályunk találata csak a szépítésre volt elég a szünetben már kettővel vezető Svájc ellen az Eb-n.

Varga Barna: három ki-ki meccs vár ránk

A FradiMedia exkluzív tartalmakkal jelentkezik az Európa-bajnokság alatt Németországból.

Panenka a Groupama Arénában panenkázott

Különleges vendéget köszönthettünk 35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk otthonában, a Groupama Arénában.

„A támadóink egyéni képessége dönthet Svájc ellen”

A Fradi korábbi BL-hőse, a Svájcot is megjáró Vincze Ottó szakértett a szombati Eb-csoportmeccs előtt.

Eb2024: "Varga és Szoboszlai góljával győzünk"

Kölnben 15 órától rendezik első Eb-csoportmeccsünket Svájc ellen, drukkerekkel beszélgettünk - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin