2019. szeptember 9.
A válogatott számára is igazi katlan a Groupama Aréna
Tizenkét éve nem látott sorozatot tudhat maga mögött a válogatott, amely hétfő este a szlovákokat fogadja.

A jövő évi, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság elérésének szempontjából kulcsfontosságú selejtezőt vív hétfőn a nemzeti csapat, az E jelű selejtezőcsoportban ugyanis Magyarország–Szlovákia rangadót rendeznek 20.45-től (tv: M4 Sport). A mérkőzés helyszíne ezúttal különösen hangsúlyos, hiszen az összecsapást labdarúgócsapatunk otthonában, a Groupama Arénában rendezik. Ott, ahol a nemzeti csapat a jelenlegi szövetségi kapitány, a 2018 nyarán kinevezett Marco Rossi irányításával eddig valamennyi meccsét megnyerte.

A sorozat tavaly szeptemberben Görögország 2-1-es legyőzésével kezdődött. Ezt követően novemberben néhány napon belül Észtországot és Finnországot is 2-0-ra vertük meg, az idén pedig két igazán értékes sikert arattunk: előbb a legutóbbi vb ezüstérmese, Horvátország kapott ki az Üllői úti stadionban (2-1-re), majd a 2016-os Eb egyik elődöntőse, a Gareth Bale-lel felálló Wales 1-0-ra. Hasonló szériára legutóbb 2006 és 2007 között volt példa, az akkori ötmeccses sorozatot szárnyalhatják túl Lovrencsics Gergőék, amennyiben legyőzik a szlovák együttest.

Az Eb-álmokra és a csoport állására való tekintettel a jelenlegi (siker)széria továbbépítésénél is sokkal fontosabb volna a győzelem. Négy forduló után a kilencpontos Magyarország – holtversenyben Horvátországgal – csoportelső, a walesiek és a horvátoktól pénteken vendéglátóként 4-0-s vereséget szenvedő szlovákok 6-6 ponttal következnek (az ötös ötödik tagja, Azerbajdzsán még nem szerzett pontot). Mivel kizárólag a csoport két legjobbja kvalifikálja magát a kontinenstornára, talán nem is kell külön hangsúlyozni, hogy mit jelentene hat ponttal ellépni a szlovákoktól, akik a magyar-szlovák párosítás első, márciusi meccsét 2-0-ra nyerték Nagyszombatban – volna tehát miért visszavágni.

Érdekesség, hogy a Groupama Arénában nem csak a válogatott esetében érvényesül a hazai pálya előnye, hiszen magyar bajnoki címvédő futballcsapatunk 2017 tavasza óta immáron 39 mérkőzés óta nem talált legyőzőre ott. Tudna erről mesélni a válogatott keretében is számításba vett négy labdarúgónk, Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő, Varga Roland és Sigér Dávid is, akikre tehát a nemzeti csapat tagjaként komoly feladat vár hétfőn.

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin