2022. február 9.
A Vasas legyőzésével továbbjutottunk a kupában!
Férfi labdarúgócsapatunk Botka Endre és Ryan Mmaee góljával 2-0-ra legyőzte a Vasast a MOL Magyar Kupában.

A Hatvan és a Tököl kiejtése után magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk a Vasas otthonába látogatott a MOL Magyar Kupa ötödik fordulójában. Orosz vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov a Bogdán – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Botka – Laidouni, Vécsei – Zubkov, Tokmac, Gavric – Boli kezdőtizenegyet küldte pályára az Illovszky Rudolf Stadionban.

I. félidő

A harmadik percig kellett várni az első komolyabb helyzetre, amikor Boli lépte át Botka baloldali centerezését, de a hosszú oldalon érkező Wingo éles szögből nem találta el a kaput. A hetedik percben a túloldalról érkezett a beadás, Boli ezúttal fejelt, de veszélytelen volt az elefántcsontparti támadó kísérlete.

Alig egy perccel később Laidouni egy szép testcsel után passzolt a középre mozgó Gavricnak, aki fennakadt védőjén, de a labda pont Botka elé került, a csapatkapitányi karszalagot viselő magyar válogatott védő pedig igazítás nélkül kilőtte a rövid alsót (0-1)! Negyed órányi játék után ismét Boli került helyzetbe, ám mire a büntetőterületen belülre ért, utolérték a védők.

A 22. percben Tokmac csapott le Hidi könnyelműségére, Zubkov egyből helyzetbe került, balos lövése azonban elkerülte a jobb alsó sarkot. Közel fél óra elteltével Gavric indult meg, majd egy pimasz jobbos lövéssel vette célba a hosszú alsó sarkot, de lövése centikkel elkerülte a kaput. Pillanatokkal később Zubkov is célba vette a Vasas kapuját, de Uram könnyedén hárított.

A folytatásban a Vasas többször is eljutott a tizenhatosunk előterébe, de nem tudtak élni a lehetőségekkel, így 1-0-s előnnyel mentünk a pihenőre.

Vécsei Bálint harcol a labdáért

II. félidő

A szünetben kettőt cserélt a Vasas: Feczesin Szalait, Márkvárt Szilágyit váltotta.

A fordulás után aktívabban kezdett a hazai együttes, de néhány perc után a mieink ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést. Az 53. percben Boli indult meg a baloldalon, majd az alapvonalról centerezett, de kivágták a védők. A 60. percben Csercseszov is kettőt cserélt: Bolit Ryan Mmaee, míg Gavricot Mak váltotta.

Alighogy pályára lépett, máris helyzetbe került marokkói válogatott támadónk, de lövése nem találta el a kaput. Alig egy perccel később Márkvárt került helyzetbe a túloldalon, de ez is kimaradt. Mindkét együttes próbált áttörni a másik védelmén, de az utolsó passzokba, az utolsó húzásokba rendre hiba csúszott.

A 71. percben cseréltek a vezetőedzők: a Vasasnál Hinora helyére Cipf érkezett, míg a mieinknél Zubkovot Zachariassen váltotta. Alig egy perccel később Ryan Mmaee kapott remek mélységi indítást, majd higgadtan lőtt a kapuba (0-2). Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Berecz jó ütemben indult be, egy csellel megverte Botkát és Bogdánt is, majd a kapuba lőtt, de a játékvezető kezezés miatt érvénytelenítette a találatot.

A 81. percben kettőt cserélt a Vasas: Pátkai és Ihrig-Farkas kapta meg a lehetőséget Hidi és Silye helyén. Alig két perccel később a mieink is változtattak: Tokmac helyén Szánthó folytatta. A frissen beállt Szánthó kapott labdát a jobbszélen, majd egy-két csel után tüzelt, de Litauszki blokkolt.

Újabb gól már nem született, így a mieink ezzel a 2-0-s győzelemmel továbbjutottak a kupában.

FÉRFI LABDARÚGÁS,
MOL Magyar Kupa, 5. forduló
Vasas – FTC 0-2 (0-1)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion

Vasas: Uram – Szivacski, Szilágyi, Litauszki, Silye (Ihrig-Farkas, 81.) – Berecz, Iyinbor, Hidi (Pátkai, 81.) – Hinora (Cipf, 72.), Szalai (Feczesin, a szünetben), Szilágyi (Márkvárt, a félidőben)
Vezetőedző: Kuttor Attila

FTC: Bogdán – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Botka – Laidouni, Vécsei – Zubkov (Zachariassen, 72.), Tokmac (Szánthó, 83.), Gavric (Mak, 60.) – Boli (R. Mmaee, 60.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lapok: Szilágyi (52.), Hinora (69.), illetve Botka (75.)

Gólok: Botka (9.), R. Mmaee (73.)

Cikkajánló

A kétgólos Abena: „Ezt neked ajánlom, anya!”

Játékosunk örült, hogy édesanyja a helyszínen látta dupláját, és gólöröme is szóba került – VIDEÓ!

Zajlik a licit a DVSC elleni győztes meccslabdákért

A gólszerzők labdáiért beérkezett nettó összeget az FTC klubalapítványa, az Albert Alapítvány kapja.

„Büszke vagyok a csapatomra”

Férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője, Dejan Sztankovics értékelt a DVSC 5-1-es legyőzése után.

Kiütéssel győztünk a Debrecen ellen

Férfi labdarúgócsapatunk 5-1-re legyőzte hazai pályán a DVSC-t az OTP Bank Liga 31. fordulójában.

Edgar Szevikjan lett április legjobbja!

A voksok alapján férfi labdarúgócsapatunk támadója érdemelte ki áprilisban a HSA Hónap Játékosa-díjat.

FTC-DVSC: parkolási lehetőség

A DVSC elleni meccsre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

"Mindenkit motivál, hogy a Fradiban futballozhat!"

Vezetőedzőnk a DVSC elleni bajnoki előtt osztotta meg gondolatait.

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin