2019. november 24.
A ZTE legyőzésével ismét vezetjük a bajnokságot!
Labdarúgócsapatunk úgy első 13 játéknap után, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott ellenfeleinél.

Még el sem kezdődött a Ferencváros és a ZTE vasárnapi bajnokija, máris volt minek tapsolni, a futballisták előtt ugyanis férfi pólócsapatunk, az FTC-Telekom Waterpolo tett tiszteletkört a Groupama Arénában. Volt mire emlékezni, az év edzője, Varga Zsolt által felkészített együttes ugyanis mindent megnyert 2019-ben: bajnokságot, Magyar Kupát, hazai szuperkupát, a klub történetében először a Bajnokok Ligáját, illetve az Európai Szuperkupát is. Vízilabdázóink minden lépését vastaps kísérte, a B-közép is alaposan megünnepelte a csapatot, valamint elkészültek a közös csapatfotók.

A kezdést megelőzően is volt vízilabda-vonatkozású megemlékezés, igaz, szomorú apropóból: a Groupama Aréna közönsége is végső búcsút vett a november 10-én elhunyt egykori olimpiai bajnok vízilabdázótól, Szivós Istvántól, aki később sportolóként, edzőként és klubvezetőként is maradandót alkotott a Ferencvárosban.

Első félidő

Miután elkezdődött a mérkőzés, gyakorlatilag az első támadásunk végén gólt ünnepelhettünk. Igaz, hogy erre hat percet kellett várni, ám akkor az Isael átadásával meginduló Franck Boli bátran tört be a büntetőterületen belülre, ahol nagyjából öt méterről lőtt a jobb alsóba. Ez volt elefántcsontparti csatárunk második bajnoki gólja a Ferencvárosban, az újabb találat ezúttal vezetést ért (1-0).

Hamarosan ismét Boli volt a főszereplő, a 10. percben ugyanis őt buktatta a tizenhatoson belül a vendégek játékosa, Devecseri Szilárd. A tizenegyest Isael lőtte, labdája azonban a kapufán csattant, így a mezőnyben folytatódott a játék. A kimaradó lehetőség nem szegte csapatunk kedvét, a 16. percben növeltük előnyünket: Danylo Ihnatenko passzolt a felezőnél, Boli elengedte a labdát, a kapust kicselező Tokmac Nguen pedig 12 méterről az üres kapuba passzolt (2-0).

Az addigiak alapján többen dörzsölhették a tenyerüket, várva az újabb találatra, amely két perccel később meg is érkezett. Akkor bánatunkra a vendégek örülhettek, Radó András tekert a kapunkba tíz méterről (2-1).

A következő időszakban jobbára a mezőnyben zajlott a játék, legközelebb a 25. percben növelhettük volna góljaink számát. Egy szöglet után Franck Boli fejelt a lécre (alig fél óra alatt ez már a második kapufánk volt!), a visszapattanó labdát pedig szintén Boli fejelte fölé. A folytatásban is a mieink irányították a játékot, el-eljutottunk ellenfelünk kapujáig, mégis úgy tűnt, hogy újabb gólt már nem láthat a közönség. Erre a rendes játékidő utolsó másodperceiben Isael cáfolt rá, aki miután átvette Lovrencsics Gergő labdáját, megcsinált egy higgadt, remek cselt is a tizenhatoson belül, majd a bal alsóba lőtt – ezzel kialakult a félidő végeredménye is, 3-1-re vezettünk.

Második félidő

Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov nem változatott az első félidőben három gólt szerző csapaton, amely továbbra is veszélyesebb volt a kapura, mint ellenfele. Éppen ezért hatott hidegzuhanyként, amikor a 60. percben ismét felzárkózott egy gólra a ZTE – egy kontra utáni lövést még védett Dibusz Dénes, a kipattanót azonban közelről a kapuba passzolta a vendégek 12-es mezt viselő futballistája, Bobál Gergely (3-2).

Peregtek a percek, a hajrához közeledvén egyik kapu előtt sem alakult ki igazán veszélyes gólhelyzet. A 75. percben csapatkapitányunk, Lovrencsics Gergő lőtt távolról fölé, majd Tokmac helyére beállt Michal Skvarka. Frissen becserélt szlovák játékosunk a 79. percben Isael átadása után ziccerben törhetett ki, a ZTE kapusa, Demjén Patrik azonban jókor volt jó helyen, nagyot védett. A végén már nem változott az állás, 3-2-re nyertünk, újabb fontos három pontot szereztünk.

A győzelemmel a mieink átvették a vezetést az NB I-ben. Tizenhárom játéknap után 29 pontunk van, ez kettővel több, mint amennyit a második Mezőkövesd gyűjtött, a legutóbb ezüstérmes MOL Fehérvárt hárommal előzzük meg. Mindez azért is nagy szó, mert egy elhalasztott mérkőzéssel kevesebbet játszottunk riválisainknál.

Labdarúgócsapatunk legközelebb csütörtökön, az Espanyol ellen lép pályára az UEFA Europa League csoportkörének 5. fordulójában, majd vasárnap Kaposvárra utazik, ahol élvonalbeli bajnokin az újonc somogyi csapat vendége lesz.

TABELLA ITT

Labdarúgó NB I., 13. forduló

FTC–ZTE FC 3-2 (3-1)

Budapest, Groupama Aréna. Játékvezető: Bognár Tamás

FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic – Ihnatenko, Haratin – Isael, Tokmac (Skvarka, 76.), Varga (Botka, 89.) – Boli (Sihnevich, 85.). Vezetőedző: Sergei Rebrov

ZTE FC: Demjén – Bolla, Bobál D., Devecseri, Bedi – Kocsis, Mitrovic – Golodiuk (Ikoba, 50.), Stieber, Radó (Babati, 70.) – Bobál G (Grumic, 83.). Vezetőedző: Dobos Barna

Gólszerző: Boli (6.), Tokmac (16.), Isael (45.), illetve Radó (18.), Bobál G. (60.)

Sárga lap: Devecseri (13.)

Cikkajánló

FTC–ZTE FC 3-2

Fontos meccsen nyert a Soroksár

Jót tett a kéthetes szünet a kis Fradinak, amely az első félidő végén szerzett góllal legyőzte az Ajkát.

A Fradi az ünnepi asztalon? Íme, az ajánlatunk!

Az ünnepek közeledtével minőségi, Fradi-védjegyes italválogatást ajánlunk szurkolónk figyelmébe.

Meccsnapi ajánlat: téli szett kedvezménnyel!

November 24-én, vasárnap kedvezményes áron kínáljuk az UEL téli szettet.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin