2022. november 19.
Aissa Laidouni: „Olyan, mintha újra gyerek lennék”
Tunéziai középpályásunk hálás a Fradinak, készen áll a vb-re és szurkolóinknak is üzent. INTERJÚ!

Ugyan a klubszezon véget ért, számos labdarúgónak csak most kezdődik az év fő eseménye, a katari világbajnokság, amelyen középpályásunk, Aissa Laidouni is nagy valószínűséggel pályára fog lépni Tunézia színeiben. Aissa 2020-ban érkezett csapatunkba, azóta pedig a klub meghatározó játékosává vált, 102 zöld-fehérben lejátszott meccsén kilenc gólt és 16 gólpasszt jegyzett. A hamarosan kezdődő világbajnokság előtt beszélgettünk játékosunkkal.

- Világbajnoki résztvevőnek mondhatod magad. Megszoktad már?

- Nehéz ezt megszokni, szavakkal leírhatatlan az, amit most érzek. Egyszerűen csodálatos, hogy ott lehetek a hazám válogatottjával a világbajnokságon. Minden pillanatot élvezek, amiket most megélhetek. Úgy érzem magam, mintha újra gyerek lennék. A csapat körül is minden a legnagyobb rendben van, bízunk benne, hogy sikerül közösen elérnünk a céljainkat. 

- 2020 decemberében 50 Fradi-mezt küldtél haza a családodnak és a barátaidnak Montfermeilbe, a szülővárosodba. Ezúttal tunéziai Laidouni-mezeket fognak kapni?

- Erre még nem gondoltam, de jó ötlet, meglátjuk, hogy sikerül-e kivitelezni. A Fradi-mezeknél nagy volt az öröm, biztos ezúttal is így lenne. Az egész családom nagyon büszke rám, most minden szinte tökéletes az életemben. Rengeteg barátom és rokonom írt vagy hívott, amikor kiderült, hogy én is ott leszek a vb-n. Valahol ez egy közös siker, hiszen a családom és a barátaim nélkül biztosan nem sikerült volna elérni az álmomat.

- Utoljára a klubból a bosnyák Muhamed Besic járt világbajnokságon, még 2014-ben Brazíliában. Beszéltetek a kiutazásod előtt?

- Momóval szinte minden nap szoktunk beszélni, ő egy nagyon rendes srác és beavatott abba, hogyan is néz ki egy világbajnokság. Természetesen Katar teljesen más lesz, mint amilyen a brazil torna volt 2014-ben, de azért jó volt, hogy meghallgathattam egy olyan csapattárs élményeit, aki már járt egy ekkora eseményen.

- A Fradival kiváló szezont produkáltál, bajnoki cím, kupagyőzelem, ősszel pedig történelmi továbbjutás az európai kupaporondon. Az önbizalmaddal nem igen lehet gond a torna előtt.

- Valóban egy csodálatos éven vagyunk túl a csapattal, az Európa Ligában elképesztő meccseken és sikereken vagyunk túl és ha voltak is kisebb kilengéseink, összességében büszkék lehetünk arra, amit elértünk. Sosincs gondom az önbizalmammal, hiszem, hogy csak akkor lehet ilyen eredményeket elérni, ha bízol magadban. Jó élményekkel és jó kondícióban érkeztem meg a nemzeti csapathoz, ezt biztosan fel tudom majd használni arra, hogy segítsem a válogatottamat a tornán.

- Kimondható, hogy ez a karriered csúcspontja?

- Igen, ezt kijelenthetem. Erre az eredményre nagyon büszke lehetek. Szerintem minden labdarúgó erről álmodik, hogy egy nap a vb-n játszhasson és nekem most ez megadathat, hála az égieknek. Borzasztóan örülök.

- Hogy érzed, mekkora volt az FTC szerepe abban, hogy most világbajnoki résztvevőnek mondhatod magad?

- A Fradinak rengeteget köszönhetek, hiszen ez a klub tette lehetővé, hogy megmutassam, hogy mire vagyok képes a pályán. Fontos volt, hogy egy olyan csapatban játszhattam, amely az Európa Ligában is kiválóan teljesített az évek során, így még inkább felhívhattam magamra a figyelmet. Ennek is volt köszönhető, hogy a szövetségi kapitány bizalmat szavazott nekem a vb-keretben.  Minden nap ezért dolgoztam, hogy a céljaim elérjem és ebben óriási szerepe volt a Fradinak, amely mindent megadott nekem. Rengeteget köszönhetek a klubnak.

- Amikor 2020 nyarán először beléptél a népligeti edzőközpont ajtaján, gondoltad volna, hogy két évvel később már, mint vb-részvevő adsz interjút?

- Már az első pillanatban tudtam, hogy egy nagy klubhoz érkeztem, egy olyan csapathoz, amely ugyanolyan komoly célokat tűzött ki maga elé, mint én magam. Csak annyit tehettem, hogy bízok magamban és minden edzésre úgy teszem oda magam, hogy mindent kiadjak magamból. Ez a klub azonnal befogadott, éreztem, hogy komoly célokat érhetünk el közösen. Csodálatos pillanatokat éltünk meg együtt, amelyek viszont csak is a kőkemény munkának eredményeként születhettek meg.

- Térjünk vissza a katari tornára. Milyen célokkal vágtok neki a világbajnokságnak?

- Kijelöltük az utat, szeretnénk továbbjutni a csoportunkból és elérni a nyolcaddöntőt, ez a kimondott célja a csapatnak, nekem pedig személy szerint az, hogy ezért az álomért a tudásom 110%-val segítsem a csapatot. Minden edzést, minden percet ennek rendelek és rendelünk alá. Azt akarjuk, hogy minden tunéziai honfitársunk büszke lehessen ránk. Nagy lehetőséget kaptunk a sorstól, hogy történelmet írhassunk.

- Az biztos, hogy a Fradi-drukkerek egy emberként figyelik majd a meccseidet. Mit üzennél nekik?

- Ez roppant megtisztelő, minden Fradi-drukkernek köszönöm szépen, hogy követik majd a meccseinket, de emellett az elmúlt éveket is nagyon köszönöm, elképesztő hangulatban játszhattunk nekik köszönhetően hazai pályán és idegenben is egyaránt. Igyekszem méltó módon képviselni a klubot, mindent meg fogok tenni ennek érdekében, hogy büszkék lehessenek rám. 

A tunéziai nemzeti válogatott november 22-én, kedden, magyar idő szerint 14.00-kor kezdi a világbajnokságot Dánia ellen, majd Ausztrália (november 26., 11.00) és végül Franciaország lesz az ellenfele (november 30., 16.00) a csoportkörben.

 

Szalagyi Áron

A tunéziai labdarúgó-válogatott csoportkörös programja a katari világbajnokságon:

2022.11.22., kedd 14.00 Dánia-Tunézia
2022.11.26., szombat 11.00 Tunézia-Ausztrália
2022.11.30., szerda 16.00 Tunézia-Franciaország

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin