2021. október 12.
Micsoda feltámadás! – magyar pontszerzés a Wembleyben
Vécsei Bálint a hajrában állt be az Anglia otthonában 1-1-es döntetlent elérő magyar válogatottba.

Lengyelország legyőzte és megelőzte Uzuniékat

Az I-csoport másik FTC-érdekeltségű mérkőzésén Albánia 1-0-ra kikapott Lengyelországtól Tiranában, így a 17 pontos lengyelek megelőzték a 15 ponttal álló albánokat, s átvették a csoport második helyét. Myrto Uzuni kezdőként 58 percet játszott a szurkolói rendzavarás miatt félbeszakított, majd újraindított selejtezőn.

A mérkőzést megelőzően az I-csoportot veretlenül vezető Anglia vendégeként, Londonban folytatta vb-selejtezős szereplését a szombaton Albánia ellen 1-0-ra alulmaradó magyar labdarúgó-válogatott. Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének nem lehetett tagja a sérült Dibusz Dénes és az eltiltott Botka Endre, Bogdán Ádám és Vécsei Bálint pedig a kispadon kezdett.

Az első veszélyes támadást az angolok vezették, ám a 9. percben Luke Shaw balról érkező beadása után Nagy Zsolt tisztázni tudott Harry Kane elől. Válaszul a 14. minutumban Szoboszlai Dominik beívelését követően Sallai Roland közelről lőtt, de nem talált kaput. A mezőnyjáték percei után kilenccel később minden előzetes várakozással ellentétben megszereztük a vezetést: Shaw szabálytalankodott Negóval szemben a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest pedig Sallai Roland értékesítette (0-1)!

Magyar gól az angol kapuban - micsoda mámor!

A magyar előny tudatában átvette az irányítást a vendéglátó, több-kevesebb sikerrel próbálkoztak az angolok. A 34. percben például egy sarokrúgással felérő szabadrúgást váltottak szögletre, ám ezt követően még Nego Loic mentett fejjel. Szervezetten, energikusan játszott a magyar csapat, amely azonban nem tudta megtartani az előnyét: a 37. percben egy szabadrúgásból beívelt labdát John Stones lőtt néhány lépésnyi távolságról a kapunkba, ezzel kialakítva az első félidő 1-1-es végeredményét.

Magyarország olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi a szünetben nem cserélt, így Bogdán és Vécsei továbbra is a padon ülve várt bevetésre. A fordulás után hárommal a magyar kapus, Gulácsi Péter jött ki jól egy angol szögletnél, az 52. percben viszont már Sallai távoli lövése pattant szögletre. A sarokrúgást követően felszabadult az angolok kapuja. A párharc ezen szakaszában apróbb lehetőségek adódtak. Egy komoly gólszerzési lehetőség kínálkozott az angolok előtt, ám egy szöglet után Stones szinte csak centikkel fejelt mellé.

A két gólszerző, Sallai és Stones küzdelme

A folytatásban mindkét kapitány cserével próbált frissíteni, nálunk például Schön Szabolcsot Holender Filip válotta 22-vel a lefújás előtt. A hajrához közeledvén, még mindig 1-1-es állásnál beállt Vécsei Bálint is, így középpályásunk már a pályán élte meg, amint Holender Filip kecsegtető helyzetben fölé lőtt a tizenhatoson belülről. Újabb találatot kedd este már nem láthatott a legendás Wembley közönsége, a vége tehát 1-1 lett, megérdemelten szereztünk pontot. Noha a katari rendezésű vb-re szóló kvalifikáció esélye a bravúros londoni pontszerzés ellenére is minimális, ez az eredmény gyógyír a magyar labdarúgó-válogatott közelmúltban elért eredményei, különösen az albánoktól elszenvedett kettős vereség után. 

Az I-csoport állása 8 forduló után: 1. Anglia 20 pont, 2. Lengyelország 17, 3. Albánia 15, 4. Magyarország 11, 5. Andorra 6, 6. San Marino 0.

A selejtezősorozat az utolsó két fordulóval novemberben zárul.

Férfi labdarúgás, vb-selejtező

I-csoport, 8. forduló

Anglia–Magyarország 1-1 (1-1)

London, Wembley Stadion. Vezeti: Alejandro Hernández

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Mings, Shaw – Rice, Foden, Mount – Sterling (Henderson, 75.), Grealish (Saka, 62.) – Kane (Abraham, 75., Watkins, 90+2). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.

Magyarország: Gulácsi – Kecskés, Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, 90+2), Nagy Á., Szoboszlai (Nikolics, 90+2), Schäfer (Vécsei, 79.), Nagy Zs. – Schön (Holender, 68.), Sallai (Hahn, 79.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Gólszerzők: Stones (37.), illetve Sallai (24.)

Sárga lap: Shaw (24.), illetve Schäfer (41.)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin