2022. augusztus 31.
Angyalföldön is hibátlanok maradtunk
Kristoffer Zachariassen találatával nyertünk az újonc Vasas vendégeként 1-0-ra.

A hibátlan címvédő vendégeskedett a nyeretlen újoncnál, avagy Vasas–Ferencváros mérkőzést rendeztek az OTP Bank Liga 6. fordulójában. Az angyalföldiekkel tavaly ugyan találkoztunk, s a győzelmünkkel véget ért MOL Magyar Kupa-szezon nyolcaddöntőjében egy 2-0-s sikerrel búcsúztattuk is őket, de az élvonalban utoljára 2018 májusában volt hasonló párosítás, akkor hazai pályán 1-1-et játszottunk a piros-kékekkel. Együttesünk hetek óta erőltetett menetben van, túl a kvalifikációs időszakon, de még az UEFA Európa Liga-csoportmeccsek előtt a héten két fővárosi derbit is játszunk, a Vasas után vasárnap az Újpest vendégei leszünk. Sztanyiszlav Csercseszovnak tehát jól kell sakkoznia a kerettel. Vezetőedzőnk az angyalföldi találkozóra az alábbi kezdőcsapatot álmodta meg: Bogdán – Wingo, Kovacevic, Knoester, Botka – Esiti, Laidouni – Zachariassen, Tokmac, Traoré – R. Mmaee.

I. félidő

A Vasas kezdte a mérkőzést. Hazai pontrúgás után került először a kapunk elé a labda, jobb oldali szabadrúgás után Esiti csúsztatta tovább a labdát szögletre. A kornert követően Bogdán öklözött jól bedobásra. Csapatunk percről percre pörgött fel egyre jobban a meccsre. Előbb Laidouni labdája R. Mmaee felé jelezte, hogy lapos kiugratásokkal próbáljuk feltörni a hazai védelmet, majd Esiti játszotta meg ismét marokkói támadónkat, aki elől szögletre tisztáztak. A sarokrúgás után eleinte mindenki előtt elsuhanó labda Tokmachoz került, aki fölé bombázott félfordulatból 12 méterről. A 11. percben Holender kapott jó labdát - igaz, előtte Botkát gyanús körülmények között szerelték -, de a szerb Partizántól hazatért válogatott támadót utolérte és szerelte Adnan Kovacevic. A 14. percben a meccsen a csapatkapitányi karszalagunkat viselő Botka Endrét vágták fel hátulról, de egyelőre elmaradt a sárga lap. A 17. percben fölényünk góllá érett: Laidouni remekül passzolt középre, sérülésből felépült norvég játékosunk, Kristoffer Zachariassen egy átvétel után egyből lőtt 16 méterről, a labda megpattant egy védőn, s védhetetlenül hullott a kapuba Jova fölött (0-1).

Zachariassen gólöröme

A 24. percben Holender 22 méterről lőhetett szabadrúgást, de próbálkozása magasan elkerülte kapunkat. A 26. percben Esiti rúgta fel Otigbát, de a kontra mehetett tovább, amely végén Knoester szerelte szépen Márkvártot. Andó-Szabó játékvezető azonban utólag sárgát adott nigériai középpályásunknak elkésett belépőjéért. A 35. percben úgy tűnt, a semmiből egyenlít a Vasas, Hinora adott laposan jobbról középre, Kovacevic Holender elől mentetni igyekezett, ám lábáról a kapunkba került a labda. Öngól viszont nem lett belőle, mert a támadást leshelyzet előzte meg, amelyet a videobíró, a VAR is megerősített. Három perccel később ismét Hinora próbálta megjátszani Holendert, de Kovacevic ezúttal magabiztosan szerelt. A szünet előtt Tokmac vezette végig a középpályán a labdát, remekül tálalt Traoré elé, de lövése elakadt egy védőben. Az ellentámadásból pedig Knoesternek kellett mentenie Holender elől. A játékrészben 3 perc ráadást rendeltek el. Az utolsó pillanatokban 23 méterről Hinora rúgott szabadrúgását, a veszélyes lövést nagy bravúrral hárította Bogdán.

II. félidő

A gólszerző Zachariassen indította útjára a labdát a második félidő kezdéseként. Sztanyiszlav Csercseszov a rúgást kapó Botkát a szünetben lecserélte, Eldar Civic folytatta helyette. A kapitányi karszalag Aissa Laidounira került át. Az 55. percig csak birkóztak a csapatok, majd egy baloldali szöglet után a labda átrepült a túloldalra, ahonnan Tokmac tekerte vissza, Traoré fejéről azonban lecsúszott a játékszer. A kapunk előtt nem sokkal később Hinora próbálkozhatott, de pörgetése lepattant Civicről. Az 58. percben kettőt cserélt Csercseszov: a sárga lapos Esitit Besic, a sérüléséből csak nemrég felépült gólszerzőt, Zachariassent pedig az egyre jobb formában játszó Marquinhos váltotta. A 60. percben Ryan Mmaee harcolta ki ígéretes helyen a szabadrúgást. Laidouni lőtte kapura, de a labda a jobb felső sarkot centikkel elkerülte. A 64. percben Bogdán Ádám kapott sárga lapot, mert egy hazai indítás végén a tizenhatoson kívül ért kézzel a labdába, amikor rávetődött. A 70. percben előbb Berecz durrantott fölé, majd jött három hazai csere: Márkvárt, Deutsch, Holdender le, míg Pátkai, Silye és Géresi be. A 72. percben ismét a jobboldalról jött a beadásunk, ezúttal Wingo küldte be a labdát, Traoré remekül csúsztatott, Jova a léc alól tolta ki. Rögtön ezután Ryan Mmaeét Franck Boli váltotta. Óriási lehetőség maradt ki a 78. percben, Boli alapvonalig cselezte magát, középre adott, Adama Traoré laposan lőhetett, de Hidi a gólvonalról kivágta a labdát. A 87. percben Sigér Dávid lépett pályára. A hosszabbítás perceiben még egy szabadrúgás is elkerülte a kapunkat, a második gólért az utolsó másodpercekig küzdöttünk.

 

Csapatunk immáron négy meccsből négy győzelemmel áll a tabellán a második helyen, 12 ponttal,a két meccsel többet játszó és 14 pontot gyűjtő Kisvárda mögött. Következő meccsünk a derbi lesz Újpesten, szeptember 4-én, vasárnap 17:30-tól.

Férfi labdarúgás
OTP Bank Liga, 6. forduló

Vasas FC – Ferencváros 0-1 (0-1)
Budapest, Illovszky stadion, néző: 4295. v.: Andó-Szabó S.

Vasas: Jova – Ódor, Baráth, Otigba, Hidi, Deutsch (Silye, 70.) – Berecz, Márkvárt (Pátkai, 70.) - Szilágyi Sz. (Novothny, 79.), Holender (Géresi, 70.), Hinora (Radó, 79.). Vezetőedző: Kuttor Attila

FTC: Bogdán – Wingo, Kovacevic, Knoester, Botka (Civic, 46.) – Esiti (Besic, 58.), Laidouni – Zachariassen (Marquinhos, 58.), Tokmac (Sigér, 87.), Traoré – R. Mmaee (Boli, 73.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lap: Holender (66.), ill. Esiti (26.), Bogdán (64.), Knoester (93.)

Gól: Zachariassen (17.)

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin