2019. június 15.
Az élvonalbeli Celjét is magabiztosan vertük
Csapatunk Isael góljával és Sihnevich 11-esből lőtt találatával verte az NK Celjét. Zubkov bemutatkozott.

I. félidő

Labdarúgócsapatunk a szlovén harmadosztályú Sampion Celje felett aratott 9-0-s győzelem után szombaton délután az élvonal ötödik helyén végzett NK Celje ellen lépett pályára.

Mindkét oldalon volt egy-egy lehetőség a mérkőzés első tíz percében: az 5. percben Brecl adott be jobbról laposan, Vizinger közelről, kiszorított szögből még kapu felé terelte a labdát, amely Varga Ádám kezében kötött ki. Pár percre rá Lanzafame 21 méteres szabadrúgása után, a sorfal között jutott el a kapuig a labda, amelyet Jurhar ütött ki, majd felszabadítottak a szlovének.

Fokozatosan vettük át a találkozó irányítását, és a 20. percben előnybe is kerültünk: Wilmots kiugratását még blokkolták, de Lanzafame már indítani tudta Isaelt, aki az alapvonal előtt beérte a labdát, csinált egy visszacselt, majd közelről a kapuba bombázott (1-0 ide).

Egy ideig nem történt komolyabb esemény, a 33. percben Isael lőhetett jó helyről szabadrúgást, 25 méteres, erős bombája azonban fölé ment.

A 37. percben a Celjének is volt egy lehetősége, Benedicic tüzelt keményen, 25-ről, Varga Á. szép vetődéssel ütötte szögletre a labdát.

Csak centik hiányoztak ahhoz, hogy növeljük előnyünket a szünet előtt. Isael indította saját térfeléről tökéletesen Lanzafamét, aki mellel átvette a labdát, majd pimaszul, a 16-os jobb csücskétől átemelte a kissé kinnálló kapust, de a felső lécről a gólvonal elé pattant a labda. Gyönyörű jelenetek voltak.

II. félidő

Szinte teljes sorcsere volt a mieinknél a szünetben. A második játékrészre így álltunk fel: Szécsi - Könczey, Takács, Botka, Bőle - Csonka, Szabó R. - Zubkov, Priskin, Kundrák - Sihnevich.

Nem sok idő kellett ahhoz, hogy újabb gólt szerezzünk. Az 50. percben Bőle verte meg emberét a baloldalon, betört a 16-oson belülre, majd az alapvonal közelében szabálytalankodtak vele szemben. A megítélt tizenegyest Sihnevich bombázta középre, a léc alá (2-0 ide).

A 60. percben sort cserélő Celje a félidő közepén kerülhetett volna helyzetbe, amikor Zorko előre ívelését Ibisevic tette maga elé mellel, de Szécsi felszedte a labdát az átvétel után. Ebben a félidőben kevesebb történés volt, mint az elsőben.

A 76. percben mi veszélyeztettünk: Zubkov ugratta ki szépen Sihnevich-et, aki 14 méterről egyből tüzelt is, de a kapus ki tudta ütni a labdát. Nem sokkal később pedig Szabó R. indította fehérorosz csatárunkat, aki jól centerezett Kundráknak, ő megpróbált még egy cselt 10 méterre a kaputól, de szerelték.

Nem sokkal a vége előtt új igazolásunk is villantott. Könczey kényszerítőzött szépen Zubkovval, aki csinált egy pazar cselt, majd a 16-os jobb csücskétől lőtt, a kapus azonban védett.

Több gól már nem esett, együttesünk magabiztosan verte 2-0-ra az NK Celjét.

Folytatás szerdán a szintén szlovén első osztályú Mura ellen.

Felkészülési mérkőzés
Helyszín: Celje (Szlovénia)
NK Celje-FTC 0-2 (0-1)
Celje: Jurhar - Brecl, Stojinovic, Travner, Vidmajer - Cvek, Benedicic - Pungarsek - Straus, Vizinger, Lotric
FTC I. félidő: Varga Á. - Csernik, Botka, Frimpong (Takács, 32.), Leandro - Haratin, Wilmots - Isael, Rui Pedro, Szerető - Lanzafame
FTC II. félidő: Szécsi - Könczey, Takács, Botka (Frimpong, 63.), Bőle - Csonka, Szabó R. - Kundrák, Priskin, Zubkov - Sihnevich
G.: Isael (20.), Sihnevich (50. - 11-esből)

Cikkajánló

Máté Csaba: A sorsolás után a felkészülés is változik

Másodedzőnk beszélt az edzőtáborról, a felkészülési mérkőzésekről és a BL-sorsolás utáni változásokról.

TOP3 gól az edzőtáborból - videó

Nézze meg Isael, Tokmac és Priskin Tamás egy-egy szép találatát Bad Radkersburgból.

Közös edző, 100 éves klub és az „olaszverő stadion"

A legérdekesebb tények szombati ellenfelünkről, a szlovén élvonalbeli NK Celjéről. Csapatbemutatás.

TOP3 kapusbravúr az edzőtáborból - videó

Megmutatjuk kapusaink egy-egy nagy védését az ausztriai edzőtáborból.

Így indult a felkészülési időszak a bajnokoknak

A Népligettől az ausztriai edzőtáborig kísértük labdarúgóinkat. Változások, történetek, exkluzív felvételek.

Sigér megmutatja, hol edzőtáborozik a csapat - videó

Történelemóra és idegenvezetés. Bemutatjuk edzőtáborunk helyszínét és Bad Radkersburg városát – VIDEÓ!

Haratin: Zubkov játssza a futballt, nagy erősség lesz

Középpályásunk most igazolt honfitársáról, a csoportkörhöz szükséges tennivalókról és az NB I-ről is beszélt.

Boli és Zubkov is tudja, milyen egy városi derbi

Csapatunk két nyáron igazolt játékosának is volt része városi rivális elleni rangadóban az előző klubjánál.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most