2019. június 15.
Az élvonalbeli Celjét is magabiztosan vertük
Csapatunk Isael góljával és Sihnevich 11-esből lőtt találatával verte az NK Celjét. Zubkov bemutatkozott.

I. félidő

Labdarúgócsapatunk a szlovén harmadosztályú Sampion Celje felett aratott 9-0-s győzelem után szombaton délután az élvonal ötödik helyén végzett NK Celje ellen lépett pályára.

Mindkét oldalon volt egy-egy lehetőség a mérkőzés első tíz percében: az 5. percben Brecl adott be jobbról laposan, Vizinger közelről, kiszorított szögből még kapu felé terelte a labdát, amely Varga Ádám kezében kötött ki. Pár percre rá Lanzafame 21 méteres szabadrúgása után, a sorfal között jutott el a kapuig a labda, amelyet Jurhar ütött ki, majd felszabadítottak a szlovének.

Fokozatosan vettük át a találkozó irányítását, és a 20. percben előnybe is kerültünk: Wilmots kiugratását még blokkolták, de Lanzafame már indítani tudta Isaelt, aki az alapvonal előtt beérte a labdát, csinált egy visszacselt, majd közelről a kapuba bombázott (1-0 ide).

Egy ideig nem történt komolyabb esemény, a 33. percben Isael lőhetett jó helyről szabadrúgást, 25 méteres, erős bombája azonban fölé ment.

A 37. percben a Celjének is volt egy lehetősége, Benedicic tüzelt keményen, 25-ről, Varga Á. szép vetődéssel ütötte szögletre a labdát.

Csak centik hiányoztak ahhoz, hogy növeljük előnyünket a szünet előtt. Isael indította saját térfeléről tökéletesen Lanzafamét, aki mellel átvette a labdát, majd pimaszul, a 16-os jobb csücskétől átemelte a kissé kinnálló kapust, de a felső lécről a gólvonal elé pattant a labda. Gyönyörű jelenetek voltak.

II. félidő

Szinte teljes sorcsere volt a mieinknél a szünetben. A második játékrészre így álltunk fel: Szécsi - Könczey, Takács, Botka, Bőle - Csonka, Szabó R. - Zubkov, Priskin, Kundrák - Sihnevich.

Nem sok idő kellett ahhoz, hogy újabb gólt szerezzünk. Az 50. percben Bőle verte meg emberét a baloldalon, betört a 16-oson belülre, majd az alapvonal közelében szabálytalankodtak vele szemben. A megítélt tizenegyest Sihnevich bombázta középre, a léc alá (2-0 ide).

A 60. percben sort cserélő Celje a félidő közepén kerülhetett volna helyzetbe, amikor Zorko előre ívelését Ibisevic tette maga elé mellel, de Szécsi felszedte a labdát az átvétel után. Ebben a félidőben kevesebb történés volt, mint az elsőben.

A 76. percben mi veszélyeztettünk: Zubkov ugratta ki szépen Sihnevich-et, aki 14 méterről egyből tüzelt is, de a kapus ki tudta ütni a labdát. Nem sokkal később pedig Szabó R. indította fehérorosz csatárunkat, aki jól centerezett Kundráknak, ő megpróbált még egy cselt 10 méterre a kaputól, de szerelték.

Nem sokkal a vége előtt új igazolásunk is villantott. Könczey kényszerítőzött szépen Zubkovval, aki csinált egy pazar cselt, majd a 16-os jobb csücskétől lőtt, a kapus azonban védett.

Több gól már nem esett, együttesünk magabiztosan verte 2-0-ra az NK Celjét.

Folytatás szerdán a szintén szlovén első osztályú Mura ellen.

Felkészülési mérkőzés
Helyszín: Celje (Szlovénia)
NK Celje-FTC 0-2 (0-1)
Celje: Jurhar - Brecl, Stojinovic, Travner, Vidmajer - Cvek, Benedicic - Pungarsek - Straus, Vizinger, Lotric
FTC I. félidő: Varga Á. - Csernik, Botka, Frimpong (Takács, 32.), Leandro - Haratin, Wilmots - Isael, Rui Pedro, Szerető - Lanzafame
FTC II. félidő: Szécsi - Könczey, Takács, Botka (Frimpong, 63.), Bőle - Csonka, Szabó R. - Kundrák, Priskin, Zubkov - Sihnevich
G.: Isael (20.), Sihnevich (50. - 11-esből)

Cikkajánló

Máté Csaba: A sorsolás után a felkészülés is változik

Másodedzőnk beszélt az edzőtáborról, a felkészülési mérkőzésekről és a BL-sorsolás utáni változásokról.

TOP3 gól az edzőtáborból - videó

Nézze meg Isael, Tokmac és Priskin Tamás egy-egy szép találatát Bad Radkersburgból.

Közös edző, 100 éves klub és az „olaszverő stadion"

A legérdekesebb tények szombati ellenfelünkről, a szlovén élvonalbeli NK Celjéről. Csapatbemutatás.

TOP3 kapusbravúr az edzőtáborból - videó

Megmutatjuk kapusaink egy-egy nagy védését az ausztriai edzőtáborból.

Így indult a felkészülési időszak a bajnokoknak

A Népligettől az ausztriai edzőtáborig kísértük labdarúgóinkat. Változások, történetek, exkluzív felvételek.

Sigér megmutatja, hol edzőtáborozik a csapat - videó

Történelemóra és idegenvezetés. Bemutatjuk edzőtáborunk helyszínét és Bad Radkersburg városát – VIDEÓ!

Haratin: Zubkov játssza a futballt, nagy erősség lesz

Középpályásunk most igazolt honfitársáról, a csoportkörhöz szükséges tennivalókról és az NB I-ről is beszélt.

BL-hősökkel hangolunk a visszavágóra

Korábbi Bajnokok Ligája-résztvevő labdarúgóink elemzik a Ludogorec elleni párharcot – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most