2022. május 2.
Az NB I-ben folytatja munkáját Dragóner Attila
Az FTC utánpótlása és a Soroksár után a ZTE együttesénél vállal vezetői szerepet Dragóner Attila.

Egyetlen ferencvárosi szurkolónak sem kell bemutatni korábbi közönségkedvenc játékosunkat, Dragóner Attilát. A kétszeres magyar bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes védő aktív labdarúgóként három ízben erősítette együttesünket: előbb 1997 és 1998, majd 2000 és 2004, míg végül 2006 és 2011 között megjárta a másodosztályt is, hogy aztán 2011. május 22-én, már az élvonalban, egy káprázatos kapásgóllal búcsúzzon játékosként az Üllői úttól és a fergeteges közönségtől.

Az érzelmes búcsú után Keller Józseffel karöltve irányították az FTC utánpótlását, majd 2017 telén megkapta a „kis Fradi”, azaz a Soroksár sportigazgatói pozícióját. Öt évig irányította a soroksári együttest Lipcsei Péter vezetőedzővel, hogy aztán az élvonal hetedik helyén álló Zalaegerszeg együttesében töltse be ezt a posztot.

- A ZTE elnöke keresett meg, hogy lennék-e az ő csapatánál sportigazgató – kezdte Dragóner Attila. – Akkor azt mondtam, hogy nagyon sokat köszönhetek a Ferencvárosnak, így gondolkodási időt kértem. Átbeszéltem ezt az ajánlatot a klub vezetőségével, és végül igent mondtam. Mindenki tudja, hogy mit jelent nekem a Ferencváros, rengeteg érzelem és emlék köt ide. Azt a szenvedélyt és azt a szeretetet, amit a szurkolóktól kaptam, soha nem fogom elfelejteni. Ezzel a lépéssel egy új fejezet kezdődik az életemben. Most bizonyíthatok, és megmutathatom minden tapasztalatomat, amit az elmúlt 10 év során az FTC utánpótlásában és a Soroksár sportigazgatójaként szereztem. Szívvel és lélekkel dolgoztunk mind a Fradinál, mind a Soroksárnál, ahol úgy gondolom, kihoztuk magunkból a maximumot. Hogy a jövőben visszatérek-e a Ferencvároshoz? Az élet a legnagyobb rendező  – nyilatkozta korábbi kétszeres magyar bajnok védőnk a FradiMédiának.

Korábbi játékosunk mellett az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál nyilatkozott Dragóner Attila zalaegerszegi szerepvállalásáról.

- Dragi egy megalkuvást nem tűrő játékos volt, aki mindig úgy ment ki a pályára, hogy csak a győzelem lebegett a szeme előtt. Sose fogom elfelejteni az utolsó meccsét, amikor góllal sikerült búcsúznia játékospályafutásától. Biztos vagyok benne, hogy az új szerepkörében is a maximumot fogja nyújtani, és ez lesz sikere záloga. Nagyon jó barátom, örülök neki, hogy az első osztályban is bemutatkozhat sportvezetőként. Ez nagy büszkeség, hiszen nem csak a játékosaink kelendőek más sportkluboknál, hanem azok a sportvezetők is, akik a Ferencvárosban tanulták meg a szakmát. Nagyon sok sikert kívánok neki!

Dragóner Attilának további sok sikert kívánunk karrierje új fejezetéhez!

Cikkajánló

A kumisztól a Ladáig – Íme, BL-meccsünk helyszíne!

Kelet és Nyugat találkozása Kazahsztánban – bemutatjuk Kostanayt és a stadiont, ahol szerdán játszunk – VIDEÓ

Sztanyiszlav Csercseszov: „Készen állunk!”

Vezetőedzőnk mellett Adnan Kovacevic vett részt a keddi, Kostanayban tartott sajtóeseményen.

„Mindenki kellően rá van hangolódva a szerdai meccsre”

Pászka Lóránd korábban sosem repült annyit egyszerre, mint hétfőn, amikor Kazahsztánba utazott a csapat.

Nem akármilyen fogadtatás várt az FTC-re Kazahsztánban

Férfi labdarúgócsapatunk hét órát repült a BL-selejtező helyszínére. Mutatjuk, milyen volt az út! – VIDEÓ

Megérkeztünk a BL-selejtező helyszínére, Kostanayba

Férfi labdarúgócsapatunk megkezdi szereplését a Bajnokok Ligájában. Az első állomás Kazahsztán.

Megérkezett a Ferencváros új idegenbeli meze

Legújabb mezünk elérhető férfi, női és gyermek változatban is. Keresse a Fradi Shopban vagy a shop.fradi.hu-n!

Felkészülés a Tiroli hegyek ölelésében – VIDEÓ!

Szurkolóink megtudhatják, hogy telt csapatunk második edzőtábora a festői szépségű Tirolban.

NB I: szeptemberben játsszuk az első derbit

Az MLSZ kisorsolta a magyar labdarúgó-bajnokság párosításait a 2022/23-as idényre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most