2022. július 12.
„Be kell bizonyítanunk, hogy mi vagyunk a jobbak”
A Tobol elleni BL-visszavágó előtti sajtótájékoztatón vezetőedzőnket és kapusunkat kérdezték.

Bajnoki címvédő és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk július 13-án, szerdán este 20.00-kor lép pályára a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája selejtező első körének visszavágóján a kazah bajnok Tobol ellen. A találkozót megelőzően kedden egy sajtótájékoztató keretében vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov, valamint csapatunk kapusa, Dibusz Dénes osztotta meg várakozásait.

Először csapatkapitányunktól lehetett kérdezni.

- A hazai pálya mindig nagy előnyt jelent, főleg ha olyan szép számban látogatnak ki a szurkolóink, ahogyan hallottuk. Jó volt hétfőn itt lenni, bejártuk a pályát, új gyepszőnyeg van, ezt is meg kell szokni. Úgy láttam, az új játékosoknak nagyon tetszett a stadion. Bizakodva várjuk a mérkőzést, bízunk benne, hogy szép estét fogunk szerezni a szurkolóinknak – mondta Dibusz Dénes arra a kérdésre vonatkozva, hogy mennyire hiányzott a csapatnak már a Groupama Aréna, majd szóba került a szerdai ellenfelünk is.

- Az biztos, hogy ők is a továbbjutás szándékával jöttek Budapestre. Az első meccsen jól teljesítettek, partiban voltak velünk. Bármelyik oldalra eldőlhetett volna a meccs. A mi feladatunk szerdán az lesz, hogy egy pillanatra se fordulhasson meg a fejükben, hogy reális esélyük lehet a továbbjutásra. Agresszívan és határozottan, dominánsan kell játszanunk az első perctől kezdve. A kinti meccsen ez nem valósult meg, nem volt kellő mennyiségű helyzetünk, a szerdai azonban már egy teljesen más találkozó lesz. Hazai pályán be kell bizonyítanunk, hogy mi vagyunk a jobb csapat!

Felvetődött, hogy mi lenne, ha büntetőpárbaj után dőlne el a továbbjutás.

- Nem örülnénk, ha büntetőpárbajra kerülne sor, de sosem lehet tudni, hogy mit hoz egy-egy mérkőzés. Ha így alakulna, akkor így kell továbbjutni, nincs mese. Ha mind a négy körben így jutunk tovább, akkor hát jussunk be így a csoportkörbe.

Dibusz Dénes nem örülne, ha büntetőkkel dőlne el a párharc.

Végül Dénest az új igazolásainkról is kérdezték.

- Mind nyitott személyiségek, gyorsan megtaláltuk velük a közös hangot. Az újak szeretnék beverekedni magukat a csapatba, ami persze érthető. Idővel biztosan mind megkapják majd a lehetőséget a bizonyításra, de nyilván nincs könnyű dolguk, minden poszton komoly konkurenciaharc van. A motivációjuk, a hozzáállásuk mindenesetre nagyszerű. Biztos vagyok benne, hogy képesek lesznek jó teljesítményt nyújtani – zárta mondandóját Dibusz Dénes, majd Sztanyiszlav Csercseszov is megkapta a maga kérdéseit, először is azt, hogy sikerült-e egy hét alatt frissebbé, élesebbé változtatni a Fradi keretét.

-  A szezon kezdete sosem könnyű. A felkészülésünk nagyon sikeres volt, de nem szabad elfelejteni, hogy egy bajnokkal játszottunk a múlt héten. Úgy gondolom, hogy előnyt jelenthet az, ha valaki már belelendült a játékba, a kazahok pedig már javában a bajnokság közepén járnak. Egy hete nem játszottunk rosszul, de tudjuk, több kell. Még csak a párharc felénél vagyunk, szerdán jön a folytatás.

A következő kérdés arra vonatkozott, hogy sikerült-e kielemezni az első mérkőzést.

- Igen! A hétfői napon a védekezést, míg kedden már a támadásokat gyakoroltuk. Átbeszéltük a taktikát mind a két esetben, reméljük, hogy ezt a szerdai meccsen meg is tudjuk mutatni.

Ezt követően a most a kazah csapatot sújtó négyórás időeltolódás is szóba került, hiszen a meccs kezdési időpontjában Kazahsztánban pont éjfél lesz.

- Nem tudom megmondani, hogy az ellenfelünknek mi a jobb. Nekünk is meg kellett küzdenünk ezzel, de megvolt a tervünk minden szituációra. Nem jelenthet egyértelmű előnyt ez a dolog, minden a pályán fog eldőlni.

A magyar közegben már láthatóak voltak Csercseszov stílusjegyei a csapaton, de vajon mi a helyzet a nemzetközi színtérrel? Ez volt az utolsó kérdés a mester felé.

- Már láthattuk, hogy is játszik a csapat az én irányításom alatt. A nemzetközi szint kicsit mást igényel. Ha őszinték akarunk lenni, a selejtezők még nem a BL szintjét képviselik. Ezért akarunk továbbjutni. Leszögezném, nem Csercseszov csapatáról beszélünk, hanem a Ferencvárosról. Tovább kell jutnunk szerdán! – zárta gondolatait Sztanyiszlav Csercseszov

Az FTC-Tobol mérkőzés július 13-án, szerdán este 20.00-kor veszi kezdetét, jegyeket ITT tud vásárolni, míg ha autóval érkezne, akkor a parkolásról EZEN a linken talál fontos információkat.

Cikkajánló

„Az ajtó minden fiatal játékos előtt nyitva van”

Sportigazgatónk, Hajnal Tamás szerint Lisztes Krisztiánék példája remek útmutató lehet a jövő tehetségeinek.

Minden meccsen a legmagasabb szinten kell teljesítenünk

Bajnokcsapatunk trénere elutazik az utolsó bajnoki után, Mezőkövesden azonban még győzni szeretne.

Döbbenet: Pászka Lóri is odaért a csapatfotózásra!

A szezon végéhez közeledve elkészült a szokásos csapatfotónk, a jókedv ezúttal is adott volt – VIDEÓ!

Lisztessel a soraiban készül az U21-es válogatott

Gera Zoltán szövetségi edző a Fradi támadóját is meghívta a Szlovákia és Izland ellen készülő keretbe.

Rátkai László temetése

Május 17-én elhunyt egykori VVK-győztes labdarúgónk búcsúztatására június 8-án kerül sor.

Fotózkodj a Fradi Sassal a bajnokavató bulin!

Május 28-án 15.00 és 17.30 között az FTC élő jelképe is ott lesz az MVM Dome-nál, a Fradi Kamion mellett!

Deák Bill Gyula: „Csapat csak egy van, a Ferencváros”

Kicsoda Erzsi, valós személy-e János? A zöldszívű blueskirály otthonában megtudhattuk – EXKLUZÍV INTERJÚ!

„Mezőkövesden nyernünk kell!”

Interjú az FTC immáron kétgólos védőjével, Pászka Lóránddal.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin