2019. február 1.
Bejelentés: Gólerős brazil támadó érkezett
Négyszeres Kazah Kupa-győztes, kiválóan cselező játékossal erősödtünk.

A Ferencvárosi Torna Club mindenben megállapodott a brazil Isael da Silva Barbosával, aki aláírt labdarúgócsapatunkhoz.

A jól cselező, gólerős, de a gólpasszok terén is nagyon termékeny brazil labdarúgó mindkét szélen és irányítóként is bevethető. Pályafutása során Brazíliában, Törökországban, Portugáliában és Oroszországban is megfordult, a legutóbbi négy és fél szezonban a kazah Kairat Almaty húzóembere volt, amellyel négyszer nyert Kazah Kupát, kétszer Kazah Szuperkupát. Karrierje során összesen 212 felnőttmeccsen lépett pályára, melyeken 44 gólt szerzett és kiosztott 57 gólpasszt is. Az elmúlt években különösen eredményesen játszott, volt a kazah élvonal gólpasszkirálya, de a góllövőlistán is rendre az élmezőnyben szerepelt.

Bemutatás

Isael da Silva Barbosa 1988. május 13-án született Brazíliában, Sao Paulóban. Pályafutását a PSTC-ben kezdte, majd 2006-ban a Gremio játékosa lett, amelynél a felnőttcsapatban is bemutatkozott. A brazil klubnál olyan csapattársai voltak, mint a most a Juventust erősítő Douglas Costa, vagy a pályafutása során a Barcelonában is játszó Maxi López.

Ezt követően hazájában volt a Sport, a Coritiba, a Fortaleza és a Sao Caetano, Törökországban a Giresunspor, Portugáliában a Nacional labdarúgója.

2013 januárjában az orosz első osztályú Krasznodarhoz szerződött, amelynek színeiben másfél évig futballozott, az együttessel Orosz Kupa-döntőt is játszhatott. Ezután a kazah Kairat Almaty játékosa lett, és ez az időszak hozta meg számára az igazi áttörést: az elmúlt négy és fél évben 112 mérkőzésen 34 gólt és 41 gólpasszt jegyzett. Különösen eredményes volt az előző két esztendőben.

2017-ben 8 gólig és 15 (!) gólpasszig jutott, utóbbival ő lett a bajnokság asszisztkirálya. 2018-ban 12 gólt és 8 gólpasszt ért el a kazah élvonalban – mindkét mutatóban a bajnokság TOP4 játékosa közé került. A Kairatnak négy és fél éven át abszolút húzóembere volt, szezononként rendre több mint 30 meccset játszott, az együttest négyszer Kazah Kupa-, kétszer Kazah Szuperkupa-győzelemre vezette, a bajnokságban a kazah kirakatcsapat, az Asztana mögött négyszer ezüstérmes lett.

 

A Kairatban voltak magyar csapattársai is (Elek Ákos és Eppel Márton), de „kedvenc játszótársa” az elmúlt évek legismertebb orosz játékosa, az Arsenalban is futballozó Andrey Arshavin volt. Isaelnek az itt eltöltött időszak alatt csaknem háromszorosára nőtt a piaci értéke, amely a Transfermarkt szerint érkezésekor 1 millió euró volt, ma már megközelíti a 3 milliót (2,8 millió). Ezzel rögtön az NB I legértékesebb futballistája is lett – a második helyre így az Ivan Petrjak, Armin Hodzic, Loic Nego (utóbbi kettő MOL Vidi) trió került.

Névjegy
Név: Isael da Silva Barbosa
Születési idő, hely: 1988. május 13., Sao Paulo
Korábbi klubjai: Grémio (2009-2011), Sport (2009-10, kölcsönben), Giresunspor (2010-11, kölcsönben), Coritiba (2011-12), Fortaleza (2011, kölcsönben), Sao Caetano (2012, kölcsönben), Nacional (2012-13), Krasznodar (2013-14), Kairat (2014-18)
Sikerei: 4-szeres Kazah Kupa-győztes, 2-szeres Kazah Szuperkupa-győztes, 4-szeres kazah bajnoki ezüstérmes, 1-szeres Kazah Kupa-ezüstérmes, 1-szeres Orosz Kupa-ezüstérmes

Cikkajánló

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin