2020. július 20.
Bemutatjuk edzőtábori ellenfeleinket!
Négy meccset játszunk, egy magyar, egy cseh és két szlovén csapattal.

Mint beszámoltunk róla, bajnoki címvédő labdarúgócsapatunk négy (zárt kapus) edzőmérkőzést játszik az első edzőtábor ideje alatt. Most bemutatjuk ellenfeleinket:

SZOMBATHELYI HALADÁS

A négy ellenfélből természetesen a Haladás a legismertebb ellenfél. A szombathelyiek a 2018/2019-es NB I-es szezon végén utolsó helyen búcsúztak el az élvonaltól, ám a következő idény sem alakult sokkal jobban nekik. Az NB II-ben 11 forduló után csupán egy győzelmet szereztek, de a 14. kör után is csak két sikernek örülhettek, így elköszöntek Supka Attilától.

Az év végén, december 30-án aztán korábbi játékosunkat, Mátyus Jánost nevezték ki vezetőedzőnek, segítője a korábban az utánpótlásunkban és a futsalcsapatunknál is tevékenykedő Felipe Matos lett. Ekkor hatpontos hátrányban voltak a bennmaradást érő pozíciótól. Az első 21 fordulóban megszerzett 15 pontot 2020-ban hét meccs alatt megduplázták, ezzel a koronavírus-járvány miatt korábban befejezett bajnokságot a 17. helyen zárták, így a következő szezont is a másodosztályban kezdhetik meg.

A csapat legeredményesebb játékosa hat góllal Tóth-Gábor Kristóf volt, akit azóta már a Honvéd szerződtetett, így ő nem léphet pályára ellenünk. Korábbi játékosunk, Bosnjak Predrag, valamint a Soroksárról télen igazolt Farkas Balázs azonban igen.

MFK FRYDEK-MÍSTEK

A cseh klubot 1921-ben alapították meg, akkor még Karlovohutní fotbalovy klub néven, mostani formájában 2011 óta létezik. Az együttes az 1976/1977-es szezonban volt a csúcson, ekkor szerepelt a csehszlovák élvonalban, ám az idény végén el is búcsúzott az első osztálytól, azóta nem szerepelt ott. A másodosztályban legutóbb 2013 és 2018 között szerepelt, két éve azonban onnan is kiesett.  

Frydek-Místek a lengyel határtól 25, a szlováktól 35 km-re helyezkedik el, 80 ezer lakosa van, a stadionjának befogadóképessége 12400 fő. A csapat vezetőedzője a korábbi cseh válogatott labdarúgó, Michal Hubník.

NK RADOMLJE

Bár voltak jogelődjei, hivatalosan 1972 óta létezik a klub, sokáig a harmad-, két alkalommal a másodosztályban szerepelt, a 2014/2015-ös szezonban azonban már az élvonalig jutott, fennállása során először.

Radomlje négy km-re található Domzalétól (innen igazolt hozzánk Miha Blazic), megközelítőleg 11000 lakosa van, a stadionja 700 fő befogadására alkalmas. A csapat vezetőedzője a korábbi csatár, a szlovén U21-es válogatottig jutó Oskar Drobne. A bajnokság márciusi félbeszakadásakor a harmadik helyen állt a csapat.

VÁLTOZÁS!

A harmadik edzőtábori ellenfelünk az NK Brezice lesz, a klubról ITT olvashat!

NK DRAVA PTUJ

A Radomljével egy bajnokságban szereplő együttes nem állt olyan jól a felfüggesztéskor, a 11. pozíciót foglalta el a 16 csapatos pontvadászatban. Volt egy NK Drava Ptuj, amelyet 1933-ban alapítottak meg (és 2011-ben megszűnt), de jövő hétfői ellenfelünk nem az a klub, bár ugyanezen a néven szerepel, hivatalosan nem jogutódja a korábbi egyesületnek. Ezt a csapatot 2004-ben alapították meg, és a 2015/2016-os idényre került fel a másodosztályba, azóta ott szerepel.

Ptuj egy 18 000 lakosú város a Dráva-folyó mellett. Stadionja 1600 néző befogadására alkalmas. A klubnak saját futballiskolája is van, amelyben 200 gyerek tanul és sportol. A csapat vezetőedzője Muamer Vugdalic, korábbi szlovén válogatott labdarúgó, előző klubja épp a Radomlje volt.

EDZŐTÁBOR, BAD RADKERSBURG, JÚLIUS 17-27
Felkészülési mérkőzések (zárt kapusak)

07.21., 17:00: FTC-Szombathelyi Haladás
07.22., 15:30: FTC-MFK Frydek-Místek
07.26., 17:00: FTC-NK Brezice
07.27., 11:00: FTC-NK Drava Ptuj

A kezdési időpontok változhatnak, amennyiben új időpont lesz, arról a fradi.hu-n tájékoztatunk.

Cikkajánló

Fontos információk a derbire érkezőknek!

Sztárparádé várja a Fradi Múzeumban drukkereinket, érkezzenek időben a lezárások miatt is!

Mobildonor mezben a derbin!

Különleges mezben, jó ügyet képviselve lépnek pályára vasárnap a Fradi focistái.

FTC–Újpest: ezekkel a meccsnapi programokkal várjuk!

Széles programkínálattal, rengeteg élménnyel várjuk szurkolóinkat a Groupama Arénába!

A „Fekete párducra” emlékeztek

A korábbi 86-szoros válogatott kiválóság február 4-én lenne 97 esztendős.

Hajrágólokkal a harmincnegyedikért

Férfi labdarúgócsapatunk nem Pakson biztosította be először a győzelmét a végjátékban.

Közeleg az év meccse, körbejártuk a Puskás Arénát

Az UEL-nyolcaddöntő visszavágója már biztos, hogy a legtöbb nézőt vonzó Fradi-meccs lesz a stadionban – VIDEÓ!

Csodacseréink értékelték a paksi győzelmet

A góllal debütáló Owusu a hideggel is küzdött, Zachariassen örül a sikeres visszatérésnek – VIDEÓ!

„Tudtuk, hogy csak harcias játékkal nyerhetünk”

Sztanyiszlav Csercseszov azzal a céllal küldte pályára Owusut, hogy gyorsítson a játékon, és fordítson.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin