2023. január 10.
Bemutatjuk idei első ellenfelünket
Fiatal tréner irányítja az Augsburg együttesét, amely 4 futballistával képviseltette magát a vb-n.

Bajnoki listavezető és UEL-nyolcaddöntős férfi labdarúgócsapatunk 2023. január 11-én, szerdán 15.00-s kezdettel a német élvonalbeli FC Augsburg ellen lép pályára La Nuciában. Az újév első felkészülési mérkőzése előtt ismerkedjünk meg ellenfelünkkel!

Egy hete Spanyolországban készülnek

Az Augsburg honlapjának beszámolója alapján a németek 30 mezőnyjátékossal, négy kapussal, valamint a teljes edzői és háttérstábbal január 4-én landoltak Spanyolországban. Az Augsburg szállása az edzőtáborozás idején a szintén Alicante tartományban található Algorfa, amely autóval mintegy 105 kilométerre található a Ferencváros bázisától, La Nuciától. Az Augsburg január 7-én, szombaton már le is játszotta idei első edzőmeccseit az 1. FC Union Berlin ellen, előbb 1-0-ra, majd 4-1-re győztek a berliniek.

 

A kiesés elkerülése lehet a cél

Az FC Augsburg legutóbb november 12-én játszott tétmérkőzést a német Bundesligában, ahol az újrakezdés előtt a húszcsapatos tabella 14. helyén áll. Az Augsburg mérlege négy győzelem, három döntetlen és nyolc vereség, mindez 15 pontra volt elég. Ez éppen eggyel több, mint amit a már osztályozós helyen álló VfB Stuttgart gyűjtött, így valószínűleg a kiesés elleni küzdelemről fog szólni az augsburgiak tavaszi szezonja. Az FC Augsburg legközelebb január 22-én lép pályára a német bajnokságban, akkor a Borussia Dortmund lesz az ellenfele.

 

Fiatal edző első megbízatása

Az Augsburg felkészítéséért egy mindössze 38 éves vezetőedző, Enrico Maaßen felel. A tréner 2003 és 2014 között alacsonyabb osztályú német csapatokban futballozott, visszavonulása után pedig edzőnek állt – az Augsburg előtt a Borussia Dortmund második csapatát irányította, 2022. július 1-jén nevezték ki az FC Augsburg élére. Az eddigi 17 tétmérkőzésén több különböző formációt is kipróbált csapatával, amely játszott már 4-4-2-es, 3-5-2-es és 3-4-1-2-es felállásban is.

Az FC Augsburg keretének összértéke a Transfermarkt szerint 101.15 millió euró. Tizenhat idegenlégiós mellett nyolc válogatott labdarúgót tudhat soraiban az augsburgi együttes, amely négy labdarúgóval képviseltette magát a 2022-es, katari rendezésű világbajnokságon. A csapat legérékesebb tagja a 12 millió euróra taksált angol védő, Reece Oxford.

Fotók forrása: facebook.com/fcaugsburgenglish

Nézze élőben a meccset és támogassa az Albert Alapítványt!

Szurkolóink a meccsjegy.fradi.hu-n 250 Ft támogatói díj befizetése ellenében láthatják nemzetközi felkészülési meccseinket, így a szerdai, Augsburg ellenit is. Közvetítésünket 15 perccel a kezdőrúgás előtt megkezdjük a helyszínről, ez alatt megtudhatja a legfrissebb híreket, illetve interjúkat és riportokat láthat a csapatot érintő legfontosabb történésekről. A találkozót három kamerával közvetítjük, így nem marad le semmiről, mivel a gólokat és nagy helyzeteket is visszajátsszuk. Az összecsapás előtt, annak szünetében és után pedig pályaszéli interjú formájában a mérkőzés főszereplőit is meghallgathatja. További részletek ITT!

Cikkajánló

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

Varga Barnabás a gólátlag-rangsor élén

72 ligát figyelembe véve támadónk rendelkezik a legjobb átlaggal a büntetők nélküli gólszerzést illetően.

FTC35: Dibusz Dénes elitklubba lépett

Kapusunk a jövőben komoly rekordokat dönthet meg a bajnoki címek tekintetében.

FTC 35: TOP10-ben Európában

Cikkünkben megvizsgáltuk, hogyan állunk a bajnoki címek számában az európai összevetésben.

FTC35: Ők vívták ki a 35. bajnoki címünket

13 játékosunk először ünnepelhet magyar bajnoki címet, de sok „trófeahalmozó” is van a keretben.

VIDEÓ: Így ünnepeltek a 35-szörös bajnokok

A Kisvárda elleni meccs után elindult a buli és az örömmámor a Groupama Arénában.

„A Ferencváros mindannyiunknál nagyobb!”

A Kisvárda elleni meccset és a bajnoki cím bebiztosítását követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics értékelt.

FTC35: Történelmi bajnoki címet nyertünk

Az FTC 125 éves történelmében még sosem sikerült zsinórban hatszor bajnokságot nyernünk, egészen idáig.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin