2022. június 14.
Elképesztő siker! Négyet lőttünk Angliának!
69 év után győztük le Angliát idegenben tétmeccsen!

Az angolok hazai legyőzése és a németek elleni 1-1-es hazai döntetlen után a magyar labdarúgó-válogatott ismét a papírforma felborítására készült a Nemzetek Ligája A-divíziójának 3. csoportjában. Június 14-én, kedden ismét Anglia volt az ellenfél, ám ezúttal már idegenben, Wolverhamptonban, a Molineux Stadionban. Nemzeti csapatunk kapuját az olaszok elleni találkozóhoz hasonlóan Dibusz Dénes védte, míg középpályásunk, Vécsei Bálint a kispadon kezdte a találkozót.

Így kezdtük az angolok elleni mérkőzést.

Első félidő

Az angolok nekünk estek, keveset volt nálunk a labda. James átemelte a hosszúra a labdát, és Nagy Zsoltnak kellett nagyot mentenie. A 9. percben Schäfer maradt lent a földön, aki a térdét fájlalta, ápolásra volt szükség. A 16. percben Szoboszlai beadása után a lecsorgó labda Sallai Rolandhoz került, aki Ramsdale keze mellett bezúdította a labdát a kapuba. A gólnak hála megjött a bátorság, az angolok csak labdatartásban kerekedtek fölénk. A 26. percben megint remek helyről kaptunk szabadrúgást, azonban a lövés után a labda az angolokhoz került, akik gyors kontrát vezethettek, de a visszarohanó Szoboszlai szögletre tisztázott. Stones tisztán fejelhetett, de Dibusz Dénes védeni tudott. Pár perccel később Szalai Ádám tüzelt messziről, de Ramsdale a helyén volt. A 35. percben saját magunk alakítottunk ki veszélyt a kapunkra: Orbán rosszul fejelt a labdába, Dibusznak óriásit kellett védenie. Több helyzet nem alakult ki az első félidőben, így 1-0-ra mi vezettünk a szünetben.

Második félidő

Angol szabadrúgással folytatódott a mérkőzés, de sikerült tisztáznunk. Az 53. percben James beadása mindenki előtt elszállt, de megint nagyon nyomtak az angolok, nem tudtuk kihozni a labdát. Két helyen is frissítettünk: Gazdag Dániel és Nagy Ádám érkezett Styles és Szoboszlai helyére. Az angolok nyomása viszont csak időszakosan múlt el. Szalai Ádámot közben Ádám Martin váltotta, két perccel később erőszakosan labdát szerzett, majd gólpasszt adott Sallainak, hihetetlen, de 2-0-ra vezettünk, zúgott a magyar tábor. A 76. percben Foden lőtt a tizenhatoson kívülről, de Dibusznak nem kellett közbeavatkoznia, majd rögtön egy kapufával jelezték az angolok, hogy nem adták fel a meccset. Azonban folytatódott a magyar csoda: Ádám Martin lekészítette a labdát, Nagy Zsolt pedig hatalmas gólt lőtt! Stones a 82. percben megkapta második sárgáját, így már emberhátrányban voltak a hazaiak, majd a 90. percben Gazdag Dániel bevitte a kegyelemdöfést, remekül emelte át Ramsdalet.

Nem lehet felfogni! 4-0-ra kiütöttük Angliát a Nemzetek Ligájában, és a legendás 6-3-as meccs után 69 évvel újra legyőztük az angolokat idegenben!

A megérdemelt ünneplés pillanatai.

UEFA Nemzetek Ligája

A-liga, 3. csoport

Anglia-Magyarország 0-4 (0-1)

Wolverhampton, Molineux Stadion. Játékvezető: Clément Turpin (francia)

Anglia: Ramsdale – Walker, Guehi, Stones, James – Gallagher (Mount, 57.), Phillips, Bellingham (Foden, 67.) – Saka, Kane, Bowen (Sterling, a szünetben). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Schäfer, Styles (Nagy Á., 56.), Nagy Zs. – Sallai, Szoboszlai (Gazdag, 56.) – Szalai Á. (Ádám, 68.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Sárga lap: Stones (37.), Walker (86.), illetve Rossi (67., a kispadon)

Piros lap: Stones (82.)

Gólszerző: Sallai (16., 70.), Nagy Zs. (80.), Gazdag (90.)

Bosznia-Hercegovina a Nemzetek Ligája B-ligájában Finnországot fogadta, és végül 3-2-re győzött. A fradista trióból Eldar Civic a 68. percben, míg Adnan Kovacevic a 73. percben állt be csereként, harmadik játékosunk, Muhamed Besic a kispadról nézte végig a találkozót. Ukrajna szintén a B-ligában mérkőzött meg Írországgal, és végül 1-1-es döntetlen eredmény született. Középpályásunk, Oleksandr Zubkov nem volt a keretben.

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin