2022. szeptember 18.
Győzelemmel kezdtünk a MOL Magyar Kupában
Férfi labdarúgócsapatunk 2-0-ra nyert a Bicskei TC otthonában.

Bajnoki és Magyar Kupa-címvédő férfi labdarúgócsapatunk az AS Monaco felett aratott idegenbeli UEL-diadal után szeptember 18-án, vasárnap a MOL Magyar Kupában is megkezdte a szereplését. Az első ellenfelünk az NB III Nyugati csoportjában szereplő Bicskei TC volt. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző a Bogdán – Wingo, S. Mmaee, Vécsei, Sigér – Esiti, Gojak – Mercier, Auzqui, Marquinhos – Boli kezdőt küldte a pályára. Érdekesség, hogy 2020.november 14-én is találkoztunk a kupában a Bicskével, akkor 5-0-ra sikerült győznünk Roko Baturina mesterhármasával, illetve Michal Skvarka és Franck Boli góljával. 

I. félidő

Roppant zord időben, széllel és esővel kezdődött a találkozó, de mindez nem zavarta a szép számmal kilátogató közönséget, egyaránt megteltek a hazai és a vendégszektorok is.  A 10. percig kellett várni az első helyzetünkre, ekkor Mercier ugratta ki remekül Bolit, aki Marquinhoshoz továbbított, ő azonban kapu fölé lőtt. A mieink ezt követően is irányították a játékot, de a hazaiak védelme jól zárt.

A 24. percben jó helyről kaptunk szabadrúgást. Mercier lövését ifjabb Szűcs Lajos, korábbi kétszeres magyar bajnok kapusunk fia kivédte, majd a kipattanót hiába vágtuk a kapuba, már les volt. Hat perccel később Gojak beadása után Wingo fejese ment kicsivel mellé. Ezt követően újabb szabadrúgást végezhettünk el, nagyjából 20 méterre a bicskei kaputól. Mercier állt a labda mögé, akinek lapos lövése nem talált kaput.  A félidő hajrájában Esiti próbálkozott, de megpattanó lövése fölé szállt. A hosszabbításban viszont sikerült betalálni: 16 méterről végezhettünk el szabadrúgást, Amer Gojak állt a labda mögé, lövése pedig utat talált  a kapuba, ezzel bosnyák válogatott játékosunk megszerezte az első találatát a Ferencvárosban.

II. félidő

Egyet cseréltünk a szünetben, Samy Mmaee-t Mats Knoester váltotta. A 48. percben Boli kísérletezett távolról, de a kapus védett. Az 57. percben ismét Boli volt akcióban, aki remekül tálalt Wingóhoz, akinek közeli lövését nagy bravúrral hárította a hazaiak hálóőre. Ezt követően Kristoffer Zachariassen érkezett Mercier helyére. A 64. percben Sóron lőtt Bogdán Ádám kapujára, de a kísérlet fölé ment. Hat perccel később Gojakot vágták fel a kaputól 25 méterre. A sértett adta középre a labdát, de Vécsei fejese a kapusnál kötött ki. Újabb cserék következtek: Bolit Ryan Mmaee, Auzquit pedig Giorgi Kharaishvili váltotta. Nem sokkal később Lencsés lövése ment el centikkel a bal kapufánk mellett, majd a másik oldalon Sigér kísérletét védte Szűcs kapus. A 82. percben Zachariassen lőtt fölé. 

A Ferencváros a hajrában zárta le a meccset: Vécsei Bálint a 86. percben lőtt közelről, sarokkal egy remek gólt, ezzel 2-0-ra győztünk a Bicske otthonában!

MOL Magyar Kupa, 3.forduló
Bicskei TC–FTC  0-2  (0-1)
FTC: Bogdán – Wingo, S. Mmaee (Knoester, a szünetben), Vécsei, Sigér – Esiti, Gojak – Mercier (Zachariassen, 62.), Auzqui (Kharaishvili, 72.), Marquinhos – Boli (R. Mmaee, 72.)
Gólszerzők: Gojak (45+2), Vécsei (86.)

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin