2021. december 7.
Biztos csoportelsőként érkezik Budapestre a Leverkusen
Idei utolsó UEL-ellenfelünk számára azért még így is lehet tétje a csütörtöki mérkőzésnek.

Az FTC férfi labdarúgócsapata december 9-én, csütörtökön 21.00-tól a Groupama Arénában, a Bayer Leverkusen ellen zárja szereplését az UEFA Európa Liga G-csoportjában. Lássuk, milyen formában várja ellenfelünk az összecsapást!

Egy hetessel hangoltak a németek

A Bayer Leverkusen a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga legutóbbi játéknapján az eddigi 14 forduló alatt csupán egyetlen pontot gyűjtő Greuther Fürth együttesét fogadta, s ütötte ki 7-1-re. A szombati meccsen a Bayer mindössze 17 perc alatt kétgólos előnybe került. Ezt követően még szépített a Fürth, a folytatásban azonban ötször talált a kapuba a Leverkusen, amelynek negyedik, ötödik, hatodik és hetedik gólját is a nyári, részben budapesti rendezésű Eb társgólkirálya, Patrik Schick szerezte.

A hétgólos „mészárlást” leszámítva is jó formában van a Leverkusen, amely a Fürth kiütése előtt a Bajnokok Ligájában szereplő RB Leipziget, valamint a Bochumot is legyőzte. A Bayer pillanatnyilag harmadik a Bundesligában, előtte csupán a Borussia Dortmund és a Bayern München áll.

 

Tét nélküli mérkőzés vár a Leverkusenre – vagy mégsem?

Vissza az UEFA Európa Ligához! A G-jelű négyesben már minden eldőlt. A jelenleg 13 pontos Leverkusen biztosan csoportelső, a 10 pontjával biztos második Real Betis nem előzheti már meg. Se előre, sem hátra nem vezet út a hatpontos, ezzel harmadik Celtic számára, az egyelőre pont nélkül álló FTC pedig sajnos már biztosan nem szól bele a versenybe. Gondolhatnánk, hogy a fentiek miatt tét nélküli mérkőzés vár a németekre, ez azonban mégsem teljesen igaz!

A Leverkusen a csoportkör 1. fordulójában ellenünk aratott 2-1-es sikert követően 4-0-ra győzött a Celtic vendégeként, majd 1-1-et játszott Sevillában. Hazai pályán alaposan visszavágott a Betisnek, melyet 4-0-ra ütöttek ki. A Bayer legutóbb házigazdaként 3-2-re nyert a skótok ellen, vagyis négy győzelemmel és egy döntetlennel áll. A veretlen mérleg megtartása motiválhatja a Leverkusent Budapesten.

 

A legutóbb mesternégyesig jutó Schick még gól nélkül áll az UEL-ben…

A csapat ásza a tavalyról idénre halasztott Európa-bajnokság társgólkirálya, a képünkön látható cseh csatár, Patrik Schick, aki a leverkuseniek eddigi bajnoki mérkőzésein 12 alkalommal volt eredményes. Hiába a remek bajnoki forma és a jó gólátlag az UEFA Európa Ligában, Schick a csoportkörben még nem talált a kapuba, csapattársai, Florian Wirtz, Robert Andrich és Moussa Diaby azonban három-három alkalommal is eredményes volt. Mellettük még Exequiel Palacios, Piero Hincapie, Lucas Alario, Amine Adli, illetve Nadiem Amiri is betalált az UEL-ben. A Bayer az eddigi UEL-csoportmeccsein átlagosan közel három gólt szerzett, azaz ebből kiindulva a Ferencvárostól is jó védő-, valamint csatárteljesítményre lesz szükség.

Az FTC–Bayer Leverkusen UEL-csoportmeccsre belépők még online, a meccsjegy.fradi.hu-n és személyesen, a Groupama Aréna jegypénztárainál is kaphatók. Szurkolóinkat meccsnapi ajánlattal várjuk – részletek ITT!

Fotók forrása: facebook.com/bayer04leverkusen, fradi.hu

Cikkajánló

UEL-termékek féláron

A Fradi Shop akcióval készül az idei utolsó nemzetközi csoportmeccsünkre.

Csütörtökön zárva tart a Fradi Bolt!

December 9-én, csütörtökön nem nyit ki az FTC-MVM Népligeti Sportközpontnál található Fradi Bolt.

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin