2021. július 10.
BL: Ezért Tokmac a selejtezők királya
Norvég támadónk megállíthatatlan, a mostani nemzetközi selejtezősorozatban a 10. gólja is meglehet.

Tokmac a nemzetközi kupaselejtezőkben 2019/20: 8 mérkőzés - 4 gól, 2 gólpassz 2020/21: 5 mérkőzés - 3 gól, 2 gólpassz 2021/22: 1 mérkőzés - 1 gól Összesen: 14 mérkőzés - 8 gól, 4 gólpassz

Már-már megszokottá válik, hogy ha labdarúgócsapatunk nemzetközi mérkőzésen lép pályára, akkor Tokmac Nguen egyszerűen megállíthatatlanná válik. A Pristhina ellen ő szerezte meg a nagyon fontos első találatot, de az elmúlt szezonokból is rendre emlékezhetünk rá, milyen sok és fontos gólt lőtt. Az alábbiakban az elmúlt szezonok Tokmac-szárnyalását vesszük végig a Bajnokok Ligája és Európa Liga-selejtezőkön.

Mindig a legjobb pillanatban

A 2019/20-as szezont bajnokként a BL selejtezőkörében kezdtük meg, és nem volt szerencsénk a sorsoláskor, hiszen a rendszeres csoportkörös résztvevő Ludogorecet húzták ki mellénk. Az első, hazai pályán megrendezett selejtező-mérkőzésen azonban egyáltalán nem riadtunk meg, sőt, nagyon bekezdtünk, és Tokmac bevetődős góljával már a hatodik percben előnybe kerültünk. Norvég támadónk aztán egy gólpasszt is kiosztott Oleksandr Zubkovnak, így 2-1-es előnnyel mehettünk Razgradba.

Bulgáriában is folytatódott a Tokmac-mágia. Emlékezhetünk, hogy Haratin és Skvarka gólja után a Ludogorec szépített, majd 11-est is kapott, Dibusz Dénes azonban óriásit védett. A bolgár lendületet kapusunk hárítása mellett a második félidei gyors Tokmac-gól törte meg, amivel el is dőlt a párharc.

Egy körrel később a Máltán a 3-1-es előnyből induló mieink az első félidőben hátrányba kerültek, ami azt jelentette, hogy a Valletta (az akkor még létező idegenben lőtt gólok szabálya miatt) egy találatra került a továbbjutástól. Együttesünk nem játszott jól, de Tokmac pazar átlövésgóllal egyenlített, ezzel pedig nem kellett tovább izgulnunk.

A következő kör sem múlt el Tokmac-pont nélkül. Zágrábban az ő lövését még bravúrral védte Livakovic, de Sigér aztán a gólvonal mögé fejelt. Ekkor tehát gólpasszal segítette a Rebrov-csapatot.

Jöhetett az Európa Liga csoportköréért zajló Süduva elleni párharc, ahol a 0-0-s odavágó után Tokmac góljával voltunk először előnyben a párharcban, játékosunk a visszavágón, 2-2-nél lőtt pompás győztes találatot, Sihnevich utolsó percekben lőtt gólja már csak hab volt a tortán.

A BL-be vezető úton is vezér volt

Tokmac selejtezős formája az előző szezonban sem volt rosszabb. Ekkor is már rögtön az első meccsen betalált, sőt, az ő duplájával vertük sima meccsen 2-0-ra a svéd bajnok Djurgardent.

A Celtic elleni vágtájára és győztes góljára pedig ki ne emlékezne? Európa is felfigyelt a Celtic Parkban elért győzelmünkre.

A szintén óriási skalpnak számító Dinamo Zagreb-verésből pedig egy Lovrencsics Gergőnek kiosztott gólpasszal vette ki a részét.

A 2021/22-es szezon is jól indult…

A hagyomány most kedden folytatódott. A játék ugyan döcögött kicsit, de egy Tokmac-találat beindította a Fradi-hengert. Reméljük, a folytatás is hasonló lesz: azaz az Európa Liga vagy a Bajnokok Ligája csoportköre.

Cikkajánló

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

FTC-DVSC: meccsnapi ajánlat

Május 5-én, vasárnap az FTC-s konyhai készletet vásárolhatják meg kedvezményesen.

SEGÍTSÜNK EGYÜTT AZ FTC-DVSC LABDARÚGÓ-BAJNOKIN!

Az FTC-DVSC bajnokira eladott belépők után jegyenként 100 forintot utalunk a Mentor Alapítványnak.

Ekkor játszunk a DVTK ellen

35-szörös bajnokcsapatunk május 11-én, szombat este látogat Miskolcra.

HSA Hónap Játékosa: április legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Lisztes: „Mi vagyunk a legjobbak”

Játékosunk gólt szerzett és gólpasszt adott az MTK legyőzése alkalmával – VIDEÓ!

Sztankovics: „A fiatalok meghálálták a bizalmat”

Vezetőedzőnk szerint nagyon elszánt volt csapatunk az MTK ellen.

Győzelem az örökrangadón

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re győzött az MTK ellen az Új Hidekuti Nándor Stadionban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin