2021. május 30.
BL-selejtező: kiemeltek leszünk a második körben is!
Már több lehetséges ellenfél nevét is tudni lehet.

Mint ismert, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a korábbi évek eredményes nemzetközi szereplésének (EL- és BL-csoportkör) köszönhetően kiemeltként várhatja a 2021/2022-es Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulóját. Vasárnap este, miután az alacsonyabb UEFA-együtthatóval rendelkező Maccabi Haifa megnyerte az izraeli bajnokságot, az is eldőlt, hogy együttesünk továbbjutás esetén a második selejtezőkörben is kiemelt lesz!

A bajnoki ág első selejtezőkörében a kiemelésnek köszönhetően a Ferencváros biztosan nem találkozhat a tavalyi BL-selejtezőben kiejtett horvát bajnok Dinamo Zágrábbal, a bolgár aranyérmes - és tavalyelőtt búcsúztatott - Ludogorec Razgraddal és például a svéd Malmővel sem. Ellenben kaphatjuk például a finn HJK Helsinki, a fehérorosz FC Shakhtyor Soligorsk, az azeri Neftchi Baku, az ír Shamrock Rovers, a walesi Connah’s Quay, az izlandi Valur Reykjavik, a norvég Bodo/Glimt, a szlovén Mura, a bosnyák Borac Banja Luka, a máltai Hamrun Spartans vagy akár a Maccabi Haifa együttesét is.

A második körben kiemeltként biztosan nem találkozhatunk a görög Olimpiakosz és a svájci Young Boys, valamint a szerb Crvena zvezda csapatával sem. A nem kiemeltek között egyelőre csak a ciprusi Omonia Nicosia helye biztos, mindkét fél továbbjutása esetén ugyanakkor ellenfelünk lehet a pozsonyi Slovan, a georgiai Dinamo Tbiliszi és a litván Zalgiris is.

Az idei kvalifikáció a tavalyival ellentétben már újra oda-visszavágós rendszerben zajlik majd. Az első kör sorsolása június 15-én, a második fordulóé pedig június 16-án lesz.

Férfi labdarúgás, Bajnokok Ligája-selejtező 2021/2022

Bajnoki ág, 1. selejtezőkör (játéknapok: július 6–7. és 13–14.)

Kiemeltek: Dinamo Zágráb (horvát), Ludogorec Razgrad (bolgár), Malmö (svéd), CFR (román), Legia Varsó (lengyel), Sheriff Tiraspol (moldáv), FERENCVÁROS, Shkendija Tetovo (észak-macedón), Slovan (szlovák), Dinamo Tbiliszi (georgiai), Zalgiris Vilnius (litván), Alashkert FC (örmény), Flora Tallinn (észt), Buducnost Podgorica (montenegrói), Kairat Almaty (kazah), Lincoln Red Imps (gibraltári)

Nem kiemeltek (az FTC lehetséges ellenfelei): Riga FC (lett), HJK Helsinki (finn), Linfield (északír), Flora Esch (luxemburgi), Shakhtyor Soligorsk (fehérorosz), Neftchi Baku (azeri), Maccabi Haifa (izraeli), Shamrock Rovers (ír), Connah’s Quay (wales), Valur Reykjavik (izlandi), Bodo/Glimt (norvég), Mura (szlovén), Teuta Durres (albán), FK Borac Banja Luka (bosnyák), Hamrun Spartans (máltai)

 

Második selejtezőkör (július 20–21. és 27–28.)

Kiemeltek: Dinamo Zágráb*, Olimpiakosz (görög), Young Boys (svájci), Crvena zvezda (szerb), Ludogorec*, Malmö*, CFR*, Legia Varsó*, Sheriff Tiraspol*, FERENCVÁROS*

*a csillaggal jelölt csapatok az első körben is érdekeltek

Nem kiemeltek (az FTC lehetséges ellenfelei): Shkendija Tetovo*, Slovan*, Dinamo Tbiliszi*, Zalgiris Vilnius*, Alashkert FC*, Flora Tallin*, Buducnost Podgorica*, Kairat Almaty*, Omonia Nicosia (ciprusi), Maccabi Haifa*

*a csillaggal jelölt csapatok az első körben is érdekeltek

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin