2020. szeptember 29.
BL: Toplistán a fradisták – ezekben is bízhatunk
Tokmac a gólok, Uzuni a próbálkozások, Dibusz a védések tekintetében áll a legjobbak között.

Labdarúgócsapatunk kedd este 21.00-tól régóta várt fontosságú mérkőzést játszik, a mieink az idegenbeli 3-3-as döntetlen után a Groupama Arénában fogadják a Moldét a Bajnokok Ligája playoff-körének visszavágóján.

A norvégiai összecsapás megmutatta, mennyire nehéz dolgunk lesz este, azonban a Djurgarden, a Celtic és a Dinamo Zagreb kiejtése után Sergei Rebrov együttese megfelelő önbizalommal vághat neki a találkozónak.

Játékosaink a Bajnokok Ligája elmúlt négy találkozóján több szempontból is kiemelkedően teljesítettek, ezt mutatják az UEFA hivatalos statisztikái is, ahol több területen is az élmezőnyben vannak labdarúgóink. Most ezekből gyűjtöttünk össze néhányat, ezekben is bízhatunk a Molde elleni visszavágón.

A támadásaink

Az eddigi négy találkozón kilenc gólt szereztek a mieink, ami a második legtöbb a selejtező-sorozat során. A Djurgardennek, a Celticnek és a Dinamónak 2-2 gólt lőttünk, a Moldénak, idegenben 3-at. Ezen a ranglistán éppen a norvégok előznek meg minket egy találattal, igaz, jó eredményüket ők az első selejtezőkörben alapozták meg, amikor ötször találtak be a finn KuPS kapujába.

Együttesünknek nemcsak csapatszinten, de egyénileg is vannak kiemelkedő futballistái a támadásokban. Tokmac Nguen három gólnál jár már a BL-ben (kettőt a Djurgardennek, egyet a Celticnek rúgott), ennél többször senki nem talált be a selejtezők alatt, azaz itt holtversenyben az első helyen áll támadónk.

Sőt, a TOP20-as listán van Myrto Uzuni is két találatával – ő a Dinamo Zagreb ellen lőtt győztes gólt, illetve Moldéban fejelte második találatunkat. Albán szélsőnk nemcsak itt került fel a toplistára, hanem a lövési kísérleteknél is, háromszor próbálkozott eddig, ráadásul elég hatékonyan.

A gólpasszok tekintetében pedig Botka Endre áll holtversenyben az élen két tökéletes átadásával. Mindkettőt a Molde ellen jegyezte, reméljük, a visszavágóra is tartogatott remek passzaiból.

Végül, de nem utolsó sorban, csapatszinten is elértünk még egy jó pozíciót. A kaput eltaláló lövések tekintetében a negyedik legjobb csapat vagyunk (19).

Dibusz és a labdatartás

A kapusok között kiemelkedik Dibusz Dénes, aki nem is holtversenyben, hanem egyedül áll az élen a védések számát figyelve. Kapusunknak 16-szor kellett eddig hárítania, ezzel vezeti az adott ranglistát.

A teljesített passzok tekintetében sem állunk rosszul. Csapatszinten a hatodik helyet szereztük meg (387-tel), de Ihor Haratin (61), Miha Blazic (60) és Abraham Frimpong (58) révén az egyéni mutatókban is toplistás ez a teljesítményünk.

Blazic, valamint bosnyák labdarúgónk, Eldar Civic szintén eredményesen szerzi vissza a labdákat (8-8-szor), de csapatszinten a passzpontosságunk is rendben van, az ötödik legjobbak vagyunk ebben.

A statisztikáknál természetesen érdemes megemlíteni, hogy nem mindegyik csapat játszott ugyanannyi találkozót.

Cikkajánló

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin