2020. február 19.
Blazic elmondta, mivel érdemelte ki Rebrov bizalmát
Hátvédünk beszélt visszatérő védőpárjáról is - interjú!

Magyar bajnoki címvédő és listavezető futballcsapatunk alapembere Miha Blazic, aki a harmadik idényét tölti a Ferencvárosnál. Szlovén játékosunk elmondta, mi a véleménye az NB I pillanatnyi állásáról és beszélt arról is, hogy érzi magát klubunknál.

- A Fehérvár elleni győztes rangadó után hat pont az előnyünk, ellenfelünk ráadásul két meccsel többet játszott. Ez kényelmes előny?

- Több, mintha még mindig csak három lenne, mint a múlt szombati rangadó előtt volt, de egyelőre nem számolgatunk, nagyon sok mérkőzés van még hátra a bajnokságból. Nekünk mindegyiken a legjobb teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy elérjük a célunkat.

- Szerinted minek köszönhető, hogy az idegenbeli siker után hazai pályán is sikerült legyőzni a MOL Fehérvárt?

- Két különböző mérkőzést játszottunk ebben a szezonban a Fehérvár ellen. Az őszi meccsen bár fáradtak voltunk, jó karaktert mutatott a csapat, Dibusz Dénes pedig elképesztő formában védett. Itthon dominálni tudtunk, összességében mindkétszer megérdemeltük a győzelmet - a szombaton mutatott hozzáállással kell folytatnunk a szezon hátralévő részében is.

- Egyetlen kivételtől eltekintve valamennyi mérkőzésünket végigjátszottad a nemzetközi selejtezőkben, az Európa-liga csoportkörében és az NB I-ben is, ezzel csapatunk legtöbbet játszó tagja vagy a mostani idényben. Hogy látod, mivel szolgáltál rá Sergei Rebrov bizalmára?

- Igyekszem minden esetben a legjobbamat nyújtani és mindig megfogadni azt, amit a vezetőedző kér tőlem. Amikor megkapom a lehetőséget, azzal próbálok élni, ennek jegyében dolgozom az edzéseken is.

- A mostani egy meglehetősen hosszú idény számunkra, nem érzed magad fáradtnak?

- Nem igazán, nekem elegendő volt a feltöltődésre az a rövid pihenő, ami az őszi és a tavaszi szezonkezdet előtt jutott. Nagyon motivál, hogy az idén is megnyerjük a bajnokságot, szóval egyáltalán nem érzem magam fáradtnak.

- A tavaszi idénytől visszatért a védelembe Otigba Kenneth, akivel már akkor is játszottál együtt, amikor 2017-ben csatlakoztál a Fradihoz. Hogy látod az ő teljesítményét?

- Örülök neki, hogy a hosszú kihagyás után visszatért, ráadásul azonnal a kezdőcsapat tagjaként. Rengeteg nehézségen ment keresztül, de sokat dolgozott a visszatérésért, így megérdemli, hogy most újra a pályán legyen. Szerintem jó teljesítményt nyújt, de látva őt az edzéseken úgy érzem, minden egyes mérkőzéssel csak jobb lesz majd.

- A jelenlegi a harmadik idényed a Fradiban. Továbbra is jól érzed magad a klubnál és Budapesten?

- Boldog vagyok itt. Szerintem remek csapatot alkotunk, ráadásul újra és újra nagy célokért küzdhetünk. Mint elmondtam, most mindennél jobban motivál, hogy megvédjük a bajnoki címünket, ezáltal pedig újra elindulhassunk a nemzetközi kupaselejtezőkben. Budapest csodás, a szurkolóink fantasztikusak, a vezetőedző is bízik bennem - remekül érzem magam a Fradinál.

Cikkajánló

Így látja Lipcsei Péter a Fradi jövőjének reménységeit

Korábbi legendás labdarúgónk kezei alatt fejlődhetnek hétről hétre fiataljaink.

Bajnoki sorozatunkkal a világelitben vagyunk

A legutóbbi öt, tíz és tizenöt meccsünk alapján is ott vagyunk a világ legjobb formában lévő csapatai között!

Négy Fradi-játékos is ott lesz a Bérletesek Napján!

Dupla kedvezménnyel, számos egyedi ajánlattal és dedikáló futballistáinkkal várjuk szurkolóinkat.

Új igazolásunk pompás gólt vágott a kis Fradiban!

Télen szerződtetett fiatal középpályásunk remek lövéssel szerzett vezetést a Soroksárnak – VIDEÓ!

„Megtérült a rengeteg befektetett munka”

Tokmac Nguen örül a MOL Fehérvár elleni sikernek, szerinte jó meccset láthatott a közönség.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin