2021. január 7.
Bogdán Ádám: „A sikerek összekovácsolták a csapatot”
Kapusunkkal a marbellai edzőtábor harmadik napján beszélgettünk.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk kapusa, Bogdán Ádám Angliában hozzászokott már, így számára nem szokatlan, hogy játékosaink a vírushelyzet miatt egyedül laknak az edzőtáborban. A 33 éves kapuvédő két edzés között a regenerálódásra fekteti a hangsúlyt Marbellán.

- Számon tartod, hogy hányadik alkalommal edzőtáborozol?

- Nem, de lássuk csak... 2007-ben mentem ki Angliába, ott januári edzőtáborok nem voltak, csak ha kiestünk a kupából, nyaranta viszont sokszor kettő is. Szerintem évente lehet kettővel számolni, de pontos számot így sem tudnék mondani.

- A marbellai edzőtábor annyiban különleges, hogy a minél nagyobb biztonság érdekében ezúttal nincsenek szobatársak, egyedül laktok. Változtat ez bármit a felkészülési időszak megszokott hangulatán?

- Nekem nem, Angliában is ez volt a szokás, bár néha ott is előfordult, hogy párosával voltunk. Én ezt szeretem. Kint vagyok, ameddig tudok, beszélgetünk az ebédlőben, majd a gyúróban is, de alapvetően szeretek egyedül lenni.

- Mivel foglalod el magad két edzés között?

- Ebéd után általában pihenek, hiszen nincs sok idő a következő edzésig. Olyankor vagy alszom, vagy elmegyek gyuratni, esetleg beszélgetek picit a csapattársakkal, néha megnézek egy filmet, aztán kezdődik is a következő edzés. A regeneráción van a hangsúly ilyenkor.

- Milyen a hangulat a Fradi marbellai bázisán?

- Nagyon jó, de mondhatnám úgy is, hogy a szokásos. Alapvetően jó emberek vannak a csapatban, szeretjük egymást, s bár rengeteg új játékos jött, köztük én is, az utóbbi évek sikerei összekovácsolták ezt a brigádot. Megvannak a hangadók a stábtagok között is.

- Milyen munka zajlik ezekben a napokban?

- Intenzív. Az alapot megadja a napi két edzés, a testet mindig be kell robbantani, többet kell picit nyújtani, minél idősebb az ember, annál többet. Tulajdonképpen a futásokon kívül ugyanazt csináljuk, mint bármikor máskor, csak ugye egy nap kétszer is, tehát sokkal intenzívebben. Labdatartáson alapuló dolgok vannak, csütörtökön például a beadás-érkezés gyakorlása volt. Az időjárás ideális, csúszik a fű, gyors edzések vannak. Élvezem. Most van idő a kapusedzővel is dolgozni külön egy kicsit, eddig mindhárom nap tudtunk eleget haladni, ez pedig örömteli.

- Minden korábbinál hamarabb, már január 20-án folytatódik az NB I. Milyen várakozásokkal tekintesz a tavaszi idényre?

- Örülök, hogy ilyen hamar újraindul a bajnokság, szerintem nem volt ideális az a hosszú szünet, ami korábban jellemző volt Magyarországon. Ez nyilván abból is fakadt, hogy a pályák nem voltak fűthetőek, a stadionok pedig nem voltak fedettek, régen másabb körülmények fogadták volna az embereket januárban, mint most. Már adottak a megfelelő létesítmények, ez szintén örömteli. A folytatás kapcsán a legfontosabb, amit az edző is kiemelt éppen csütörtökön. Azt kérte, ne veszítsük el azt az érzést, ami megvolt az őszi szezonban, hogy sikeres csapat vagyunk Magyarországon, ezt kell továbbvinni, és mielőbb felvenni a ránk jellemző tempót. Győzelmet győzelemre halmozni – tavasszal is ez lesz a cél.

Cikkajánló

Tokmac Nguen: „A jövő sokat ígér!”

Második marbellai edzésünk után norvég támadónkkal beszélgettünk.

Rebrov: „Edzői pályám egyik leghosszabb edzőtábora jön”

Sergei Rebrov kiválónak tartja a marbellai körülményeket, és komoly munkát vár az edzőtáborban – VIDEÓ!

Megérkeztünk Marbellába

A Fradi küldöttsége kedden utazott el a 2021-es téli edzőtábor helyszínére, Spanyolországba.

Látványos mozdulat Uzunitól - marbellai képgaléria

Férfi labdarúgócsapatunk szerdán két edzésen vett részt a spanyolországi edzőtáborban

Edzésben Marbellán - az első nap képei!

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk január 5-én érkezett és máris munkához látott.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin