2020. augusztus 24.
Bogdán Ádám: „Van miből erőt merítenünk”
Kapusunk szerint a tavalyi nemzetközi szereplés önbizalmat adhat a csapatnak.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk nyáron szerződtetett kapusa, Bogdán Ádám számára nem ismeretlen ellenfél a Celtic, korábbi csapata, a Hibernian színeiben ugyanis védett is a glasgow-i együttes otthonában. Bogdán tisztában van a rivális erősségeivel, de úgy gondolja, van miből erőt meríteni a szerdai BL-selejtező előtt.

- A skót futball jó ismerőjeként milyen gondolataid támadtak, amikor megtudtad, hogy a Celtic lesz az ellenfelünk a BL-selejtező 2. fordulójában?

- Pozitív gondolataim voltak, igazából nagyon izgatott lettem, hiszen Skócia egyik legnagyobb csapatáról van szó. A Celtic Skóciában több mint egy klub, egy hatalmas egyesület, amelynek az egész világon mindenütt vannak szurkolói. Szerintem óriási dolog, hogy a Celtic ellen játszhatunk! Egyedül azt sajnálom egy kicsit, hogy ezúttal zárt kapus lesz a meccs, de ez akár az előnyünkre is válhat, lehet, utólag azt fogjuk majd mondani, hogy így a legjobb. Ez mindenesetre egy nagy élményt elvesz minden játékostól.

- Két éve még a Hibernian kapusaként volt szerencséd a Celtic Parkban védeni – mitől különleges ez a helyszín?

- Egy viszonylag régi stadionról van szó, kicsit a Manchester United otthonához, az Old Traffordhoz tudnám hasonlítani, igaz, a Celtic Parkban jobb hangulat uralkodik. Skóciában a Celtic és a Rangers a két legnépszerűbb együttes, ám a Celtic Park hangulata mindig különlegesebb – védtem néhány telt házas mérkőzésen Angliában is, de a Celtic-stadion atmoszférája valahogy mégis lenyűgözőbb.

- Mióta ismert, hogy a Celtic otthonában játszunk, gyakrabban keresnek a kinti barátok, ismerősök, újságírók?

- Persze, volt több megkeresés, újságírók és volt csapattársak is kerestek. Ha lesz rá lehetőség, néhány korábbi játékostársammal talán találkozni is tudunk majd a szállodában.

- Tudtál segíteni Sergei Rebrovnak a Celtic feltérképezésében?

- Természetesen amivel tudok, segítek, de manapság már szinte minden elérhető az interneten, nincsenek titkok. A megbeszéléseken magam is tapasztaltam, hogy a szakmai stáb remekül feltérképezte a csapatot.

- Mi szólhat mellettünk a nemzetközi színtéren tapasztalt rivális ellen?

- Tudjuk, hogy egy kiváló, nemzetközi szinten is tapasztalt csapatról van szó, de szerintem van miből erőt merítenünk. Több videót megnéztünk a Celtic korábbi mérkőzéseiről, tudjuk, hogy a játékosai képesek nagy tempóban futballozni, ezúttal ráadásul hazai pályán játszhatnak majd, ám ne feledjük, korábbról a skót bajnoknak is lehetnek negatív tapasztalatai: tavaly a BL-selejtező 3. fordulójában a kolozsvári csapat ejtette ki. A másik: a Fradi az előző idényben komoly csapatok ellen mérette meg magát a nemzetközi porondon, ráadásul jó eredményeket is ért el, ez az egész csapatnak önbizalmat adhat. Bizonyos helyzeteket biztos, hogy az idén nagyobb rutinnal tud majd kezelni az együttes, mint tavaly.

- A nyáron csatlakoztál a csapathoz – hogy érzed magad a Fradiban?

- Köszönöm, nagyon jól! A csapattársak hamar befogadtak, rövid időn belül beilleszkedtem, az első néhány közös vacsora után úgy éreztem, mintha régebb óta a csapat tagja lennék. Jó hangulatú, remek emberekből és labdarúgókból álló együttesről van szó, melyet az utóbbi időszak sikerei is összekovácsoltak. Minden poszton komoly konkurenciaharc zajlik, egy nagyon egészséges közeg alakult ki, a körülmények pedig egészen fantasztikusak – boldog vagyok, hogy itt lehetek, hiszen a Fradinál minden adott a sikeres szerepléshez.

Cikkajánló

Somália: „Szeretnénk meglepetést okozni!”

Közönségkedvenc brazil játékosunk bizakodó, nagyon várja már a Celtic elleni, jövő szerdai BL-selejtezőt.

Több mint 100 év után játszhatunk újra a Celtickel

A Ferencváros skót csapatok ellen eddig nyolc találkozóból négyszer győztesen hagyta el a pályát.

BL: Tokmac-duplával jutottunk tovább, jöhet a Celtic!

Duplázó norvég támadónk góljaival búcsúztattuk a svéd bajnokot a BL-selejtező 1. fordulójában.

FTC-Kisvárda: parkolási információk

Parkolójegyét kizárólag online, a meccsjegy.fradi.hu/parkolo oldalon tudja megváltani!

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin