2020. január 13.
Bőle: Már itt érződik az Európa Liga-csoportkör hatása
Interjú a spanyolországi edzőtáborból Bőle Lukáccsal.

Labdarúgócsapatunk egy hete készül a spanyolországi Benidormban. Az eddigi tapasztalatokról, a felkészülési meccsekről, a korai NB I-es rajtról, és az Európa Liga-csoportkör hasznáról is beszélgettünk Bőle Lukáccsal.

- Kívülről nézve ez volt az eddigi legkeményebb napotok: délelőtt másfél, délután kétórás edzés. Volt benne a súlyzózástól kezdve a taktikán és a játékon át szinte minden.

- Igen, tényleg ez volt az eddigi legnehezebb nap. Reggel inkább erőnléti edzés volt súlyokkal, míg délután sok kis játék, sok futással és labdával. Még holnap lesz két edzésünk, aztán újra meccsek jönnek. Azt követően talán egy fokkal könnyebb napok következnek, hiszen közeledik a bajnoki rajt - mondta a fradi.hu-nak Bőle Lukács.

- Hogy látod az eddigi két edzőmérkőzésünket?

- Nagyon erős ellenfelek ellen játszottunk. Helyenként jól futballoztunk, és személy szerint örülök, hogy egész jó állapotban vagyok. Fáradtság azért van, de még visznek a lábak. És ez egyre csak jobb lesz, várom, hogy minél jobb állapotba kerüljek.

- Mennyire lesz furcsa, hogy jövő hét kedden hazaérkezünk, szombaton pedig máris bajnoki következik?

- Biztosan az lesz, hiszen ilyen eddig még nem volt. Elsősorban az lesz a fontos, hogy megfelelően odafigyeljünk a frissességre, hogy legyen időnk regenerálni.

- Az edzőtáborban érezni hatását annak, hogy ősszel nemcsak az NB I-ben, de az Európa Liga csoportkörében is szerepeltetek?

- Igen, úgy érzem, sokkal fegyelmezettebbek vagyunk és próbálunk még tudatosabban játszani és felépíteni a támadásainkat. Mindig olyan pozícióba kerülni, amiből profitálni tudunk. Ez egy hosszú folyamat, de jó úton vagyunk. Fontos, hogy minél több ilyen mérkőzést játszunk majd a jövőben, mint amilyenek az EL-meccsek voltak.

- Látványos volt a délutáni edzésen, hogy egy jól felépített pálya várt titeket, amelynek a különböző pontjain más és más feladatokat kellett végrehajtanotok.

-  A tréningek előtt mindig van egy megbeszélés, az edző ilyenkor elmondja, mit kér a különböző feladatoknál, és hogy a gyakorlatoknak mik az egyes céljai. A posztokon belül az adott játékos így pontosan tudja, mit kell csinálnia, és hogy milyen specifikus mozgásokat kell végrehajtania.  

- Az edzőtáborban is mindig van meccselemzés. Az első két találkozót követően mikre hívták fel a figyelmeteket?

- Elsősorban azokat a hibákat néztük meg, amelyekből a gólokat kaptuk. Azaz, hogy milyen szituációk előzték meg a kapott találatokat, és hogy ezeket hogyan tudnánk elkerülni. Leginkább helyezkedési gondok voltak, azokat kell helyrehozni, reméljük, a jövőben elkerüljük a hasonló helyzeteket.

- Mennyire hiányzik már a párod és a két kislányod?

- Nagyon, úgyhogy minden nap videótelefonálunk. Ági (Lukács felesége – a szerk.) küldi a videókat, képeket, hogy aznap éppen mit csináltak. Követik az itteni eseményeket is, nézik az összefoglalókat. A kicsikkel még annyira nem tudunk beszélgetni, de próbálják elmondani, velük mi történt, és én is mesélek nekik, hogy Spanyolországban milyen volt a napunk. De megértik és felfogják, hogy mit csinálok. Ági mindig kérdezni, hogy hol van apa, ők pedig mondják, hogy „foci, foci”, és mutatják, hogy rúgja a labdát. Úgyhogy pontosan tudják, hogy edzőtáborban vagyok (nevet). Nagyon várom már, hogy újra találkozzunk.
(szöveg: Budai László)

Cikkajánló

Fotókon a kétórás spanyolországi edzés

Labdarúgócsapatunk fárasztó edzésen van túl. Íme, a tréning legjobb képei.

Fókuszban az erőnlét

Hétfő délelőtt is folytatódott a munka Benidormban.

Járd körbe edzőtáborunk helyszínét - videó

Látványos videón mutatjuk meg csodaszép spanyolországi szállásunkat, ahol kéthetes edzőtáborunkat töltjük.

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin