2021. február 1.
Boli: „A derbin szerzett gólokat megjegyzi az ember”
Franck Boli és Somália segítségével felidéztük a legutóbbi Újpest elleni párharcokat.Férfi labdarúgócsapatunk szerdán este ismét pályára lép, ráadásul az év első derbije, az Újpest elleni összecsapás következik. Ha a két csapat közelmúltját vizsgáljuk, elmondható, hogy a mieink 2015. december 12-e óta veretlenek a lila-fehérek ellen. Azóta 14 bajnokit játszottunk az Újpesttel és kilencszer győztesként hagyhattuk el a pályát, emellett ötször döntetlen született. A pozitív mérleg mellett támadóink is kitettek magukért, hiszen húsz alkalommal vették be az újpestiek kapuját, míg a Fradi védelmét csak tízszer tudták feltörni riválisunk játékosai. 

A jelenlegi keretünkből Franck Boli a legeredményesebb játékos az Újpest ellen, aki a 2019. október 19. és 2020. június 20. között lejátszott három derbin egyaránt a kapuba talált. 

- A csapatban minden játékos tudja, hogy mennyire fontos ez az összecsapás a klub életében. Amikor ideigazoltam a Fradiba, már akkor mesélték a régebbi játékosok, hogy mekkora hagyománya van a derbinek - nyilatkozta Franck Boli a FradiMédiának. - Emlékszem, hogy az első Újpest elleni mérkőzésemen elképesztő volt a hangulat. A szurkolóink tűzijátékkal, füstgránátokkal és fantasztikus koreográfiákkal készültek a lelátón. Igazi futball hangulatot teremtettek, és ekkor értettem meg, hogy ez a mérkőzés mennyit jelent a fradistáknak, valamint az egész egyesületnek.

A télen a klubhoz érkezett játékosok közül ketten, Gera Dániel és Henry Wingo már be is mutatkozhatott a csapatban, most pedig életük első derbijére készülhetnek. 

- Az új játékosokkal már megosztottuk az élményeinket, a tapasztalatainkat a derbikről, de ami leginkább különlegessé teszi ezeket a mérkőzéseket, az a stadionban uralkodó elképesztő hangulat, amit a szurkolóink csinálnak. Ezt most sajnos nem lesz lehetőségük megtapasztalni. Mindettől függetlenül, nekünk  saját magunkra kell koncentrálnunk, és maximálisan arra kell törekednünk, hogy megverjük az Újpestet, hiszen tudjuk, hogy ez az év egyik legfontosabb mérkőzése - mondta Franck Boli.

Ahogy fentebb említettük, Bolinak remekül megy a góllövés az Újpest ellen, hiszen zsinórban három derbit is az ő találata döntött el. Először még 2019. október 19-én talált be a lila-fehéreknek, és még mindig tisztán emlékszik a találatra.

- A derbin szerzett gólokat megjegyzi az ember. Az elsőt egy baloldalról érkező beadás után szereztem, két újpesti védő előtt is elsuhant a labda, de nekem pont jól jött, és sikerült a kapuba juttatnom a labdát. Az Újpestnek gólt lőni mindig különleges érzés, de elsősorban annak örülök, ha ezzel jó eredményt is érünk el. Mindegy, ki lövi a gólt, a lényeg, hogy győztesként hagyhassuk el a pályát.


A következő Fradi-Újpest párharcra 2020. május 27-én került sor, ezúttal a riválisunk otthonában, a Szusza Ferenc Stadionban. A 225. derbit ekkor is Franck Boli döntötte el.

- A második gólomat az Újpest ellen idegenben szereztem, ha jól emlékszem a mérkőzés korai szakaszában Isaeltől kaptam labdát a tizenhatos előtt. Nem volt kinek passzolnom, így gyorsan eldöntöttem, hogy ellövöm a labdát. Jól találtam el, és végül gól lett belőle. Nem volt könnyű mérkőzés, így még inkább jó visszagondolni erre a találatra és győzelemre.


Boli harmadik lila-fehérek elleni góljára 2020. június 20-án, a Groupama Arénában került sor, amikor az elefántcsontparti támadó ezúttal Botka Endre passzát váltotta gólra.

- Ezúttal a jobboldalról érkezett egy beadás Botka Endrétől, aki erősen lőtte be a labdát, épp annyira, hogy a védők már ne érjék el, nekem viszont tökéletes volt. Nem volt nehéz dolgom, nagyjából fél méterről kellett betalálnom, jókor voltam jó helyen, ez volt a dolgom. 


A legutóbbi derbire 2020. október 24-én került sor, amikor Tokmac és Somália góljával 2-0-ra sikerült legyőzni a lila-fehéreket. Brazil játékosunk a mérkőzés 60. percében, Róbert Mak szögletét követően látványosan, kapásból vágta be labdát az újpesti kapuba.

- Még a találkozó előtti utolsó edzésen is gyakoroltuk ezt a szögletvariációt. Miután leváltam a védőmről, sikerült jól eltalálnom a labdát. A lövés után kissé takarásban voltam, így nem láttam a labda útját, de amikor hallottam, hogy a szurkolók egy emberként üvöltik, hogy „gól” akkor én is elkezdtem ünnepelni a többiekkel. Tudom, mekkora hagyománya van az Újpest elleni rangadóknak, ezért  duplán jó érzés volt ellenük betalálni. Az a hangulat, amit a gólom után tapasztaltam, leírhatatlan - nyilatkozta az emlékezetes gólra visszaemlékezve Somália.


A következő derbire, az Újpest-Ferencváros összecsapásra február 3-án, szerdán 20.00 órától, a Szusza Ferenc Stadionban kerül sor, zárt kapuk mögött.

Cikkajánló

VIDEÓ: Így készült a történelmi csapatfotó!

Tessék mosolyogni! Férfi labdarúgócsapatunk téli szünet előtti csapatfotózásán járt a Fradi TV stábja – VIDEÓ!

Töltse le labdarúgóink legújabb csapatfotóját!

Varázsolja zöld-fehérbe telefonját, monitorját a történelmi UEL-szereplést elért együttesünk csapatfotójával!

Csapatfotózás és Fair Play-díjazottjaink a Fradi TV-ben

Keddi adásunkban megismerhetik a Fradi Fair Play kategóriák idei győzteseit.

55 éve nyerte meg az Aranylabdát a Császár

Albert Flórián 55 éve, 1967. december 4-én vált hivatalosan is aranylabdássá.

122 éve a hazáért, a kerületért

Koszorút helyeztünk el a Bakáts téren az FTC labdarúgó szakosztály megalapításának évfordulója alkalmából.

Találkozzon labdarúgóinkkal, ünnepeljünk együtt!

Fradi Ünnep december 11-én, vasárnap a Groupama Arénánál – rengeteg élménnyel várjuk!

Szerződést bontottunk Csontos Dominikkel

A fiatal hátvéd az elmúlt fél szezont kölcsönben az NB II-es Soroksárnál töltötte.

Aissa Laidouni emlékezetes világbajnoksága

Középpályásunk, a Katart megjárt Aissa Laidouni januárban csatlakozik újra az FTC keretéhez.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin